کیف پول های ارز دیجیتال از دارایی دیجیتال شما محافظت کرده و رابط دسترسی شما به داراییهایتان در فضای بلاک چین هستند. از نظر فنی، رمزارزهای شما در کیف پول شما نیستند، بلکه در بلاک چین ذخیره میشوند. وظیفه کیف پول، نگه داشتن کلیدهایی است که برای تعامل با بلاکچین نیاز دارید. کیف پول سخت افزاری معمولا برای نگهداری حجم زیادی از ارزهای دیجیتال استفاده میشوند. به همین دلیل، انتخاب بهترین کیف پول سخت افزاری که علاوه بر امنیت بالا، رابط کاربری خوبی هم داشته باشد؛ از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطلب، قصد داریم به معرفی چندین مدل کیف پول سخت افزاری و مزایا و معایب آن بپردازیم.
اگر سرمایه شما کم است و یا به هر دلیلی قصد استفاده از کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری را ندارید، میتوانید از پس از خرید بیت کوین و سایر رمزارزها، دارایی خود را در کیف پول ارزپایا نگهداری کنید. ارزپایا یکی از قدیمی ترین صرافی های ایرانی است که امنیت بسیار بالایی دارد. برای ثبت نام در صرافی ارز دیجیتال ارزپایا میتوانید روی این لینک کلیک کنید.
کیف پول سخت افزاری چیست؟
کیف پولهای سخت افزاری، دستگاههای الکترونیکی هستند که معمولا در سایز یک کارت بانکی طراحی شده و از طریق USB یا بلوتوث به کامپیوتر متصل میشوند. برخی از کیف پولهای سخت افزاری دارای نمایشگر کوچکی هستند و اطلاعات حساب کاربر را نمایش میدهند. همچنین چند دکمه سختافزاری برای ارتباط کاربر با کیف پول بر روی بدنه کیف تعبیه شده است. این کیف پولها، تا زمانی که به کامپیوتر متصل نشوند، هیچ ارتباطی با اینترنت ندارند. به همین دلیل نسبت به کیف پول های نرم افزاری و آنلاین، امنیت بیشتری دارند.
برای انجام تراکنش در کیف پول سخت افزاری، باید این دستگاه را به لپ تاپ یا رایانه متصل، سپس کد پین را در کیف پول خود وارد کنید. با انجام این کار، از طرف رایانه درخواستی برای ولت ارسال میشود. تراکنش بر روی صفحه نمایش کیف پول سخت افزاری شما نشان داده میشود تا شما آن را تایید کنید. شما میتوانید از طریق لمس صفحه نمایش یا فشار دادن دکمه، تراکنش را تایید کنید.
پیشنهاد مطالعه: جهت اطلاع از روش های هک کیف پول های ارز دیجیتال و راه های جلوگیری از هک شدن، مقاله هک کیف پول ارز دیجیتال را مطالعه کنید.
کیف پول سخت افزاری چگونه کار میکند؟
کیف پولهای سخت افزاری صرفا کلیدهای خصوصی شما را ذخیره میکنند و درواقع، ارزهای دیجیتال در بلاکچین ذخیره شده و توسط کیف پولها در دسترس شما قرار میگیرند. کلید خصوصی سند مالکیت داراییهای شما در بلاک چین است. در صورتی که این کلید را در اختیار فرد دیگری قرار دهید، عملا مالکیت داراییهای خود را به او سپردهاید.
وظیفه اصلی یک کیف پول سخت افزاری این است که کلیدهای خصوصی شما را دور از اینترنت ذخیره کند. والت سخت افزاری از حمله هکرها در امان است، زیرا در حالت عادی اتصالی به اینترنت ندارد. جعل کلید خصوصی شما غیرممکن است، زیرا مجموعهای از کاراکترها و اعداد تصادفی منحصر به فرد است و با هش کردن رمز عبوری که برای کیف پول انتخاب میکنید به دست میآید.
کلیدهای خصوصی ذخیره شده روی کیف پول، با یک رمز عبور اختیاری محافظت میشوند؛ بنابراین حتی اگر کیف پول سخت افزاری خود را گم کنید، هیچ کس نمیتواند به داراییهای شما دسترسی داشته باشد اما برای اینکه خودتان بتوانید داراییهای خود را روی یک کیف پول دیگر بازیابی کنید، به کلید خصوصی نیاز دارید. نام دیگر والت سخت افزاری ارز دیجیتال، همان کیف پول سرد است.
مزایای کیف پول سخت افزاری چیست؟
از آنجا که والت سخت افزاری برای ذخیره ارزهای دیجیتال در حجم بالا استفاده میشود؛ امنیت یکی از مهمترین فاکتورهای آن است.
امنیت بسیار زیاد
به طور کلی، افرادی که به صورت حرفهای در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت میکنند و حجم سرمایه زیادی دارند، استفاده از کیف پولهای سخت افزاری را به نرم افزاری ترجیح میدهند. استفاده از والت سخت افزاری دیجیتال، امنیت دارایی شما را در سطح بسیار بالایی نگه میدارد، حتی اگر سیستمی که از آن استفاده میکنید به اندازه کافی امن نباشد. کیف پولهای سختافزاری یک لایه حفاظتی اضافی در برابر حملات سایبری مختلف و نفوذ بدافزارها، در اختیار کاربران قرار میدهند.
پشتیبانی از چند رمزارز
یک کیف پول سخت افزاری میتواند همزمان با چندین بلاکچین کار کند. با استفاده از این قابلیت، شما میتوانید از طریق خرید یک کیف پول سخت افزاری، چند رمزارز را همزمان نگهداری کنید. درواقع یک عبارت بازیابی میتواند از تمام داراییهای رمزنگاری شما نسخه پشتیبان تهیه کند.
معایب و محدودیتهای کیف پول سخت افزاری
کیف پولهای سخت افزاری گرچه در مقایسه با گونههای نرمافزاری خود از امنیت بسیار بالاتری برخوردارند، اما دارای محدودیتهایی نیز هستند. در ادامه به برخی از محدودیت های کیف پول سخت افزاری میپردازیم.
-
قیمت
کیف پولهای سخت افزاری، بسیار گرانقیمت هستند و اگر تنها تعداد اندکی رمز ارز دارید، خریداری این کیف پولها برای شما مقرونبهصرفه نخواهد بود. برای مثال، یک کیف پول سخت افزاری ترزور مدل تی (Trezor Model T) دست کم ۲۰۵ دلار و یک کیف پول تروز وان متالیک (Trezor One Metallic) تقریبا ۶۸۵ دلار خرج روی دست کاربر میگذارد. با این قیمتها دست بسیاری از کاربران خردهپای رمز ارزها از تهیه کیف پولهای سخت افزاری کوتاه میماند.
-
نسخههای جعلی
بسیاری از کاربران خواهان خریداری کیف پولهای سخت افزاری با قیمتهای پایینتر هستند؛ بنابراین ممکن است در دام تخفیفها برای نسخههای جعلی والتهای سخت افزاری بیفتند. این نسخههای جعلی از نظر شکل و ظاهر با کیفپولهای اصل، مو نمیزند؛ اما به محض اینکه کاربر کلیدهای خصوصی خود را در آن وارد میکند، از طریق یک برنامه مخفی، دادهها را به یک سرور مرکزی ارسال میکنند و داراییهای کاربر بختبرگشته را به سرقت میبرند.
-
کارایی نامناسب برای دادوستد روزانه
از دیگر معایب کیف پولهای سخت افزاری این است که استفاده از آنها برای تراکنشها و معاملات روزانه، بسیار زمانبر و دشوار است. در حالی که به کمک کیف پولهای نرمافزای، در کوتاهترین زمان ممکن میتوان رمز ارزهای خود را منتقل یا خریدوفروش کرد.
چرا کیف پول سخت افزاری؟
استفاده از والت سخت افزاری معمولا به افرادی توصیه میشود که قصد سرمایه گذاری در چند رمزارز مختلف به صورت طولانی مدت دارند. از آنجایی که کیف پولهای سخت افزاری، کلیدهای خصوصی را روی سخت افزار به دور از اینترنت یا دستگاههای متصل به اینترنت ذخیره میکنند، داراییهای شما در برابر حملات سایبری ایمن هستند. درواقع اگر یکی از کاربران والت سخت افزاری دیجیتال باشید، تنها در صورتی دارایی خود را از دست میدهید که کیف پول و کلید خصوصی خود را گم کنید.
طریقه استفاده از کیف پول سخت افزاری
بعد از خرید کیف پول سخت افزاری، برای شروع کار با آن، اولین و مهمترین کاری که باید انجام دهید، بهروز رسانی سیستم عامل آن است. معمولا تمامی کیف پولهای سخت افزاری دارای یک نرم افزار بهخصوص هستند که توسط کمپانی سازنده کیف پول ساخته شده است. برای اطمینان از این که از نرم افزار درست و بدون بدافزار استفاده میکنید، بهترین کار این است که نسخه موجود را حذف و خودتان مجدد آن را نصب کنید. بعد از نصب نرم افزار، نوبت به دریافت عبارت seed 12 یا ۲۴ کلمهای میرسد. با استفاده از این عبارت میتوانید در صورت از دست دادن والت، بار دیگر به دارایی خود دسترسی داشته باشید. این عبارات را در جایی مطمئن یادداشت کرده و به خوبی از آنها مراقبت کنید.
برخی از والتها، از قابلیتی به نام passphrase پشتیبانی میکنند که با رمز عبور یا همان پسورد، متفاوت است. passphrase عبارتی است که کاربر میتواند به عبارت seed 12 یا ۲۴ کلمهای خود اضافه کنید. این قابلیت سطح جدیدی از امنیت را در اختیار کاربران ارزهای دیجیتال قرار میدهد.
امنیت کیف پولهای سخت افزاری
کیف پول سخت افزاری معمولا یک دستگاه دارای USB است که کلیدهای خصوصی کاربر را به طور ایمن و به صورت افلاین ذخیره میکند. این مورد، یکی از اصلیترین دلایل امنیت بسیار بالای کیف پولهای سخت افزاری است. درواقع با توجه به اینکه رمز عبور و کلیدهای خصوصی به ندرت با اینترنت در ارتباط هستند، از بدافزارها و هکرها، در امان میمانند. مشابه با بسیاری از کیف پولهای ارز دیجیتال، والت سخت افزاری دیجیتال هم به صورت منبع باز طراحی میشود. به عبارت دیگر، کاربران به کدهای برنامه نویسی شده این والتها دسترسی دارند و میتوانند از صحت عملکرد آنها مطمئن شوند.
علاوه بر سطح امنیتی که والت های سخت افزاری در اختیار کاربران قرار میدهند، شما میتوانید با استفاده از بک آپ گرفتن منظم نیز از اطلاعات کیف پول خود به خوبی محافظت کنید. به همین دلیل، کیف پول سرد، امنترین راه برای ذخیره بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال است.
معرفی بهترین کیف پولهای سخت افزاری
ترزور
Trezor یک کیف پول سخت افزاری کاربرپسند است که میتوانید از آن برای ذخیره بیت کوین و سایر آلتکوینها استفاده کنید. Trezor از رایجترین رمز ارزها مانند بیت کوین، اتر، لایت کوین و غیره پشتیبانی میکند. شما میتوانید از این والت برای نگهداری تمامی توکنهای ERC-20 استفاده کنید. این کیف پول از طریق افزونه کروم و اپلیکیشن اندروید قابل استفاده است. لازم به ذکر است که ترزور با MyEtherWallet قابل ادغام است.
ترزور تی
Trezor T یک صفحه نمایش لمسی جدید و آسان برای تجربه کاربری بهتر دارد و با اتصال جدید USB-C و سازگاری با کارت microSD ، عملکرد خود را ارتقا داده است.
لجر نانو ایکس
شما میتوانید از طریق بلوتوث، کیف پول Ledger Nano X را به تلفن همراه خود متصل کنید. علاوه بر این میتوانید از کابل اختصاصی برای اتصال این والت به سیستم کامپیوتری خود استفاده کنید.
لجر نانو اس
یکی از رایجترین کیف پولهای سخت افزاری، Ledger Nano S است. این والت سخت افزاری از بیش از ۱۱۰۰ ارز دیجیتال مختلف و تمامی توکن های ERC-20 پشتیبانی میکند. (ERC-20 استانداردی برای ارزهای دیجیتالی است که در شبکه اتریوم اجرا میشوند.) این والت از طریق افزونه کروم در دسترس است و با Copay ،Electrum ،Mycelium ،MyEtherWallet ،GreenBits en Bitgo ادغام میشود.
BitBox02
BitBox02 یک کیف پول سخت افزاری مینیمال و دارای احراز هویت دو عاملی است که بر ایمنی و حریم خصوصی تمرکز دارد. هدف از طراحی این والت، ترکیب دو قابلیت مهم ذخیره سرد داراییها و سهولت استفاده است. این والت سخت افزاری دیجیتال از چندین ارز مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و همه توکنهای ERC-20 پشتیبانی میکند.
کیف پول سخت افزاری کیپ کی
«کیپ کی» (Keepkey)، کیف پول سخت افزاری پرطرفداری است که از سوی صرافی رمز ارزی ShapeShift عرضه شده است. این کیف پول، علاوهبر بهرهمندی از تمامی قابلیتهای دیگر همتایان خود دارای طراحی و ظاهر بسیار خوشتراشی نیز هست. کیپ کی از بیش از ۴۰ ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی میکند، کاربری آسانی دارد و مهمتر از همه با قیمت مناسبی روانه بازار شده است. کیف پول کیپ کی به صرافی سوئیسی شیپشیفت تعلق دارد؛ بنابراین دارای یک صرافی داخلی است و کاربر میتواند بدون نیاز به خروج از کیف پول، رمز ارزهای خود را در داخل والت، معامله کند.
کیف پول سخت افزاری کلدکارت امکی۳
Coldcard Mk3 از جمله کیف پولهای سخت افزاری است که تنها از بیت کوین پشتیبانی میکند. این کیف پول، نخستین بار در اکتبر ۲۰۱۹ روانه بازار شد. کلدکارت امکی ۳ از جمله امنترین کیف پولهای حال حاضر است و سازوکارهای امنیتی مختلفی را برای افزایش هرچه بیشتر تسلط کاربر بر تراکنشها به کار گرفته است. سازندگان این کیف پول، زبان طراحی متفاوتی را برای آن به کار بردهاند. طراحان کلدکار امکی۳ بیش از آنکه بر کوچکسازی ابعاد تکیه کنند، بهدنبال افزایش کاربردپذیری این کیف پول بودهاند.
کلدکارت امکی۳ ابعادی به اندازه یک کارت اعتباری دارد و وزن آن هم کمتر از ۲۹ گرم است. قاب این کیف پول از پلاستیک شفاف ساخته شده؛ به این ترتیب، همه اجزای داخل آن برای کاربر قابل مشاهده است. افزونبراین، این کیف پول دارای یک صفحه کلید به سبک ماشین حساب و یک نمایشگر کوچک است. این کیف پول برخلاف دیگر والتهای سخت افزاری دارای باتری داخلی نیست و با برق درگاه میکرو یواسبی تغذیه میشود.
سخن آخر
در این مطلب به معرفی بهترین کیف پولهای سخت افزاری و دلیل آنکه چرا باید از آنها استفاده کنید، پرداختیم. لازم به ذکر است که والت سخت افزاری دیجیتال در دسته ذخیره سازی سرد یا cold قرار میگیرد و بالاترین سطح امنتی را در اختیار کاربران قرار میدهد. اگر از جمله افرادی هستید که قصد سرمایه گذاری در چند رمزارز را به صورت طولانی مدت دارید، قطعا والت سخت افزاری پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.
سوالات متداول
کیف پول سخت افزاری چیست؟
نوعی وسیله الکترونیکی هستند که به وسیله USB به کامپیوتر وصل میشوند. از این کیف پول ها برای نگهداری ارز دیجیتال استفاده میشود.
کیف پول سخت افزاری چه مزایایی دارد؟
امنیت بسیار بالا و پشتیبانی از چندین ارز مختلف را میتوان به عنوان مهمترین مزایای این محصول نام برد.
بهترین کیف پول های سرد کدامند؟
در حال حاضر ترزور و لجر را میتوان به عنوان بهترین کیف پول ها در این زمینه معرفی کرد.
استفاده از ولت سخت افزاری برای کسایی که میخوان سرمایه زیادی رو برای مدت کوتاهی سرمایه گذاری کنند هم مناسبه؟
سلام دوست عزیز. ولتهای سختافزاری بهصورت کلی امنیت بالاتری نسبت به ولتهای نرمافزاری دارند و استفاده از آنها برای تمامی افراد توصیه میشود. با این وجود برای افرادی که تریدر هستند و بهصورت روزانه یا هفتگی خرید و فروش میکنند استفاده از ولتهای نرمافزاری میتواند سادهتر باشد.
کدوم منبع برای خرید والت سخت افزاری معتبره؟ میشه معرفی کنید
سلام دوست عزیز. انتخاب منبع معتبر برای خرید ولت سخت افزاری بر عهده خودتان است و ما نمیتوانیم در این مورد اظهار نظر کنیم. با تشکر از شما🙏