نماد سایت وبلاگ صرافی ارزپایا

کیف پول نرم افزاری چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

کیف پول نرم افزاری چیست
۴.۵/۵ - (۳۴ امتیاز)

بعد از خرید ارز دیجیتال از صرافی ارز دیجیتال مهمترین کار نگهداری آن است. روش های بسیار زیادی برای نگهداری ارزهای دیجیتال وجود دارد که یکی از این روش ها استفاده از کیف پول نرم افزاری است. در این مقاله از مجله ارزپایا، قصد داریم شما را با کیف پول گرم و مزایای آن آشنا کنیم. همچنین بهترین کیف پول های گرم را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.

اگر برای خرید و فروش ارز دیجیتال به دنبال یک صرافی معتبر می‌گردید، ارزپایا می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی باشد. ارزپایا یکی از بهترین و قدیمی ترین صرافی های ایرانی است که امکان خرید و فروش ده ها ارز را برای کاربران فراهم کرده است. برای ثبت نام در صرافی ارزپایا از طریق این لینک اقدام کنید.

کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال چیست؟

نمی‌توان یک بیت کوین را تا کرد و مانند اسکناس در کیف پول جای داد. در عوض، کیف پول گرم ارز دیجیتال وسیله ­ایست که برای نگهداری از ارز دیجیتال استفاده می‌شود. با استفاده از این ابزار می‌توانید ارزهای دیجیتال خود را ذخیره و نگهداری کنید. کیف پول‌های ارز دیجیتال به دو دسته سخت‌ افزاری و نرم ­افزاری تقسیم می‌شوند. کیف پول نرم افزاری، درواقع یک اپلیکیشن یا برنامه است که امکان ارسال و دریافت تراکنش‌های رمزنگاری‌شده را فراهم می‌کند. این نرم ­افزار از دو نوع کلید عمومی و خصوصی برای رمزنگاری استفاده می‌کند.

در این مقاله، کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال را معرفی کرده و ویژگی‌های آن را شرح می‌دهیم. در ادامه نیز تفاوت‌های آن با کیف پول سخت‌افزاری را بررسی می­کنیم. از دیگر قسمت‌های این مقاله، مرور انواع این کیف پول، مزایا و معایب و معرفی بهترین کیف پول های نرم ­افزاری هستند. درصورتی‌که به دنبال راهی برای ذخیره و استفاده از ارزهای دیجیتال خود هستید، خواندن این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم.

نکته: کیف پول های نرم افزاری به دلیل آنلاین بودن، همواره در معرض هک شدن هستند. به همین خاطر برای جلوگیری از این موضوع پیشنهاد می‌کنیم که مقاله روش های هک کیف پول ارز دیجیتال را مطالعه کنید.

ویژگی های کیف پول های گرم

برای درک نحوه عملکرد کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال باید این نکته را یادآوری کنیم که بلاک ­چین یک دفتر کل عمومی است که داده‌ها را در آنچه به‌عنوان بلوک شناخته می‌شود، ذخیره می‌کند. کریپتوها، به‌خودی‌خود در کیف پول ذخیره نمی‌شوند. آن‌ها بر روی یک بلاک­چین قرارگرفته و برنامه‌های کیف پول دیجیتال به کاربر این امکان را می‌دهند که با آن­ها بر بستر بلاک­چین، تعامل داشته باشند.

کیف پول گرم ارز دیجیتال در واقع، آدرس کوین‌ها را ذخیره می‌کند و به صاحبانشان اجازه می‌دهد که آن‌ها را به‌جای دیگری منتقل کنند. دیگران نیز می‌توانند موجودی کوین در هر آدرس را مشاهده کنند. اکثر کیف پول‌های نرم ­افزاری اجازه ارسال، دریافت و ذخیره‌سازی ارزهای دیجیتال را می‌دهند. برخی دیگر نیز ویژگی‌های اضافه‌تری مانند موارد زیر دارند:

در اینجا فرآیند دریافت و ارسال وجه در یک کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال را شرح می­دهیم.

دریافت ارز دیجیتال در کیف پول نرم افزاری

برای دریافت وجه، کاربر باید یک آدرس به‌عنوان یک کلید عمومی از کیف خود ایجاد کند. برای این کار باید گزینه Generate Address را در اپلیکیشن کیف پول ارز دیجیتال پیداکرده و آدرس یا کد QR آن را کپی و برای فرستنده، ارسال کند.

ارسال ارز دیجیتال در کیف پول نرم افزاری

برای ارسال وجه باید گزینه send را در کیف پول پیداکرده و پس از واردکردن آدرس مقصد یا QR کد آن، مقدار وجه واریزی، تعیین شود. ارسال وجه، مستلزم پرداخت کارمزد تراکنش به ماینرها یا استیک­ کننده‌هاست.

تفاوت کیف پول نرم افزاری با سخت افزاری

برعکس کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال، کیف پول سخت‌افزاری یک قطعه سخت‌افزار است که دارنده آن، تنها با واردکردن رمز عبور خود، امکان دسترسی به توکن­ هایش را دارد. ازنظر امنیتی، این کیف پول، بسیار بهتر از انواع نرم ­افزاری کیف پول ارز دیجیتال عمل می‌کند. در صورت گم‌شدن یک کیف پول سخت ­افزاری به‌راحتی می‌توان دارایی‌های آن را به یک کیف پول دیگر انتقال داد. کیف پول سخت‌افزاری برای افرادی که قصد ذخیره‌سازی طولانی‌مدت سرمایه دیجیتال خود را دارند، بهترین گزینه است. همچنین، خطر هک شدن و دزدی نیز در این کیف پول وجود ندارد.

بااین‌حال، کیف پول‌های نرم ­افزاری، رابط کاربری و دسترسی راحت‌تری دارند. آن‌ها، نیاز به حمل و نگهداری جداگانه نداشته و همیشه در دستگاه الکترونیک کاربر همراه او هستند.

انواع کیف پول های نرم افزاری

یک هات ولت (Hot Wallet) درواقع، کلیدهای خصوصی را به‌صورت آنلاین نگه می‌دارد. هر کیف پول نیز می­تواند برای تعداد ارز دیجیتال مناسب باشد. به‌طورکلی، کیف پول نرم­ افزاری به سه دسته تقسیم می‌شود که در این بخش آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

کیف پول تحت وب یا آنلاین

برنامه های کیف پول دیجیتال مبتنی بر وب، درواقع، افزونه‌هایی هستند که با مرورگرهای وب، کار می‌کنند. در بسیاری از موارد حتی نیازی به نصب افزونه نیز وجود ندارد. این کیف پول‌ها می‌توانند در همه پلتفرم­ های ارز دیجیتال تراکنش انجام داده و تعامل کاربران با برنامه‌ها و پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز یا DeFi را تسهیل کنند. این کیف پول‌ها کاربری آسانی داشته و برای کسانی که به‌تازگی به فضای ارز دیجیتال واردشده‌اند، مناسب هستند. بااین‌حال، ریسک‌های امنیتی آنان نسبت به دیگر انواع کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال بالاتر است.

کیف پول دسکتاپ

کیف پول دسکتاپ، درواقع، یک نرم ­افزار طراحی‌شده برای سیستم‌عامل‌هایی مانند ویندوز و لینوکس است که می‌تواند روی دستگاه‌های لپ‌تاپ، کامپیوتر، مک و غیره نصب شود. این کیف پول، برعکس کیف پول‌های آنلاین، امکان کنترل کامل کاربر بر کلیدها را برای او فراهم می‌کند. کیف پول دسکتاپ، فایلی به نام wallet.dat را روی کامپیوتر پیاده می‌کند که شامل اطلاعات مربوط به کلیدهای خصوصی است که کاربر برای دسترسی به آدرس‌های ارزهای دیجیتال به آن‌ها نیاز دارد. برای حفاظت از این فایل، انتخاب یک پسورد بسیار قوی، ضروری است. انتخاب کلمه seed و تهیه نسخه بکاپ از این فایل نیز از دیگر اقدامات پیشگیرانه امنیتی در مورد کیف پول گرم ارز دیجیتال دسکتاپی هستند. این کیف پول، نسبت به انواع مبتنی بر وب، امنیت بهتری دارد.

کیف پول موبایلی

کیف پول موبایلی درواقع یک اپلیکیشن مانند دیگر اپلیکیشن های معمول گوشی‌های هوشمند است که روی سیستم‌عامل‌های مختلف نصب می‌شود. در این کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال کاربر می‌تواند کلیدهای خصوصی­ اش را با اسکن کردن یک QR کد، جابجا کند. در کیف پول موبایلی نیز انتخاب رمز عبور قوی و تهیه نسخه پشتیبان به‌منظور دسترسی به کلیدهای خصوصی در موارد اضطراری، ضروری است.

مزایا و معایب کیف پول های نرم افزاری

مهم‌ترین مزایای انواع کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

برخی از معایب کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال نیز از قرار زیر هستند:

معرفی بهترین کیف پول های گرم

در انتخاب یک کیف پول ارز دیجیتال نرم افزاری علاوه بر سازگاری با نوع ارز باید امنیت آن را نیز در نظر داشته باشید. همچنین، کاربری آسان و سریع از دیگر ویژگی‌هایی هستند که در انتخاب کیف پول نرم ­افزاری باید به آن‌ها توجه کرد. در اینجا سه کیف پول برتر نرم افزاری ارز دیجیتال را معرفی می‌کنیم.

کیف پول اکسدوس (Exodus)؛ بهترین انتخاب برای تازه کارها

Exodus، برنامه‌های کیف پول دیجیتال را برای رایانه‌های شخصی و تلفن هوشمند، ارائه می‌دهد. این برنامه‌ها نوعی صرافی داخلی را در کنار یک رابط کاربری بسیار ساده و قابل‌درک ارائه می‌دهند که برای تازه‌واردهای فضای ارز دیجیتال، ایده­آل است. کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال Exodus، باوجود سادگی در کاربری، تمامی ویژگی‌های یک کیف پول استاندارد را به‌خوبی دارد. این کیف پول از طیف بسیار گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال پشتیبانی کرده و اجازه مدیریت کامل کلیدهای خصوصی را برای کاربر فراهم می‌کند. بااین‌حال باید توجه داشت که Exodus، یک برنامه متن بسته یا closed source است. به این معنی که امکان بازرسی کد این برنامه از بیرون میسر نیست و کاربران مجبور هستند که به توسعه‌دهندگان Exodus برای تامین امنیت، اطمینان کنند.

کیف پول الکتروم (Electrum)؛ بهترین گزینه برای بیت کوین دارها

الکتروم یکی از قدیمی‌ترین انواع کیف پول گرم ارز دیجیتال است. ماهیت متن باز (open source) الکتروم این امکان را برای هرکسی فراهم می‌کند که آن را هدایت و بازرسی کند. با توجه به این ویژگی، می‌توان گفت این کیف پول یکی از بالاترین سطوح امنیتی را در میان دیگر برنامه‌های کیف پول دیجیتال ارائه می‌دهد. امکان ایجاد ۲FA یا احراز هویت دو عاملی امنیت این کیف پول را افزایش می‌دهد.

کیف پول موبایلی کوینومی (Coinomi)

کوینومی به گواه بسیاری از افراد، بهترین کیف پول موبایلی است که از بیش از ۲۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. علی‌رغم سابقه هک شدن این کیف پول، جدیدترین نسخه‌های آن ویژگی‌های امنیتی خوبی را ارائه می‌کنند. ترکیب آن با کیف پول‌های سخت‌افزاری، امنیت تراکنش ­ها را بیشتر نیز می­کند.

پیشنهاد مطالعه: کیف پول سیف پال جزو بهترین کیف پول‌های نرم افزاری بازار است که می‌توانید برای آشنایی با آن مقاله کیف پول سیف پال را مطالعه کنید.

کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال در یک نگاه

برای نگهداری و انجام مبادلات ارز دیجیتال، راه‌های مختلفی وجود دارند. یکی از این راه‌ها استفاده از کیف پول دیجیتال است. یک کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال درواقع، برنامه یا اپلیکیشنی است که بر روی دستگاه‌های معمول الکترونیک، نصب می‌شود. خود کیف پول گرم به سه نوع آنلاین، دسکتاپ و کیف پول موبایلی تقسیم می‌شود. علی­رغم کاربری آسان و سرعت بالای تراکنش ­ها مسئله امنیت یکی از نقاط ضعف کیف پول ­های نرم ­افزاری است. به‌طوری‌که با هک شدن برنامه کیف پول یا دستگاهی که کیف پول روی آن نصب ­شده است، دسترسی کاربر به دارایی­ اش نیز قطع می‌شود. بااین­ حال در میان انواع کیف پول های نرم افزاری، کیف پول دسکتاپ و موبایل امن ­تر از کیف پول های تحت وب هستند.

سوالات متداول

کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال چیست؟

کیف پول نرم افزاری، درواقع یک اپلیکیشن یا برنامه است که امکان ارسال و دریافت تراکنش‌های رمزنگاری‌شده را فراهم می‌کند.

بهترین کیف پول های نرم افزاری کدامند؟

کیف پول اکسدوس (Exodus)، الکتروم (Electrum) و  کیف پول موبایلی کوینومی (Coinomi) از بهترین ها هستند.

مزایای کیف پول نرم افزاری چیست؟

سرعت بالا در تراکنش ها و همچنین دسترسی رایگان به این نوع کیف پول ها را می‌توان به عنوان مهمترین مزایای کیف پول های گرم در نظر گرفت.

معایب کیف پول های گرم چیست؟

امکان هک شدن و از دست رفتن دارایی را می‌توان به عنوان مهمترین عیب این نوع از کیف پول ها در نظر گرفت.

خروج از نسخه موبایل