نحوه پیگیری تراکنش ارز دیجیتال + پیگیری تراکنش در بلاک اکسپلوررها

  • 11 مهر 1401
  • بروزرسانی:
  • بدون نظر
  • 9 دقیقه
  • 2622 نفر
5/5 - (1 امتیاز)
۵/۵ - (۱ امتیاز)

برای دریافت اطلاعات حساب و پرداخت‌های بانکی می‌توان به شعب بانک مورد نظر مراجعه و اطلاعات لازم را دریافت کرد. اما در ارزهای دیجیتال که شخص ثالث یا بانکی برای مراجعه وجود ندارد، می‌توان این کار را از طریق بلاک اکسپلورر انجام داد. آشنایی با نحوه عملکرد بلاک اکسپلورر برای کاربران ارز دیجیتال لازم است. این ابزار، اطلاعات وضعیت تراکنش‌ها و داده‌های فنی بلاک‌ها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد؛ بنابراین صرف نظر از سطح دانش و مهارتی که در ارزهای دیجیتال دارید، جهت بررسی وضعیت تراکنش انجام شده و یا برای تحلیل وضعیت شبکه از طریق داده‌های موجود در بلاک اکسپلورر، به این ابزار نیاز خواهید داشت. در ادامه به صورت کامل درباره نحوه پیگیری تراکنش ارز دیجیتال به شما توضیح خواهیم داد.

نکته: صرافی ارزپایا یکی از بهترین و قدیمی‌ترین صرافی‌های ایرانی است که امکان خرید و فروش ده‌ها ارز دیجیتال با کارمزد ۰.۰۰۲ در آن برای کاربران فراهم شده است. با پلتفرم ارزپایا شما می‌توانید خرید خود را در یک بستر امن و پر سرعت انجام دهید. برای ثبت نام در صرافی ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.

اکسپلورر بلوک یا Block Explorer چیست؟

یکی از مهم‌ترین مزایای فناوری بلاک چین شفافیت آن است؛ در بلاک چین می‌توان اطلاعات تمامی تراکنش‌ها و آدرس‌های موجود در شبکه را بررسی کرد. شما می‌توانید آدرسی دلخواه را انتخاب کنید و تمامی تراکنش‌هایی که تا به حال در آن انجام شده است را ببینید. بلاک اکسپلورر (Block Explorer) وظیفه این امر را به عهده دارد.

فعالیت‌های پرداختی موجود در هر کدام از ارزهای دیجیتال در بلاک چین اختصاصی آن ارز ثبت می‌شود. بلاک اکسپلورر، موتور جستجوگر آنلاینی است که امکان جستجوی اطلاعات تراکنش‌های انجام شده در شبکه را فراهم می‌کند.  هر بلاک چین، بلاک اکسپلورر مخصوص به خود را دارد و نمی‌توان از یک مرورگر برای بررسی اطلاعات تمامی بلاک‌ها استفاده کرد.

چرا باید از یک مرورگر بلاک استفاده کنیم؟

  • گاهی نیاز است که پس از انجام یک واریز بانکی، فیش واریزی را در اختیار فرد یا نهاد مربوطه قرار دهید. برای انجام این کار در ارزهای دیجیتال می‌توانید از بلاک اکسپلورر استفاده کنید.
  • گاهی پیش از انجام یک تراکنش، نیاز به بررسی اصالت آدرس مقصد می‌باشد. یکی از کاربردهای بلاک اکسپلورر، صحت سنجی آدرس‌های رمز ارزی است.
  • پس از انجام تراکنش می‌توان موفقیت یا عدم موفقیت تراکنش را از طریق مرورگر بلاک دریافت.
  • در صورت طولانی شدن فرآیند تراکنش، می‌توان علت عدم تکمیل فرآیند را از طریق بلاک اکسپلورر دریافت.
  • کارمزد تراکنش، بسته به زمان انجام فرآیند و ارز دیجیتال انتخابی متغیر است. با استفاده از بلاک اکسپلورر می‌توان مقدار دقیق کارمزد تراکنش را مشاهده و برای انجام آن برنامه‌ریزی کرد.

نحوه پیگیری تراکنش ارز دیجیتال در اکسپلورر

نحوه پیگیری تراکنش ارز دیجیتال

گاهی اوقات تراکنش‌ها دیرتر به مقصد می‌رسند و این موضوع، دارندگان حساب را دچار استرس می‌کند. یکی از کاربردهای بلاک اکسپلورر، بررسی اطلاعات موجود در تراکنش‌هاست تا انجام تراکنش یا عدم موفقیت آن مشخص شود. اطلاعات در دفتر کل ارزهای دیجیتال در حجم انبوه و بدون دسته‌بندی ذخیره می‌شود. بنابراین بررسی انجام یک تراکنش و زمان انجام آن، برای کاربران بسیار دشوار بود. این موضوع باعث شد تا مفهوم بلاک اکسپلورر همزمان با بلاک چین شکل بگیرد. بلاک اکسپلوررها اطلاعات و آدرس‌ها را دسته‌بندی می‌کنند تا کاربران به راحتی بتوانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند. برای این موضوع، بسیاری از صرافی‌ها و کیف پول‌ها، شناسه تراکنش انجام شده را در اختیار کاربران قرار می‌دهند تا با جستجو در بلاک اکسپلورر، وضعیت دارایی خود را مشاهده کنند.

پارامترهای مختلف تراکنش در بلاک اکسپلورر

پارامترهای مختلف تراکنش در بلاک اکسپلورر

گفتیم که اطلاعات یک تراکنش را می‌توان در Block Explorer بررسی کرد. اما باید بدانید که هر تراکنش پارامترهای متفاوتی دارد که می‌توانید تمامی آن‌ها را در بلاک اکسپلورر مشاهده کنید.

Transaction ID

همانند پرداخت‌های موجود در حساب‌ بانکی، هر تراکنش در دنیای رمز ارزها نیز شناسه پرداخت (Transcation ID) مختص به خود را دارد. شناسه پرداخت که با نام هش تراکنش نیز شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از کاراکترهای ریاضی است که به هر تراکنش تایید شده در بلاک چین داده می‌شود تا از طریق آن با دیگر تراکنش‌ها متمایز شود.

Transaction status

مهم‌ترین سوالی که در مورد یک تراکنش به وجود می‌آید، وضعیت آن است. اینکه تراکنش مورد نظر به مقصد رسیده است یا خیر را می‌توانید از طریق گزینه موقعیت تراکنش یا Transaction Status مشاهده کنید. در صورت تایید تراکنش، وضعیت آن در مرورگر به صورت تایید شده (Confirmed) نمایش داده می‌شود. با توجه به ماهیت غیرمتمرکز فناوری بلاک چین، گاهی ممکن است ماینرها اطلاعات درستی را منتقل نکنند. بنابراین نیاز است که تعداد بلاک‌هایی که پس از انجام و تایید تراکنش مورد نظر به شبکه اضافه می‌شوند، افزایش یابد. مرورگر بلاک، تعداد بلاک‌های تایید شده پس از تراکنش را نیز نشان می‌دهد. تراکنش‌ها تا زمانی که تایید نشده‌اند به صورت Unconfirmed نمایش داده می‌شوند.

Amount

مقدار تراکنش انجام شده را در بخش Amount می‌توانید مشاهده کنید.

Network fees

مانند انجام هر تراکنش بانکی، پرداخت‌های موجود در ارزهای دیجیتال نیز مشمول کارمزد می‌شوند. کارمزد شبکه در ارزهای دیجیتال به طور کامل در اختیار ماینرها یا تاییدکننده‌ها قرار می‌گیرد. گاهی اوقات کارمزد موجود در شبکه زیاد می‌شود و این موضوع کاربران را با مشکل مواجه می‌کند. می‌توانید میزان دقیق کارمزد تراکنش‌های انجام شده را در بلاک اکسپلورر مشاهده کنید. برخی از مرورگرها، مقدار تراکنش را با احتساب کارمزد شبکه در نظر می‌گیرند و برخی دیگر آن را به صورت مستقل نمایش می‌دهند.

Time and date

تمامی اطلاعات در فناوری بلاک چین کاملا دقیق و منظم ثبت می‌شوند. می‌توانید با استفاده از بلاک اکسپلورر، زمان دقیق انجام هر تراکنش را مشاهده کنید.

From address

آدرس ارسال کننده تراکنش را می‌توانید در بلاک اکسپلورر مشاهده کنید. این بخش نشان می‌دهد که چه کیف پولی برای شما رمز ارز ارسال کرده است و حتی می‌توانید سایر تراکنش‌های انجام شده به این آدرس را نیز مشاهده کنید.

To address

نکته جالب در مورد ارزهای دیجیتال این است که شما می‌توانید اطلاعات حساب مقصد را نیز بررسی کنید. این قسمت آدرس مقصدی را نشان می‌دهد که دارایی رمز ارزی به آن ارسال شده است. اگر وجهی را ارسال کردید اما به کیف پول مقصد نرسیده است، از این بخش می‌توانید صحت انجام تراکنش را بررسی کنید.

از کجا بدانیم تراکنش موفق بوده است؟

از کجا بدانیم تراکنش موفق بوده است؟

گاهی اوقات با توجه به شلوغی شبکه‌های ارزهای دیجیتال، سرعت انجام تراکنش‌ها کم می‌شود. کاربران از این موضوع دچار استرس می‌شوند و نمی‌دانند که آیا دارایی آن‌ها به مقصد رسیده است یا خیر؟

اولین کاری که برای بررسی تراکنش می‌بایست انجام دهید، آدرس مقصد است. بررسی کنید که آیا رمز ارز مورد نظر را به آدرس صحیح ارسال کرده‌اید یا خیر. همچنین با توجه به تعدد بلاک چین‌ها، مطمئن شوید که تراکنش را در شبکه آدرس مقصد ارسال کرده‌اید. در ادامه می‌توانید از بلاک اکسپلورر کمک بگیرید:

  • ابتدا آدرس کیف پول نرم افزاری یا سخت افزاری مقصد را در بلاک اکسپلورر جستجو کنید. در صورتی که دارایی ارسال شده به آدرس مقصد رسیده باشد، می‌توانید آن را در وجوه ارسالی به آدرس مقصد مشاهده کنید.
  • همچنین می‌توانید آیدی ترکنش را در مرورگر مربوطه جستجو کنید و در صورتی که تراکنش توسط ماینرها تایید شده باشد، گزینه Confirmed را خواهید دید. در غیر این صورت وضعیت تراکنش به صورت Unconfirmed نشان داده می‌شود.

تراکنش اشتباه ارز دیجیتال

انجام تراکنش در ارزهای دیجیتال به حساسیت و دقت زیادی نیاز دارد چرا که اکثر تراکنش‌ها غیر قابل بازگشتند. بنابراین قبل از انجام هر تراکنش تمامی موارد لازم در فرآیند پرداخت، اعم از آدرس گیرنده، شبکه انتقالی و کارمزد شبکه را بررسی کنید. در صورتی که تراکنش در شبکه تایید شده باشد، هیچ راهی برای برگشت دارایی وجود نخواهد داشت. از طرف دیگر با توجه به ماهیت ناشناس آدرس‌های رمز ارزی، نمی‌توانید آدرس دریافت کننده تراکنش را پیدا کنید.

انواع بلاک اکسپلورها

انواع بلاک اکسپلورها

اولین مرورگر بلاک مربوط به بیت کوین بود که در نوامبر ۲۰۱۰ ایجاد شد. در ادامه برای هر کدام از ارزهای دیجیتال بلاک اکسپلورر اختصاصی به وجود آمد. برخی از سایت‌ها تنها یک بلاک چین را بررسی می‌کنند و برخی دیگر به چندین بلاک چین اختصاص می‌یابند. لیست مهم‌ترین مرورگرهای بلاک چین را در ادامه می‌توانید مشاهده کنید:

Blockexplorer.com

بلاک اکسپلورر، اولین مرورگر موجود در دنیای رمز ارزهاست که از نوامبر ۲۰۱۰ فعالیت خود را آغاز کرد. این سایت قدمت بالایی دارد و می‌توان با توجه به رابط کاربری ساده آن، اطلاعات موجود در شبکه بیت کوین را به راحتی در آن جستجو کرد. مشکل این سایت عدم پوشش شبکه بلاک چینی آلت‌کوین‌هاست.

Etherscan.com

برخی از ارزهای دیجیتال، بلاک چین اختصاصی خود را دارند. از جمله این ارزها می‌توان به بیت کوین و اتریوم اشاره کرد. برخی دیگر نیز بر روی شبکه‌های بلاک چینی اصلی قرار می‌گیرند. به این ارزهای دیجیتال توکن گفته می‌شود. جالب است بدانید که تا زمان نگارش این مقاله بیش از ۴۰۰ هزار توکن در شبکه اتریوم ثبت شده است. اطلاعات تمامی این توکن‌ها را می‌توانید از سایت اتراسکن دریافت کنید. این سایت، جامع‌ترین مرورگر بلاک چین اتریوم است.

Bscscan.com

برای افرادی که تمایل دارند تا تراکنش‌ها و قراردادهای موجود در شبکه بایننس را مشاهده کنند، بایننس اسکن گزینه بسیار خوبی است.

Blockchain.com

شاید بررسی جداگانه آدرس‌های رمز ارزی در سایت‌های متفاوت، برای همه کاربران جذاب نباشد. سایت بلاک چین این مشکل را برطرف کرده است. بلاک چین مرورگر جامع ارزهای دیجیتال است که می‌توانید تعداد زیادی از شبکه‌های رمز ارزی مانند بیت کوین، اتریوم، ریپل، بایننس چین، کاردانو، انجین کوین، لایت کوین و مونرو را در آن رصد کنید. این سایت مصداق این مصرع از شعر استاد شهریار است:

آنچه خوبان همه دارند، تو یکجا داری!

سوالات متداول

Block Explorer چیست؟

یک نوع موتور جستجو آنلاین است که امکان دسترسی به اطلاعات تراکنش‌های شبکه را فراهم می‌کند.

سرنوشت تراکنش اشتباه در ارز دیجیتال چیست؟

اگر در تراکنش‌های ارز دیجیتال آدرس مقصد را اشتباه وارد کنید، تقریبا هیچ راهی برای برگشت آن وجود ندارد. به همین خاطر بهتر است که نهایت دقت را در انجام تراکنش‌های خود به کار بگیرید.

بهترین بلاک اکسپلوررها کدامند؟

Blockchain.com ،Etherscan.com و Blockchain.com را می‌توانیم به عنوان بهترین بلاک اکسپلوررها معرفی کنیم.

ثبت نام و احراز هویت در ارزپایا چقدر زمان می‌برد؟

فرآیند ثبت نام و احراز هویت در صرافی ارزپایا کمتر از یک ساعت زمان می‌برد.

پشتیبانی ارزپایا به چه صورتی است؟

تماس تلفنی و چت آنلاین دو راه ارتباطی با تیم پشتیبانی ارزپایا است و شما می‌توانید از این طریق مشکلات و سوالات خود را با تیم پشتیبانی مطرح کنید.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *