لایه دوم اتریوم چیست؟ + معرفی بهترین پروژه‌های لایه دو اتریوم برای سرمایه گذاری

  • 14 شهریور 1401
  • بروزرسانی: ۳ مهر ۱۴۰۱
  • ۴ نظر
  • 8 دقیقه
  • 2654 نفر
امتیاز به این مطلب
امتیاز به این مطلب

لایه دوم اتریوم چیست و بهترین پروژه‌های آن کدام‌اند؟ ارز دیجیتال اتریوم بعد از بیت کوین دومین رمز ارز برتر جهان از نظر محبوبیت بوده و از نظر کارایی‌ و کاربرد شبکه بلاک چین نیز در رتبه اول قرار دارد که این موضوع یکی از اصلی‌ترین دلایل تمایل مردم به خرید اتریوم است. در چند سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ پروژه و ارز دیجیتال جدید بر روی بلاک چین اتریوم توسعه پیدا کرده که نشان از قدرت فوق‌العاده بلاک چین این رمز ارز دارد. اما حضور پروژه‌های بلاک چینی دیگر باعث بروز مشکلاتی در شبکه اتریوم نیز شده است. وجود تعداد زیادی از پروژه‌ها و برنامه‌ها بر روی شبکه اصلی بلاک چین اتریوم باعث شده تا:

  • سرعت انجام تراکنش‌ها یا اصطلاحا مقیاس‌پذیری این بلاک چین با افت قابل‌توجهی روبرو شود.
  • هزینه انجام تراکنش‌ها یا همان گس اتریوم به میزان قابل‌توجهی افزایش بیابد.

بروز این دو چالش ذهن توسعه‌دهندگان اتریوم را به خود درگیرد کره است. چرا که ادامه‌دار شدن این روند و بدتر شدن شرایط می‌تواند نقطه‌ضعف بزرگی را در شبکه اتریوم ایجاد کرده و کم‌کم همین نقاط ضعف باعث مطرود شدن آن شود. به همین دلیل تیم توسعه‌دهنده اتریوم به دنبال راهکارهایی برای حل این چالش هستند. دراین‌بین راه‌حل‌های مختلفی از سوی این تیم معرفی شده که البته اکثر آن‌ها نیاز به طی‌کردن یک پروسه طولانی و زمان بر دارند. اما لایه دو اتریوم راه‌حلی است که این چالش را سریعا برطرف می‌کند. در این مقاله ارزپایا با شما همراه هستیم تا به‌صورت کامل درباره پروژه‌های Layer 2 اتریوم صحبت کرده و بهترین این پروژه‌ها را به شما معرفی کنیم.

ارزهای لایه دوم اتریوم با توجه به کاربردهایی که دارند می‌توانند جزو بهترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری باشند. یکی از بهترین ارزهای لایه دو اتریوم، ارز متیک است که اگر قصد خرید متیک را دارید، می‌توانید آن را با کارمزد ۰.۰۰۲ در صرافی ارزپایا خرید کنید. برای ثبت نام در ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.

لایه دوم اتریوم به چه معناست؟

برای اینکه بهترین پروژه‌های لایه دوم اتریوم را معرفی کنیم، لازم است تا ابتدا تعریف دقیقی از این لایه و شرایط آن داشته باشیم.

با توجه به اینکه حضور پروژه‌ها و ارزهای دیجیتال متعدد در بلاک چین اتریوم باعث بروز مشکلات و چالش‌هایی در شبکه آن شد، تیم توسعه‌دهنده این شبکه در کنار معرفی راه‌حل‌های مختلف مانند توسعه اتریوم ۲، از یک راه‌حل بسیار ساده اما تأثیرگذار رونمایی کرد. در این راه‌حل قرار بر این شد تا لایه جدیدی به لایه اصلی شبکه اتریوم اضافه شود که به موازات آن قرار گرفته و به‌صورت Off – Chain بخشی از تراکنش‌ها و وظایف مرتبط با لایه اول را مدیریت و اجرا کند. با روی کار آمدن لایه دو اتریوم عملا قسمتی از اطلاعات تراکنش‌ها، به لایه دوم انتقال پیدا کرده و روی آن پردازش می‌شوند. این امر مزایای زیادی برای بلاک چین اتریوم ایجاد کرده و چالش‌های اصلی آن را برطرف می‌کند.

برای اینکه تأثیر و نحوه عملکرد لایه دو را بهتر درک کنید، بایستی آن را مشابه با تراشه‌های چند هسته‌ای موبایل‌ها و لپ‌تاپ‌ها در نظر بگیرید. در این تراشه‌ها به ‌صورت هم‌زمان از دو خوشه مختلف برای پردازش اطلاعات استفاده می‌شود. در این شرایط وقتی چند اپلیکیشن و برنامه به‌صورت هم‌زمان اجرا شود؛ تراشه اجرای آن را در خوشه‌های مختلف تقسیم می‌کند تا هیچ مشکلی از بابت کندی سرعت و هنگ کردن در سیستم نرم‌افزاری ایجاد نشود. لایه دو اتریوم نیز تقریبا کارکرد مشابهی دارد و با در اختیار گرفتن وظیفه انجام برخی از تراکنش‌ها در شبکه، مانع از کندی شبکه اصلی می‌گردد.

تفاوت لایه یک و لایه دو چیست؟

تفاوت لایه یک و لایه دو چیست؟

با توجه به اینکه بهترین پروژه‌های لایه دوم اتریوم راه کارهای متفاوتی برای حل چالش‌های لایه اصلی دارند، لازم است تا تفاوت‌های لایه دوم و لایه اول اتریوم را نیز با هم بررسی کنیم. در وهله اول لازم به توضیح است که لایه دوم اتریوم از نظر ساختار اصلی مشابه با لایه اصلی بوده و امنیت خود را از لایه اول می‌گیرد. در واقع از نظر امنیت و متکی بودن، لایه دوم کاملا وابسته به لایه اول عمل می‌کند. اما راه‌حل‌های لایه دو، مجموعه راهکارهایی هستند که به بلاک چین اصلی اضافه شده و بر روی آن قرار می‌گیرند درحالیکه برای ایجاد راه حل‌های لایه یک نیازی به ساختن یک پلتفرم جدید بر روی بلاک چین اصلی نیست.

به‌عنوان مثال شاردینگ (Sharding) یکی از راه‌حل‌های لایه اول برای  افزایش مقیاس پذیری در شبکه است. اما در لایه دوم از تکنولوژی‌های دیگری به‌عنوان راهکارهای ارائه خدمات استفاده شده است. در لایه دوم راه کارهایی مانند پلاسما (Plasma)، رول آپ‌های زد کی (ZK – Rollups)، هارمونی (Harmony)، رول آپ‌های خوشبینانه (Optimistic Rollups) و مواردی از این دست استفاده می‌شود. لزوم ایجاد یک لایه جدید بر روی بلاک چین اصلی و  تغییر در راه کارها است که تفاوت میان لایه اول و لایه دو اتریوم را می‌سازند.

لایه دوم اتریوم چه کاربردی دارد؟

هرکدام از پروژه‌های Layer 2 اتریوم از راه کارهای خاص خود در شبکه استفاده می‌کنند. اصلی‌ترین کاربردهایی که می‌توان برای این لایه برشمرد، موارد زیر هستند:

  • در درجه اول انتقال بخش قابل‌توجهی از اطلاعات تراکنش‌ها روی لایه دوم، می‌تواند بخش اعظمی از سنگینی شبکه اصلی اتریوم را کاهش دهد.
  • کاربرد دیگر این لایه در بالاتر بردن مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم است. اضافه‌شدن لایه دوم باعث بالاتر رفتن سرعت تراکنش‌ها و در نتیجه امکان انجام آن‌ها با هزینه‌ها و کارمزدهای پایین‌تر می‌شود.

بهترین پروژه‌‌ های لایه دو اتریوم کدام‌اند؟

بهترین پروژه‌‌ های لایه دو اتریوم کدام‌اند؟

سعی کردیم تا به زبان خیلی ساده اما کامل و جامع لایه دو اتریوم را برای شما تعریف کرده و نکات مهم مربوط به آن را نیز بازگو کنیم. در نهایت نوبت به آن رسیده تا بهترین پروژه‌های لایه دوم اتریوم را نیز به شما معرفی کنیم. در سال‌های اخیر پروژه‌های زیادی دراین‌رابطه توسعه پیدا کرده‌اند که اتفاقا برخی از آن‌ها به‌شدت در میان کاربران محبوب شده و در حال حاضر علاوه بر تعریف شدن به‌عنوان بهترین پروژه‌های Layer 2 در گروه بهترین رمز ارزها نیز قرار دارند.

پالیگان – Polygon

یکی از بهترین پروژه‌های لایه دوم اتریوم شبکه پلیگان یا پالیگان است. این شبکه با هدف بهبود مقیاس‌پذیری شبکه اصلی اتریوم توسعه پیدا کرده و در این راه موفق هم بوده است. سرعت بسیار بالای تراکنش‌ها در شبکه پالیگان باعث شده تا محبوبیت قابل‌توجهی برای آن رقم بخورد. در این شبکه امکان انجام ۷۰۰۰ تراکنش در هر ثانیه وجود دارد. در حال حاضر کاربران زیادی به ارز متیک (MATIC)، ارز بومی شبکه پالیگان، به دید سرمایه گذاری بلندمدت نگاه می‌کنند.

لوپرینگ – Loopring

لوپرینگ یکی دیگر از بهترین پروژه‌های لایه دو اتریوم برای سرمایه گذاری است. این لایه قدرت پردازش تراکنش‌های ۱۰۰۰ برابری نسبت به اتریوم دارد و امکان مبادلات توکن‌های مبتنی بر اتریوم در شبکه آن به‌صورت فوری و رایگان فراهم آمده است. همین ویژگی‌ها این ارز دیجیتال را تبدیل به یک پروژه بسیار جذاب و محبوب کرده است.

او‌ ام جی نتورک – OMG Network

درباره ارز دیجیتال OMG و شبکه آن در آینده بیشتر خواهید شنید. این رمز ارز نیز به‌عنوان یکی از بهترین پروژه‌های لایه دوم اتریوم شناخته می‌شود که از راهکار پلاسما برای حل چالش‌های لایه اول استفاده می‌نماید. در این شبکه سرعت تراکنش‌ها بیش از ۱۰۰۰ برابر لایه اصلی اتریوم است و کارمزد تراکنش‌ها نیز تا یک‌سوم کاهش پیدا کرده و به همین دلیل موردتوجه کاربران بسیار زیادی قرار گرفته است.

آربیتروم – Arbitrum

یکی دیگر از پروژه‌های layer 2 اتریوم آربیتروم است. این پروژه به دلیل داشتن یک تیم توسعه‌دهنده بسیار قدرتمند شرایط بسیار مناسبی پیدا کرده و می‌تواند بسیاری از چالش‌های لایه اصلی را با قدرت بالا برطرف کند. از راهکار رول آپ خوشبینانه یا Optimistic برای این پروژه استفاده شده است. این پروژه کارکرد بسیار ویژه‌ای برای حل چالش‌های مربوط به تراکنش‌های با ایراد دارد و می‌تواند ادعای طرفین را مورد بررسی قرار دهد.

پروژه‌های دیگری هم هستند که به‌عنوان راهکار لایه دوم اتریوم توسعه پیدا کرده‌اند که اتفاقا کم هم نیستند. اما در این مقاله، تلاش شده است بهترین پروژه‌ها با پتانسیل سوددهی بالا معرفی شوند.

سوالات متداول

لایه دوم اتریوم چیست؟

لایه دوم در حقیقت نسخه دوم از بلاک چین اتریوم است که قسمتی از اطلاعات و تراکنش‌های لایه یک به منظور بهبود کارایی لایه اول به این لایه منتقل شده است.

کاربردهای اتریوم لایه دو چیست؟

انتقال اطلاعات روی این لایه، سبب بهبود عملکرد لایه اول می‌شود و این مورد را می‌توانیم به عنوان مهمترین کاربرد و مزیت لایه دوم در اتریوم نام ببریم.

بهترین ارزها در لایه دو اتریوم کدامند؟

ارزهای زیادی هستند که در این زمینه فعالیت می‌کنند که از بهترین آن‌ها می‌توانیم به پالیگان، آربیتروم و غیره اشاره کنیم.

کارمزد صرافی ارزپایا چقدر است؟

صرافی ارزپایا برای معاملات خرید و فروش کارمزد ۰.۰۰۲ را در نظر گرفته است.

ثبت نام و احراز هویت در ارزپایا چقدر زمان می‌برد؟

شما می‌توانید در کمتر از یک ساعت تمام مراحل ثبت نام و احراز هویت خود را تکمیل کنید و حساب خود را در ارزپایا فعال کنید.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. میلاد صمدی

    سلام. آیا مرج اتریوم بر روی ارزهای لایه دوم نیز تاثیر دارد؟

    1. Arzpaya SEO

      سلام دوست عزیز
      بله. ادغام اتریوم می‌تونه روی ارزهای لایه دوم تاثیر بذاره و برای این پروژه‌های مفید باشه. طبق گفته بسیاری از کارشناس‌ها بهبود سرعت و مقیاس‌پذیری اتریوم به کمک ادغام، باعث افزایش بهره‌وری ارزهای لایه دوم میشه.

  2. سحر راد

    اگه قیمت اتریوم بالا بره قیمت ارزهای اتریوم لایه ۲ هم میره بالا؟

    1. Arzpaya SEO

      سلام دوست عزیز
      بالا رفتن قیمت اتریوم قاعدتا می‌تونه روی قیمت پروژه‌های لایه دوم تاثیر مثبت بزاره اما این دلیل به تنهایی نمیتونه برای خرید یک ارز کافی باشه. برای خرید یک کوین ابتدا اون رو از نظر تکنیکالی بررسی کنید و در مرحله بعدی اون رو از نظر بنیادی ارزیابی کنید.