پروژه کلاهبرداری تیمون (TMON)، گلدکوئیست جدید

  • 13 مرداد 1401
  • بروزرسانی: ۳ مهر ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 6 دقیقه
  • 2872 نفر
4.6/5 - (28 امتیاز)
۴.۶/۵ - (۲۸ امتیاز)

سودهای بالا، ریسک کم، وعده‌های غیرواقعی و تصور پولدار شدن در مدت کم از عناصر اصلی یک پروژه کلاهبرداری هستند. هر کجا این عوامل مشاهده شد؛ مطمئن شوید که کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است! پروژه تیمون نیز یکی از طرح‌های کلاهبرداری است که با استفاده از وعده‌های دروغین تعداد زیادی از مردم را فریب داد و توانست در مدت زمان حدود ۸ ماه کاربران زیادی را جذب خود کند. در این مقاله، به روش کلاهبرداری این پروژه پرداخته و ویژگی‌های مشترک آن با سایر پروژه‌های کلاهبرداری را بررسی می‌کنیم.

طرح کلاهبردای تیمون (TMON) چیست؟

پروژه کلاهبرداری تیمون، کار خود را با یک وب سایت در زمینه خرید آنلاین شروع کرد. اگر نام Tmon را در گوگل سرچ کنید، با وب سایت یک آنلاین شاپ کره‌ای مواجه خواهید شد. درواقع نام Tmon مشابه نام یک آنلاین شاپ کره‌ای معروف است که از حدود ۱۰ سال پیش، فعالیت خود را در حوزه فروش آنلاین محصولات مختلف آغاز کرد. اما تیمون، صرفا از نام این آنلاین شاپ معتبر برای موجه نشان دادن خود استفاده کرده و هیچ ارتباطی با آنلاین شاپ واقعی کره‌ای ندارد.

وب سایت تیمون با دامنه www.tmon-earnings.com‌ فعالیت خود را آغاز کرد. در زمان نگارش این مقاله اگر Tmon earnings را سرچ کنید در صفحه سرچ گوگل با وب سایتی مواجه می‌شوید که هیچ دیتایی برای آن ثبت نشده است:

سایت تیمون در صفحه نتایج گوگل

اگر این دامنه را در وب سایت Who.is بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که تاریخ ثبت دامنه حدود ۸ ماه پیش است درحالیکه تیمون مدعی بود بیش از دو سال سابقه فعالیت دارد:

پروژه کلاهبرداری تیمون در سایت whois

تیمون، در مدل اقتصادی خود، از افراد دعوت می‌کند وارد سایت شده و برای آنلاین شاپ‌های مطرح در سطح دنیا ثبت سفارش انجام دهند. بنیان‌گذاران پروژه کلاهبرداری تیمون، این کار را برای افزایش ترافیک وب سایت آنلاین شاپ‌ها و همچنین افزایش محبوبیت برخی محصولات خاص مفید دانسته و مدعی بودند این کار باعث افزایش مشتریان واقعی شده و سود اقتصادی به همراه دارد. توجیهی که صرفا برای فریب مردم ساخته شده بود چرا که اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، سود این کار نمی‌تواند به پای سود وعده داده شده از طرف بنیان‌گذاران تیمون برسد!

طبق وعده‌های تیمون، کاربران می‌توانند تنها با واریز ۱۰۰ دلار تا ۴ دلار در روز درآمد داشته باشند و پس از مدتی سود آن‌ها بیش از ۱۰۰ درصد سرمایه‌گذاری اولیه‌شان خواهد شد!

پروژه تیمون چطور از کاربران کلاهبرداری می‌کند؟

در وهله اول، TMON با استفاده از مدل اقتصادی که در قسمت قبل توضیح داده شد، مردم را قانع می‌کرد که کار آن‌ها کاری کاملا اقتصادی و سودده است. سپس از آن‌ها می‌خواست برای شرکت در این کار اقتصادی وارد وب سایت شده و ثبت نام کنند. پس از ثبت نام، کاربران برای شروع کار و ثبت سفارش در آنلاین شاپ‌ها باید ۱۰۰ دلار به آدرس کیف پول تیمون ارسال می‌کردند. با این صد دلار، آن‌ها می‌توانستند تعداد محدودی سفارش ثبت کرده و درصد ناچیزی سود دریافت کنند. اما این سود به قدری ناچیز بود که افراد ناچار برای دریافت سود بیشتر، تن به شرایط دیگر تیمون می‌دادند. آن‌ها باید برای ارتقا خود و دریافت سود بیشتر، افراد دیگری را با استفاده از کد ریفرال خود به سایت دعوت کرده و افراد دعوت شده نیز ۱۰۰ دلار واریز کنند. این دلارها در قالب استیبل کوین USDT به آدرس کیف پولی که کلاهبرداران در اختیار کاربران قرار داده بوند واریز می‌شد.

ترغیب افراد به ساخت زیرمجموعه برای دریافت سود بیشتر، کاملا نشان دهنده یک طرح هرمی است و تمام طرح‌های هرمی کلاهبرداری هستند! طرح‌های هرمی، کاربران را ملزم به ایجاد زیرشاخه کرده و سود خود را نه از فعالیت اقتصادی خود، بلکه از ورود افراد بیشتر به هرم تامین می‌کنند. آن‌ها تا زمانی که به سود تعیین شده خود نرسیده‌اند؛ فعالیت خود را ادامه داده و ممکن است تا مدتی به کاربران خود سود بدهند اما به محض اینکه به اندازه کافی پول به دست آورند، مانند پروژه تیمون، سایت خود را از دسترس خارج کرده و دیگر پاسخگوی کاربران خود نخواهند بود. پیشنهاد می‌کنیم برای گرفتار نشدن در پروژه‌های کلاهبرداری، مقاله آشنایی با روش های کلاهبرداری در ارز دیجیتال را مطالعه کنید.

آیا تیمون کلاهبرداری است؟

بله! بدون شک پروژه تیمون کلاهبرداری است. برای اطمینان از این جواب، کافی است نگاهی به سودهای وعده داده شده به کاربران بیندازیم. برای مثال، اگر ۵۰۰ نفر از طریق شما ثبت نام کنند؛ تیمون به صورت ماهیانه ۶۷۷۷ دلار به حساب شما واریز می‌کند! این سودهای نجومی نمی‌تواند از یک کار اقتصادی سالم و صرفا با معرفی افراد به یک پلتفرم اتفاق بیفتد. طرح اقتصادی تیمون، کاملا مشابه طرح‌های قدیمی‌تر پروژه‌های هرمی مانند گلدکوئیست است. جالب است بدانید تمام پروژه‌های هرمی از یک مدل اقتصادی استفاده کرده و صرفا توجیه‌های اقتصادی متفاوتی را برای فریب مردم استفاده می‌کنند.

برای اطمینان بیشتر سری به وب سایتScam detector  می‌زنیم. این سایت، پروژه‌های مختلف را از نظر اعتبار بررسی کرده و به اعتبار آن‌ها نمره‌ای از ۰ تا ۱۰۰ می‌دهد. وب سایت Tmon earning‌ در این اعتبارسنجی نمره ۰.۸ را به دست آورده است!

این وب سایت، طراحی بسیار ضعیف، وجود بدافزارها در وب سایت تیمون، وجود فعالیت‌های کلاهبرداری نظیر فیشینگ و غیره را دلیل اعتبار پایین تیمون عنوان کرده است.

ویژگی پروژه های کلاهبرداری چیست؟

همان طور که پیش تر در این مقاله به آن اشاره شد، مهم‌ترین ویژگی‌ پروژه‌های پانزی را می‌توان وعده سود زیاد در مدت زمان کم دانست. این وعده‌ها با تحریک حس طمع در مردم آن‌ها را به سرمایه‌گذاری ترغیب کرده و پس از مدتی محو می‌شوند. در ادامه، برخی از نکاتی که هنگام بررسی یک پروژه باید به آن‌ها توجه کنید ذکر شده‌اند:

  • طراحی ضعیف و نبودن سایت در صفحه اول گوگل می‌تواند نشانه‌ای کلاهبرداری بودن یک پروژه باشد. هرچند این معیار همیشه درست نیست اما به طور کلی هرچه افراد بیشتری از خدمات یک وب سایت استفاده کنند؛ اعتبار آن افزایش میابد.
  • مدت زمان ثبت دامنه می‌تواند نشان دهنده اعتبار یا عدم اعتبار یک وب سایت باشد. معمولا وب سایت‌های قدیمی خود را اثبات کرده و از اعتبار بالایی برخوردارند. از وب سایت Whois برای بررسی اعتبار و زمان ثبت دامنه استفاده کنید.
  • تمام طرح‌های پانزی مدل اقتصادی ناکارآمدی دارند. به عبارت دیگر، فعالیت اقتصادی که به‌عنوان منبع سود معرفی می‌کنند؛ نمی‌تواند جواب‌گوی سودهای وعده داده شده از طرف آن‌ها باشد.

روش پس گرفتن پول از TMON

با وجود اینکه تعدادی از عوامل پروژه تیمون دستگیر شده‌اند، اما هنوز نمی‌توان به طور قطع گفت که این افراد می‌توانند دارایی مال باختگان را بازگردانند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که سرمایه خود را در تیمون از دست داده‌اید؛ می‌توانید با شکایت به پلیس فتا پرونده خود را به جریان بیندازید. لازم به ذکر است که هرگونه چت یا اطلاعات تماس با پشتیبانان تیمون می‌تواند به منزله مدرک بوده و به پلیس برای شناسایی بهتر کلاهبرداران کمک کند.

در پایان، توصیه می‌کنیم قبل از سرمایه گذاری در حوزه رمزارزها و خرید ارز دیجیتال، حتما مطالعه کرده و با روش های مختلف کلاهبرداری در این حوزه آشنا شوید تا در دام کلاهبرداران نیفتید.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *