دنیای ارز دیجیتال در هفته اول آبان ۱۴۰۰

  • 4 آبان 1400
  • بروزرسانی: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 5 دقیقه
  • 3419 نفر
4/5 - (1 امتیاز)
۴/۵ - (۱ امتیاز)

پای بیت کوین به بورس باز شد

یکی از مهمترین رویدادهای دنیای ارزهای دیجیتال، هفته گذشته اتفاق افتاد. بعد از ۶ سال کش و قوس بالاخره اولین صندوق قابل معامله در بورس بیت کوین (ETF) در آمریکا با نماد اختصاری BITO توسط شرکت پروشیرز، در بازار بورس نیویورک عرضه شد.

عرضه سهام قابل معامله شرکت پروشیرز در حالی اتفاق افتاد که در هفته گذشته خبر رسید صندوق‌ های معاملاتی بیت کوین متعلق به شرکت والکری وشرکت ولت اکوییتی هم در بازار عرضه خواهد شد.

برای مشاهده قیمت خرید بیت کوین بر روی لینک کلیک کنید.

البته باید توجه داشت خیلی ها روی نوع صندوق قابل معامله، حرف داشتند. نکته اصلی این بود که ETFهایی که برای عرضه بیت کوین در بورس تأیید شده اند، از نوع آتی است و نه آنی. طبیعی است که میزان و نوع تأثیرگذاری این دو صندوق در بازار با هم متفاوت باشد و نباید انتظار تأثیرات صندوق های قابل معامله آنی را از آتی داشت.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا فعلاً تصمیمی برای تأیید ETFهای آنی ندارد و به نظر نمی رسد این تأیید به این زودی ها محقق شود.

رئیس این کمیسیون در گفت و گویی که با شبکه سی‌ان‌بی‌سی داشت، به همین مسأله اشاره کرد و گفت: قراردادهای آتی بیت کوین حدود ۴ سال زیر ذره‌بین سازمان همکار کمیسیون بورس یعنی کمیسیون معاملات آتی کالا بوده است.

البته این عرضه‌ها روی بازار بیت کوین تأثیر خودش را گذاشت و بازارهای بیت کوین در روز چهارشنبه به بالاترین سطح خود رسید. اولین صندوق آتی بیت کوین پروشیرز نشان از تقاضای بالا برای چنین ابزارهای سرمایه‌گذاری است به گونه ای که اولین عرضه سهام قابل معامله بیت کوین در ایالات متحده در اولین روز خود ۵۷۰ میلیون دلار دارایی به همراه بیش از ۱ میلیارد دلار معامله جمع آوری کرد.

اما اولین افتتاحیه ETF والکری با سقوط بازار همراه بود. این شرکت همین جمعه قبل، صندوق معاملاتی آتی بیت کوین سرمایه گذاری خود را عرضه کرد. این  صندوق جدید در بازار بورس Nasdaq در ساعت ۹:۳۰ صبح جمعه به وقت شرق آمریکا افتتاح شد اما معاملات پیش فروش زودتر آغاز شد؛ پس از گذشت چند ساعت از معاملات، قیمت سهام در ۲۴.۰۱ دلار تغییر کرد و ۴ درصد نسبت به قیمت اولیه کاهش یافت.

ادغام اتریوم در ماه مه یا ژوئن

خیلی وقت است که منتظریم یک ارتقای مهم در شبکه اتریوم روی دهد و این به روز رسانی، گامی مهم در جهت الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) است که احتمالاً این ادغام، در ماه مه یا ژوئن سال آینده اتفاق می افتد.

تیم بیکو، مدیر بنیاد اتریوم و شرکا گفته است کد لازم برای این کار تا ماه فوریه تکمیل می‌شود. بعد از آن در مسیر تحقق اتریوم ۲، شبکه اصلی اتریوم با سیستم PoS ادغام خواهد شد.

او در گفتگویی که اخیراً بیان کرده است بر انجام یک ادغام ایمن و به صورت کامل آزمایش شده، تأکید کرده است.

بخشی از دغدغه تیم اتریوم این است که تیم های اجرایی و پشتبانی آماده رفع مشکلات باشند و برای این کار، کارگاه های حضوری برایشان برگزار می کنند. همچنین هدف این است که نخست مشتریان خود را با وضعیت جدید مطابقت دهد.

برای مشاهده قیمت خرید اتریوم  بر روی لینک کلیک کنید.

به گفته بیکو تیم های پشتیبانی مشتری در حال حاضر لیست مشخصی از وظایف در اختیار دارند که باید برای انجام آنها تلاش کنند و پیشرفت کافی برای شروع ارتباط با بخش بزرگی از جامعه اتریوم انجام شده است.

این درحالی است که رشد و ابراز توجه به اتریوم، باعث شده است رقبایش از این مسأله دلخور باشند به گونه ای که یکی از مدیران ارشد ریپل، هفته قبل به صورت تلویحی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا را متهم کرد که به اتریوم کمک کرده است تا جای ریپل را به‌عنوان دومین ارز برتر بازار بگیرد.

برد گارلینگهاوس، مدیرعامل ریپل لبز به ماجرای شکایت پر سر و صدای کمیسیون بورس آمریکا از ریپل در سال ۲۰۲۰ اشاره دارد که یکی از جنجالی ترین پرونده های شکایت رسمی در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می شود.

گارلینگهاوس گفته است: این تصور که دولت آمریکا در انتخاب صدرنشینان اکوسیستم ارز دیجیتال ایالات‌متحده دخالت نمی‌کند احمقانه است.

فراز و فرود شیبا اینو ادامه دارد

در هفته ای که گذشت، شیبا اینو، قاتل خودخوانده دوج کوین، بالاترین صعود در طول عمرش را تجربه کرد.

سکه Shiba Inu در ساعت ۱۱:۲۰ یکشنبه به وقت UTC با ۰.۰۰۰۰۴۵۵ دلار معامله شد و از رکورد قبلی قیمت ۰.۰۰۰۰۳۸۸ دلار که در ۱۰ مه به آن رسیده بود، عبور کرد.

در یک روز قیمت این میم کوین نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافت و افزایش ماهانه آن به تقریباً ۵۰۰ رسید. وقتی سیر صعودی آغاز شد، شاهد هجوم یک نهنگ ارز دیجیتال برای خرید شیبا اینو بودیم و همین امر، باعث شد قیمت ها رشد خود را ادامه دهند. صعود قبلی سکه SHIB به اوایل ماه مه بر می گردد و جالب اینجاست که این بار رشد انفجاری شیبا، با رشد آرام و اندک دوج کوین همراه بود به گونه ای که دوج تنها ۲۷ درصد در این ماه رشد کرد و هنوز هم بسیار پایین تر از بالاترین سطح در ماه  اوت یعنی  ۰.۳۵ دلار معامله می شود.

اما روزگار شیرین شیبا خیلی طولانی نبود. وقتی یکی از طرفداران شیبا اینو در توییتر از ایلان ماسک پرسید که چه مقدار از این ارز دیجیتال در اختیار دارد و مدیرعامل تسلا هم که طرفدار پر و پا قرص دوج کوین است، با صراحت پاسخ داد که حتی یک توکن شیبا اینو ندارد. این اظهارنظر جنجالی باعث شد قیمت شیبا اینو پس از رسیدن به اوج تاریخی سقوطی ۲۷ درصدی را تجربه کند!

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *