اتریوم، ملکه ارزهای دیجیتال را بیشتر بشناسید

  • 21 اسفند 1399
  • بروزرسانی: ۱۹ شهریور ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 4822 نفر
4.5/5 - (68 امتیاز)
۴.۵/۵ - (۶۸ امتیاز)

اتریوم (Ethereum) یک ارز دیجیتال جذاب دیگر است که سامانه ارزپایا قابلیت خرید و فروش آن را برای کاربران خود فراهم کرد است. در این مقاله قصد داریم نگاهی موشکافانه به این رمز ارز داشته باشیم و ضمن معرفی آن، تحلیل های مناسبی را در اختیار مخاطبان وبلاگ ارزپایا قرار دهیم تا با اطلاعات مناسب اقدام به خرید و فروش اتریوم نمایند.

ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

در سال ۲۰۱۳ درست ۳ سال بعد از آن که بیت کوین به دنیا معرفی شده بود، یکی از کارمندان مجله بیت کوین به نام ویتالیک بوترین، ایده اتریوم را ارائه داد. ویتالیک که بیت کوین را خوب می شناخت، به نقاط ضعف این ارز دیجیتال پی برده بود و سعی کرد این نقاط ضعف را در ایده اتریوم برطرف کند. در آخر در ژانویه ۲۰۱۴ او با همکاری با چند توسعه دهنده ایده خود را کامل کرد. وی در اوت ۲۰۱۴ جذب سرمایه کرد و نهایتا اتریوم بعد از ۳ سال در ۲۰۱۵ وارد دنیای کریپتوکارنسی ها شد. از آن پس استخراج، خرید اتریوم و فروش آن گسترش یافت.

اتریوم تنها یک رمز ارز نیست و می توان آن را یک نرم افزار متن باز مبتنی بر بلاک چین دانست. بنابراین تفاوت اساسی اتریوم و بیت کوین را می توان در همین نکته دانست. در واقع بیت کوین را ساتوشی ناکاموتو بوجود آورد تا جایگزین پول باشد و ایده خرج دارایی الکترونیک را به سرانجام برساند اما اتریوم بیشتر به عنوان بستر اجرای قراردادهای هوشمند، راه اندازی توکن های جدید و برگزاری ICO ها مورد استفاده قرار می گیرد.

ارز دیجیتال اتریوم

اتریوم نسبت به بیت کوین دارای قابلیت‌های پیشرفته‌تری در فرآیند کنترل، استخراج و مبادله و دارای شبکه‌ای کامل، زبان برنامه‌نویسی و سیستم پرداخت مختص به خود است. کاربران قادرند که برنامه‌های غیرمتمرکز را بر روی بلاک چین اتریوم، با دسترسی کامل ایجاد کنند. به کمک اتریوم هر فردی در دنیا می‌تواند به ایجاد و توسعه برنامه غیرمتمرکز خود بپردازد. یکی از مزایای ارز اتریوم توانایی ساخت توکن هایی است که بلاک چین اختصاصی ندارند.

اتریوم یک شبکه غیرمتمرکز و کاملا مستقل است که توسط هیچ سازمان یا فردی کنترل نمی ‌شود. اتریوم به جای یک فرد یا یک مرکز، توسط هزاران نفر اداره می‌شود.

آیا می توان اتریوم را با کامپیوتر ها شخصی استخراج کرد؟

یکی از جذابیت های اتریوم، استخراج ساده تر این ارز دیجیتال نسبت به بیت کوین است. این تفاوت ناشی از نوع زبان برنامه نویسی این دو رمز ارز است. الگوریتم رمزنگاری اتریوم Ethash و الگوریتم بیت کوین SHA-256 نام دارد. این الگوریتم به اتریوم اجازه می دهد تا با استفاده از کارت های گرافیک ارزان قیمت (GPU) قابل استخراج باشد، عملیاتی که تنها با دستگاه و پردازنده های پر قدرت و گران قیمت ASIC برای بیت کوین قابل انجام است.

رمز ارز اتریوم

تفاوت اتر و اتریوم چیست؟

اتر رمز ارز پایه ای است که در نرم افزار اتریوم مورد استفاده قرار می گیرد . یعنی در پلتفرم اتریوم تراکنش ها با توکن اتر محقق می گردد. هر اتر (ethetr) از واحد کوچکتری به نام سابو تشکیل شده است. مانند دلار که از سنت تشکیل یافته است. در واقع هر اتر یک میلیون سابو می باشد. « اتر» درواقع سوخت انجام عملیات در بستر شبکه اتریوم است که به‌غلط به آن هم اتریوم گفته می‌شود. اتر نوعی ارز دیجیتال است که می‌تواند مورد معامله و مبادله قرار بگیرد و تابه‌حال محدودیتی در استخراج و به پایان رسیدن آن تعریف‌ نشده است. اتر همچنین پاداش استخراج گنندگان این رمز ارز است.

برای مطاله بیشتر درباره تفاوت اتر و اتریوم بر روی لینک کلیک کنید.

اتریوم کلاسیک چیست و چه تفاوتی با اتریوم دارد؟

اتریوم کلاسیک یک پلتفرم رمزنگاری توزیع شده منبع باز، غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین است که قراردادهای هوشمند را اجرا می کند. اتریوم کلاسیک در نتیجه هک شبکه در سال ۲۰۱۶ شکل گرفت. بلاکچین اصلی اتریوم به دو قسمت تقسیم شد که شامل اتریوم کلاسیک و اتریوم جدیدتر بود. در واقع اتریوم کلاسیک همان اتریوم است، اما بر روی بلاک چین قدیمی.

در نتیجه هکی که به آن اشاره شد، یک هارد فورک برای ایمن سازی شبکه انجام شد. هارد فورک به زبان ساده، تغییر در قوانین بلاک چین است که سازگار با نسخه‌های قدیمی‌تر نیست بنابراین برای استفاده از به‌روزرسانی‌های جدید مجبور خواهید بود که نسخه خود را به روزرسانی کنید.

هارد فورک‌ها همیشه باعث تولد یک کوین جدید نمی‌شوند. در صورتی که اختلاف نظر وجود داشته باشد و شمار زیادی از کاربران همچنان بخواهند روی نسخه قدیمی فعالیت کنند، شاهد یک بلاک چین و یک سکه جدید خواهیم بود.

اتریوم کلاسیک بخریم یا نه؟

شبکه جدیدتر یا Ethereum از ETH یا اتر به عنوان ارز دیجیتال خود استفاده می کند در حالی که شبکه قدیمی تر، که به Ethereum Classic تغییر نام داده است، از ETC استفاده می کند. البته اتریوم دارای محبوبیت بیشتری است و این به دلیل این است که همچنان نگرانی های امنیتی درمورد خرید اتریوم کلاسیک وجود دارد. البته تیم توسعه  ETC  برای به روزرسانی این پلتفرم اقداماتی کرده اند اما به نظر می رسد هنوز تا جلب اعتماد کامل بازار راه زیادی در پیش دارند.

نکته دیگر این است که گفته می شود اتریوم به دنبال آن است که از روش استخراج یا اثبات کار (Proof Of Work) به سمت اثبات سهام (Proof Of Stake) تغییر روش بدهد که در آن برای تایید تراکنش‌ها نیاز به مصرف برق و استفاده از سخت افزار نیست و افراد می‌توانند با خرید ارز دیجیتال اتریوم و اختصاص دادن آن به شبکه، از تایید تراکنش‌ها کسب درآمد کنند. با توجه به اینکه اتریوم کلاسیک چنین برنامه‌ای ندارد، به نظر می رسد در صورت تحقق این امر، فاصله میان اتریوم و اتریوم کلاسیک بیشتر هم خواهد شد.

تحلیل قیمت اتریوم در بازار

اتریوم نیز مانند سایر رمز ارز ها قیمت خود را از صفر شروع کرد و به تدریج بالا رفت. نمودار قیمتی بیت کوین را از ابتدا تا کنون در شکل زیر مشاهده می کنید. بر اساس این نمودار اتریوم در سال ۲۰۱۵ در حوالی ۴۳ سنت معامله میشد. این رمز ارز تا حدود ۱۳۰۰ دلار  در سال ۲۰۱۸ رسید و بعد یک سقوط سرسام آور را آغاز کرد و قبل از ژانویه ۲۰۱۹ به ۸۳ دلار رسید. اما پس از یک سال  درجا زدن در قیمت های بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار از اواسط سال ۲۰۲۰ سیر صعودی خود را آغاز کرد و در ۲ اوت ۲۰۲۱ به ۱۹۶۰ دلار رسید  و پس از آن وارد یک فاز اصلاحی شد. در زمان نگارش این متن قیمت ارز دیجیتال اتریوم  ۳۱۶۰ دلار می باشد.

نکته قابل تامل در باب اتریوم ارزش بازار این رمز است که با میزان تقریبی ۳۷۶ میلیارد دلار آن را در رتبه دوم ارزهای دیجیتال پس از بیت کوین قرار داده است. بنابراین توصیه ما این است که شما با توجه به تحلیل های منطقی بر اساس آموزش های تکنیکال و فاندامنتال در سامانه ارزپایا بدون آنکه از بلاک شدن سرمایه تان بترسید خرید و فروش کنید.

خرید اتریوم در ایران از صرافی ایرانی

اگر قصد سرمایه گذاری در ارز اتریوم را دارید یک از راه های آن خرید از یک صرافی معتبر ایرانی است. ارزپایا یک صرافی دانش بنیان است که به عنوان یکی از اولین پلتفرم های خرید و فروش ارز دیجیتال فعالیت می کند. شما به راحتی می توانید با ثبت نام در سایت ارز پایا اتریوم بخرید با بفروشید. شما می توانید اتریوم هایی که استخراج کردید یا از بایننس و سایر صرافی ها دیگر خرید نمودید را به ارز پایا منتقل کرده، بفروشید و معادل آن تتر بگیرید یا تومن دریافت کنید.

خرید اتریوم

تضمین امنیت خرید و فروش اتریوم در ارزپایا

در سایت ارز پایا تمامی اطلاعات کاربران به صورت اسکریپت شده نگه داری می شوند و نسخه پشتیبان بصورت دقیقه ای تهیه و رمزنگاری می شود. پس در ارزپایا با خیال راحت اتریوم بخرید و بفروشید.

برای مطالعه تحلیل تکنیکال اتریوم در تیر ماه را بر روی لینک کلیک کنید.

پرسش ها

۱- ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

اتریوم (Ethereum)  یک رمز ارز جذاب است که در سال ۲۰۱۳ درست ۳ سال بعد از آن که بیت کوین به دنیا معرفی شده بود، ایجاد شد. اتریوم تنها یک رمز ارز نیست و می توان آن را یک نرم افزار متن باز مبتنی بر بلاک چین دانست.

۲-کدام صرافی ایرانی اتریوم دارد؟

اگر می خواهید در ارز اتریوم سرمایه گذاری کنید یک از راه های آن خرید از یک صرافی معتبر ایرانی است. ارزپایا یک صرافی دانش بنیان است که به عنوان یکی از اولین پلتفرم های خرید و فروش ارز دیجیتال فعالیت می کند.

۳- ارز دیجیتال اتریوم بخریم یا نه؟

توصیه ما این است که با توجه به تحلیل های منطقی و بر اساس آموزش های تکنیکال و فاندامنتالی در سامانه ارزپایا ارائه می شود، بدون آنکه از بلاک شدن سرمایه تان بترسید اتریوم بخرید و د ر زمان مناسب آن را بفروشید.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *