سگویت | تفاوت آدرس SegWit با آدرس معمولی + مزایا و معایب

  • 12 مهر 1401
  • بروزرسانی:
  • بدون نظر
  • 7 دقیقه
  • 3028 نفر
امتیاز به این مطلب
امتیاز به این مطلب

سگویت راه‌حلی برای افزایش مقیاس پذیری شبکه بیت کوین و کاهش کارمزدهای آن است. بدون شک، همه پلتفرم‌های معروف جهان برای اینکه بتوانند با تکنولوژی پیش بروند، نیاز به به‌روزرسانی دارند. این موضوع برای ارزهای دیجیتال نیز صدق می‌کند، این ارزها باید به‌روزرسانی شوند تا عملکرد آن‌ها بهبود پیدا کند و هرگونه باگ یا خطا در سیستم آن‌ها برطرف شود.

توجه: اگر برای خرید بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به دنبال یک صرافی معتبر ایرانی هستید، ارزپایا یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شما است. ارزپایا یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های ایرانی است که می‌توانید در آن ده‌ها ارز دیجیتال را با کارمزد ۰.۰۰۲ خریداری کنید. برای ثبت نام در صرافی ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.

سگویت (SegWit) چیست؟

یکی از شناخته‌شده‌ترین به‌روزسانی‌های انجام شده در این فضا، طرح سگویت است که برای ارتقا پروتکل بیت کوین معرفی شده است. این تکنولوژی موفق شده است تا حدودی از میزان کارمزدهای این شبکه بکاهد اگرچه هنوز تراکنش‌های بیت کوین گران تر از تراکنش‌های بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر هستنند. در این مطلب، با تکنولوژی سگویت، مزایا و معایب آن بیشتر آشنا می‌شوید. SegWit مخفف شده عبارت Segregated Witness به‌معنای جدا کردن شاهدها است. این مفهوم برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ به‌عنوان یک راه‌حل برای ارتقا شبکه بیت کوین ارائه شد و درنهایت در سال ۲۰۱۷ به اجرا درآمد. به زبان ساده می‌توان گفت SegWit به‌معنای جداسازی امضای تراکنش‌ها است که با اجرای آن، مشکل مقیاس پذیری بلاک چین بیت کوین بهبود پیدا کرده و تراکنش‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شوند.

سگویت (SegWit) چگونه کار می‌کند؟

سگویت (SegWit) چگونه کار می‌کند؟

اطلاعات تراکنش‌های بیت کوین، به‌صورت گروهی در یک بلاک برای ماینرها فرستاده می‌شوند. ماینرها با تایید هر بلاک، درواقع حجم مشخصی از تراکنش‌ها را تایید می‌کنند. این حجم در پروتکل بیت کوین ۱ مگابایت در نظر گرفته شده است. حال اگر هر تراکنش حجم کمتری اشغال کند؛ قاعدتا می‌توان تعداد بیشتری از تراکنش‌ها را در یک بلاک جای داده و سرعت تایید آن‌ها را افزایش داد. این کاری است که تکنولوژی سگویت انجام می‌دهد.

در تراکنش سگویت امضای دیجیتال به خارج از بلاک منتقل می‌شود. بنابراین، اگر شخصی امضای تراکنش را تغییر دهد، در شناسه تراکنش تغییری ایجاد نمی‌شود. با این کار، حجم تراکنش کاهش پیدا کرده و درنتیجه مقیاس پذیری شبکه افزایش پیدا می‌کند. نکته اصلی درمورد نحوه عملکرد سگویت، آن است که این به‌روزرسانی به‌صورت سافت فورک اعمال شده به‌طوریکه با نسخه‌های قدیمی شبکه بیت کوین سازگار است. به عبارت دیگر، نودهایی که با پروتکل بیت کوین سگویت به‌روز شده‌اند، هنوز می‌توانند با نودهایی که به روز نشده‌اند، کار کنند.

مزایا و معایب سگویت چیست؟

ماهیت اصلی تکنولوژی سگویت برپایه بهبود شبکه بیت کوین بوده است، پس نمی‌توان مزایای سگویت را نادیده گرفت:

  • انجام تراکنش‌ها با سرعت بالاتر: فرآیند SegWit به سبک‌تر کردن بلاک چین بیت کوین کمک می‌کند. هنگامی که زنجیره سبک شود، امکان پردازش تراکنش‌های بیشتر با سرعت بالاتر و بدون افزایش اندازه کل بلاک چین بیت کوین فراهم می‌شود.
  • انجام تراکنش‌ها با قیمت ارزان‌تر: افزایش سرعت انجام تراکنش‌ها منجر به کاهش کارمزد می‌شود. تراکنش‌های معمولی بیت کوین کارمزد سنگینی دارند، اما در تراکنش سگویت، ‌با افزایش سرعت از میزان کارمزدها کاسته می‌شود.
  • تحولات احتمالی در آینده: سگویت می‌تواند فرصت‌های متنوعی برای ارتقا شبکه بیت کوین ایجاد کند. برای مثال، پروژه‌های بهبود مقیاس‌پذیری دیگری مانند لایتنینگ،‌ با الهام از SegWit به واقعیت تبدیل شده‌اند.

بدون شک، ‌اجرای طرح سگویت تحولات مثبت بسیاری در شبکه بیت کوین ایجاد کرده است، اما بیایید هردو روی سکه را درنظر بگیریم. معایب تکنولوژی سگویت شامل موارد زیر می‌شوند:

  • راه‌حل کوتاه مدت برای مشکلات بلند مدت: برخی از کارشناسان بر این باور هستند که سگویت نمی‌تواند در درازمدت پاسخگوی مشکل مقیاس پذیری در شبکه بیت کوین باشد. به عقیده آن‌ها، بهتر است که به‌جای این راه‌حل‌های کوتاه مدت، یک سری تغییرات عمده در اندازه بلاک چین بیت کوین و روش پردازش تراکنش‌ها ایجاد شود.
  • عدم پشتیبانی تمام کیف پول‌ها از این طرح: تمامی کیف پول‌ها و صرافی‌ها از آدرس‌های سگویت پشتیبانی نمی‌کنند؛ بنابراین ممکن است نتوانید همواره از آدرس‌های سگویت برای انتقال بیت کوین‌هایتان استفاده کنید. اگرچه امروزه استفاده از سگویت بسیار رایج شده است اما هنوز پلتفرم‌هایی هستند که از سگویت پشتیبانی نمی‌کنند.

تفاوت آدرس معمولی با آدرس سگویت

تفاوت آدرس معمولی با آدرس سگویتتفاوت آدرس معمولی با آدرس سگویت

انواع آدرس‌های ارز دیجیتال را می‌توان با توجه به حروف اول آن‌ها تشخیص داد. آدرس‌های معمولی بیت کوین که به آن‌ها آدرس Legacy نیز گفته می‌شود، با عدد ۱ شروع شده و آدرس‌های سگویت با عبارت bc1 آغاز می‌شوند. البته، انواع آدرس‌های دیگر نیز برای بیت کوین وجود دارند. برای مثال، آدرس‌هایی که با ۳ شروع می‌شوند به P2SH مربوط می‌شوند. از تفاوت‌های میان این آدرس‌ها می‌توان به میزان کارمزدشان اشاره کرد. به‌طوری‌که، میزان کارمزد در آدرس جدیدتر یعنی آدرس سگویت، کمتر از آدرس Legacy است.

پیشنهاد مطالعه: اگر درباره تفاوت آدرس‌های سگویت و Legacy اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله تفاوت آدرس های Legacy و SegWit را مطالعه کنید.

بهترین کیف پول های سگویت

برای فهمیدن اینکه آیا کیف پول شما از سگویت پشتیبانی می‌کند یا نه، کافی است آدرس بیت کوین کیف پول‌ خود را بررسی کنید. اگر این آدرس با bc1 شروع شود؛ به معنای آن است که کیف پولتان از آدرس segwit پشتیبانی می‌کند. در ادامه، تعدادی از این کیف پول‌ها معرفی شده‌اند.

  • تراست ولت (Trust wallet): کیف پول تراست ولت یکی از معروف‌ترین کیف پول‌های دنیای ارزهای دیجیتال است که علاوه بر بیت کوین، از تعداد بسیار زیادی از ارزهای دیجیتال دیگر نیز پشتیبانی می‌کند. اپلیکیشن این کیف پول را می‌توانید از فروشگاه‌های معتبر اپلیکیشن، به‌صورت رایگان دانلود کرده و استفاده کنید.
  • اتمیک ولت (Atomic Wallet): این کیف پول با پشتیبانی از آدرس‌های سگویت بیت کوین، امکان تراکنش‌های ارزان و سریع این ارز را فراهم آورده است. اتمیک ولت را نیز می‌توانید به‌صورت رایگان دانلود کنید.
  • لجر نانو (Ledger Nano):  لجر نانو، یکی از بهترین کیف پول سخت افزاری است که از بیت کوین و بسیاری از ارزهای دیجیتال‌ دیگر نیز پشتیبانی می‌کند. باتوجه به سخت افزاری بودن این ولت،‌ امنیت بیشتری برای دارایی کاربران وجود دارد، زیرا کلیدهای خصوصی شما به‌صورت آفلاین نگهداری می‌شوند. همچنین، این کیف پول امکان اجرای تراکنش سگویت را نیز فراهم می‎کند. لازم به ذکر است کیف پول‌های سخت افزاری رایگان نیستند و باید آن‌ها را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید.
  • ترزور (Trezor): ترزور یک کیف پول سخت افزاری دیگر است که از بیت کوین و تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال دیگر پشتیبانی می‌کند. هردو مدل این کیف پول به‌نام‌های، Trezor T و Trezor One از تراکنش‌های سگویت پشتیبانی می‌کنند.
  • الکتریوم (Electrum): یک کیف پول بیت کوین متن باز و مورد اعتماد در بین کاربران ارزهای دیجیتال است. این کیف پول قابلیت‌های مختلفی ازجمله، کنترل کارمزدها و مدیریت وجوه را ارائه می‌دهد. این کیف پول نرم افزاری علاوه بر سیستم‌عامل‌های لینوکس، مک و ویندوز، در گوشی‌های موبایل نیز قابل‌دسترس است.

بنر ثبت نام در صرافی ارزپایا

سوالات متداول

سگویت چیست؟

سگویت یکی از طرح‌هایی است که برای بهبود بلاک‌چین ببیت کوین و کاهش کارمزد در تراکنش‌های بیت کوین معرفی شده است.

بهترین کیف پول های SegWit کدامند؟

کیف پول های تراست والت، اتمیک والت و ترزور را می‌توانیم به عنوان بهترین کیف پول‌های این زمینه معرفی کنیم.

طرح سگویت چه مزایایی دارد؟

از مهم‌ترین مزایای این طرح باید به سرعت بالاتر پردازش تراکنش‌ها و کارمزد کمتر تراکنش‌ها اشاره کنیم.

معایب پروژه SegWit چیست؟

مهم‌ترین ایراد این پروژه ارائه یک راه‌حل کوتاه مدت برای یک پروژه بلند مدت است.

کارمزد خرید و فروش ارز دیجیتال در ارزپایا چقدر است؟

کارمزد خرید و فروش ارز دیجیتال در ارزپایا ۰.۰۰۲ مبلغ کل معامله است.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *