اخبار هفته، ۲ کمیسیون مجلس پیگیر ارز دیجیتال و گرد و خاک چین علیه رمز ارزها

  • 9 مهر 1400
  • بروزرسانی: ۳ مهر ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 9 دقیقه
  • 3816 نفر
5/5 - (1 امتیاز)
۵/۵ - (۱ امتیاز)

مروری بر خبرهای کریپتویی هفته را با خبری داخلی آغاز می کنیم؛ این خبر اعلام ورود یک کمیسیون دیگر مجلس به پرونده ارزهای دیجیتال است.

۲ کمیسیون مجلس پیگیر ارز دیجیتال

هفته گذشته کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نشانه هایی از علاقه مندی به ورود به موضوع استخراج ارزهای دیجیتال را نشان داد.

سیدکاظم دلخوش، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در مصاحبه ای هم از مزیت های استفاده از ارزهای دیجیتال در فعالیت‌های اقتصادی گفت و هم از خطرات فعالیت بدون تدوین قانون در این حوزه.

او با بیان اینکه کمیسیون حقوقی و قضایی با توجه به ابعاد حقوقی حوزه رمزارز درخواست کرده است  که این موضوع برای بررسی به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز ارسال شود، افزود: اعتقاد دارم استفاده از ظرفیت رمز ارزها در کشور می‌تواند خوب باشد و ما می‌توانیم مانند کشورهای دیگر با استفاده از این حوزه در بخش‌های مختلف اقتصادی فعالیت داشته باشیم، البته این حوزه خطراتی دارد که باید به آن توجه کنیم، کنترل بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، نهادها و دستگاه های نظارتی باید به گونه‌ای باشد که بتوانیم از رمز ارزها به خوبی استفاده کنیم.

اما در این هفته یک نماینده دیگر مجلس هم درباره ارزهای دیجیتال صحبت کرد. هادی بیگی نژاد نماینده ملایر و عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ضرورت طراحی نقشه راه تقنینی در خصوص بازار مرزارزها گفت: با توجه به سرعت بالای تحولات مرتبط با رمزارزها و افزایش اقبال مردم به سرمایه گذاری در این بازار، هرگونه تأخیر در ایجاد نقشه راه قانونی، ممکن است تبعات جبران ناپذیری برای سرمایه های عمومی کشور به دنبال داشته باشد.

او با بیان اینکه مسؤولان اجرایی دولت قبل از جمله وزارت خانه های اطلاعات، اقتصاد، نیرو، همچنین بانک مرکزی با قانونی اعلام شدن تولید و تبادل رمزارزها مخالفت کردند؛ ادامه داده است: مسؤولان وزارت اطلاعات دولت قبلی نیز معتقد بودند هنوز اهداف سازمان ها و نهادهایی که پشت پرده ارزهای دیجیتال را شکل داده اند، مشخص نیست. در واقع ساختارهای اطلاعاتی کشور اشاره داشتند که سرمایه گذاری بدون شناخت در این حوزه و قانونی اعلام کردن آن ممکن است تبعات امنیتی و زیربنایی برای کشور به دنبال داشته باشد.

این نماینده در عین حال گفته است: البته به نظر می رسد، رویکرد دولت سیزدهم در خصوص رمزارزها با روش دولت قبلی متفاوت باشد. ردپای این تحولات تازه را در گزارش کمیسیون اقتصادی نیز به عینه می شد مشاهده کرد. بعد از قرائت گزارش در صحن، قرار است طرحی در کمیسیون اقتصادی با عنوان ساماندهی بازار رمزارزها تهیه شود و هماهنگی های لازم با مسئولان دولت جدید در این خصوص صورت گیرد.

روزنامه دنیای اقتصاد هم این هفته به سراغ مجتبی توانگر نماینده تهران و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس رفت و این نماینده، خط قرمزهای چهارگانه مجلس را برا‌ی استخراج رمز‌ارز در کشور تشریح کرد. توانگر، شفافیت ارزی و تضمین بازگشت ارز ناشی از ترید رمزارزها، شفافیت چگونگی تامین انرژی آنها و استفاده نکردن از برق ارزان برای فعالان صنعت رمزارزها، وضع پایین‌ترین نرخ مالیاتی و انحصاری نبودن مجوز صرافی‌های فعال برای انجام معاملات را از جمله عوامل بسیار مؤثر د‌ر قانون‌گذاری استخراج رمز‌ارزها عنوان کرد. نرخ برق تولید رمز‌ارزها، وضع تعرفه‌های مالیاتی و حتی مالیات استخراج‌کنندگان، در زمره مسائل مهم این صنعت‌ هستند.

توانگر در این مصاحبه مفصل که نشان دهنده تسلط او بر حوزه ارزهای دیجیتال است، در پاسخ به این سؤال که اولویت مجلس برای چگونگی صرف درآمد ناشی از مالیات رمزارزها چیست، گفته است: مالیات در این زمینه باید با حداقل نرخ و بدون فشار بر صنعت ماینینگ باشد. خط قرمز در صنعت اسخراج فقط باید عدم استفاده از برق ارزان باشد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است که ما نه تنها نباید مانعی در راه استخراج کنندگان مجوز دار که از برق ارزان استفاده نمی کنند، ایجاد نکنیم بلکه به مشوق‌هایی نیاز داریم که فعالان بزرگ عرصه ماینینگ را به سمت سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه از انرژی‌های نو ببرد تا علاوه بر تامین برق خود حتی بتوانند در موارد نیاز برای شبکه نیز برق تامین کنند.

توانگر در پاسخ به این سوال که مجلس چه تصمیمی برای رقابتی کردن صرافی‌ها و مجوز فعالیت دادن به صرافی‌های خارجی معتبر دارد، گفت: ما با هر انحصار و محدودیت در صدور مجوز مخالفیم. طرح تسهیل مجوزهای کسب‌وکار نیز همین است که شرایط اخذ مجوز شفاف و تسهیل شود. در عرصه فعالیت صرافی‌ ارز دیجیتال هم معتقدیم بانک مرکزی باید هر چه زودتر ضوابط شفاف برای فعالیت این صرافی‌ها فراهم کند.

چین علیه بیت کوین شمشیر را از رو بست

هفته ای که گذشت، چین قوانین به شدت سخت گیرانه‌ای علیه ارزهای دیجیتال را اجرایی کرد و محدودیت‌های بیشتری را برای فعالان بازار ارزهای دیجیتال به اجرا گذاشت.

دولت چین جمعه ای که گذشت اعلامیه‌ای منتشر کرد که براساس آن بانک‌ها و سایر موسسات مالی از ارائه هرگونه خدمات در راستای تسهیل تجارت ارزهای دیجیتال منع شدند. این دستور حتی شامل ارتباط داخلی با صرافی‌ها و فعالان این حوزه در خارج از چین نیز می‌شود.

براساس این اطلاعیه، هر کس که به نحوی در تسهیل این تجارت نقش داشته باشد، تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد حتی ساکنان سرزمین چین که برای صرافی‌های ارز دیجیتال خارج از کشور، کار می‌کنند و افرادی که در زمینه پشتیبانی فنی، استراتژی بازاریابی و پرداخت و تسویه‌حساب کار می‌کنند نیز به دلیل مشارکت آگاهانه در تجارت ارزهای دیجیتال، مشمول این قانون خواهند شد.

این اطلاعیه شدید و غلاظ البته به سرعت تأثیر خود را بر بازار ارزهای دیجیتال نشان داد و باعث ریزش بازار شد ولی این ریزش دوام چندانی نیاورد چرا که نهنگ‌های بازار در روز جمعه و شنبه وارد عمل شدند و مانع افت قیمت بیت کوین به زیر مرز ۴۰ هزار دلار شدند.

تأثیر تصمیم چینی ها به قیمت ها محدود نشد بلکه صرافی‌های بایننس و هوبی   که هردو ریشه چینی دارند، اعلام کردند که از این پس کاربران چینی اجازه ساخت حساب جدید را ندارند.

هوبی روز شنبه اعلام کرد: هوبی گلوبال حساب کاربرانی را که در چین سکونت دارند به‌تدریج تا ساعت ۲۴ (به وقت محلی) روز ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ (۱۰ دی) مسدود خواهد کرد و امنیت دارایی‌های کاربران را تضمین می‌کند.

بایننس هم اعلام کرده است که دیگر به کاربران چینی اجازه ثبت‌نام در این صرافی را نمی‌دهد.

توییتر بیت‌کوین را به رسمیت شناخت

در هفته ای که گذشت، توییتر سرانجام ویژگی دریافت کمک مالی به صورت بیت‌کوین را فعال کرد و استفاده از ارزهای دیجیتال  را به عنوان روش پرداخت خود پذیرفت. کاربران می‌توانند با استفاده از امکان جدید tipping، کیف پول بیت‌کوین خود را به سایر پلتفرم‌های پرداخت متصل کنند. توییتر از چند ماه قبل در حال آزمایش این ویژگی جدید بوده است. اکنون طبق اعلام توییتر، ویژگی پرداخت این شبکه اجتماعی اکنون به صورت آزمایشی در دسترس کاربران iOS و از هفته‌های آینده برای کاربران اندروید عرضه می‌شود.

علاوه بر این، توییتر به کاربران اجازه می‌دهد ۹ سرویس پرداخت از جمله Venmo و Cash App را به حساب خود متصل کنند و پرداخت‌ها به صورت مستقیم توسط توییتر پردازش نمی‌شود. پیش از این مشخص شده بود که پرداخت‌های بیت‌کوین توییتر به واسطه Strike انجام می‌شود که یک اپلیکیشن کیف پول بیت‌کوین است و روی شبکه لایتنینگ اجرا می‌شود

علاوه بر نام کاربری Strike، کاربران توییتر همچنین می‌تواند آدرس بیت‌کوین خود را به پروفایل خود اضافه کنند، تا کاربران دیگر برای پرداخت کمک‌های مالی، آن‌ را در کیف پول رمزارز دلخواه خود کپی و جایگذاری کنند. اپلیکیشن توییتر هنگام دریافت بیت‌کوین از طریق Strike، به کاربران اطلاع‌رسانی می‌کند و آنها در ادامه می‌توانند از انعام‌دهنده تشکر کنند یا واکنش خود را با ایموجی ارسال کنند. توییتر همچنین روش‌هایی برای ردیابی انعام‌های دریافت‌شده، در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهد. برنامه‌های توییتر برای استفاده از رمزارزها به بیت‌کوین محدود نمی‌شود، زیرا این شرکت اعلام کرد که قصد دارد از طریق اتصال کیف پول دیجیتال کاربران، از احراز هویت NFTها یا توکن‌های غیر قابل تعویض نیز پشتیبانی کند.

توییتر این امکان را برای کاربران فراهم خواهد کرد که با بیت‌کوین به تولیدکنندگان محتوای مورد‌علاقه خود پاداش دهند. همچنین این شرکت صندوقی را برای پرداخت به برخی از کاربرانی که در «اسپیسز» خود میزبان چت‌های صوتی هستند، راه‌اندازی خواهد کرد.

البته باید این را هم بگوییم که این اقدامات توییتر، تلاش های این شبکه اجتماعی است که در میدان رقابت با رقیبانی مانند فیسبوک و یوتیوب بازار را از دست ندهد.

خزانه دار سابق و تمجید مفصل از ریپل

خزانه دار سابق ایالات متحده ، رزا ریوس ، به تازگی به صورت مفصل زبان به تحسین ارز دیجیتال ریپل  XRP گشوده است.

سرکار خانم ریوس در توئیتر خود ادعا کرد که ارز دیجیتال وابسته به ریپل برای پرداخت های فرامرزی استفاده می شود و همین امر آن را از سایر سکه ها متمایز می کند.

خزانه دار سابق ، که امضایش روی میلیاردها اسکناس دلار آمریکا چاپ شده است، گفته است بیت‌کوین تنها ابزاری برای سفته‌بازی است در حالی که رمزارزهایی مانند ریپل به تسهیل پرداخت‌های فرامرزی کمک می‌کند.

البته این توئیت پر سر و صدای  رزا ریوس، پشت پرده ای هم دارد. اینکه خانم خزانه دار به این صراحت از ریپل حمایت کرده است، با یادآوری این مسأله جالب تر می شود که او ماه می امسال به هیات‌مدیره ریپل پیوسته است!

ریوس، در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ به عنوان خزانه‌دار ایالات متحده فعالیت می‌کرد و بر کلیه فعالیت‌های چاپ ارز و سکه با بودجه سالانه ۵میلیارد دلار نظارت داشت.

۵ هزار ارز دیجیتال جدید در یک سال!

داده‌های تازه نشان می‌دهد که در ۱۲ ماه اخیر نزدیک به ۵ هزار ارز دیجیتال جدید به بازار عرضه شده است. این جهش بزرگ‌ترین رشد سالانه تعداد ارزهای دیجیتال از زمان پیدایش بیت کوین است.

این عدد یعنی به‌طور متوسط روزانه ۱۰ ارز دیجیتال به وجود آمده است.

کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) گزارش داده است شمار ارزهای دیجیتال بازار به تازگی  از ۱۲,۰۰۰ مورد عبور کرده است. در سپتامبر (شهریور) سال گذشته تعداد کل ارزهای دیجیتال ۷,۱۰۰ مورد برآورد شده بود؛ این یعنی در ۱۲ ماه گذشته حداقل ۴,۹۰۰ ارز دیجیتال جدید ظهور کرده‌اند.

این جهش بزرگ‌ترین رشد سالانه تعداد ارزهای دیجیتال از زمان پیدایش بیت کوین است.

ویژکی ضد تورمی ارزهای دیجیتال به‌ویژه در جریان بحران اقتصادی حاصل از همه‌گیری ویروس کرونا، از جمله مهمترین دلایل این توجه به بازار ارزهای دیجیتال ارزیابی می شود.

البته باید توجه داشت افزایش بی ضابطه و بی قاعده تعداد توکن‌ها ممکن است تأثیری معکوس بر بازار بگذارد و یا حتی خطرناک باشد.

برخی از توکن‌ های بازار ارز دیجیتال اگر آشکارا کلاهبرداری نباشند، باز هم گزینه‌های خطرناکی برای سرمایه‌گذاری هستند. به یاد داشته باشید که  تنها در نیمه ابتدایی سال ۲۰۲۱، شهروندان استرالیا ۲۵ میلیون دلار از سرمایه خود را در کلاهبرداری‌های مرتبط با ارز دیجیتال از دست داده‌اند.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *