ترون بخریم یا نه ؟ + بررسی جامع ترون در سال ۲۰۲۲

  • 21 اسفند 1399
  • بروزرسانی: ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
  • ۲ نظر
  • 14 دقیقه
  • 4689 نفر
4.5/5 - (47 امتیاز)
۴.۵/۵ - (۴۷ امتیاز)

آیا ترون بخریم؟ ترون بخریم یا نه؟ آیا ارز ترون معتبر است؟ در این مقاله قصد داریم که به صورت کامل به این سوالات پاسخ دهیم. سپتامبر ۲۰۱۷ بود که یک کار آفرین چینی به نام جاستین سان، «ترون» را به دنیا معرفی کرد و پایه های تاسیس این ارز دیجیتال را بنا کرد. این ارز دیجیتال، ابتدا بر روی شبکه بلاک چین اتریوم عرضه شد اما این بارگذاری آزمایشی بود و در نهایت در ۲۵ ژوئن هنگامی که بستر بلاک چین ترون فراهم شد، بر روی شبکه اصلی خود قرار گرفت. این رمز ارز توانست در عرضه اولیه خود در آگوست ۲۰۱۹، ۷۰ میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کند. از آن سال به بعد، روز ۲۵ ژوئن، به عنوان روز استقلال ترون جشن گرفته می‌شود.

هدف اصلی ترون، ایجاد یک پلتفرم غیرمتمرکز با هدف به وجود آوردن یک شبکه جهانی برای اشتراک‌گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است. صنعت سرگرمی که امروزه ارزشی بیش از ۱ تریلیون دلار دارد، جذاب و رو به رشد است اما ترون به صنعت سرگرمی بسنده نکرده است و از بستر خود برای توسعه بازار جهانی انواع محتواها به صورت غیرمتمرکز بهره می‌برد. به این ترتیب شبکه ترون قصد دارد غول‌های فعلی اینترنت مانند فروشگاه اپل استور، Google Play ،YouTube ،Google ، Meta و … را از دور خارج کند و به هرکسی که محتوایی جذاب و قابل عرضه‌ دارد، امکان بدهد که به صورت مستقیم با کاربران در ارتباط باشد و از توانمندی و هنر خود کسب سود کند. در این مقاله به بررسی جامع ارز ترون می‌پردازیم و در نهایت جمع‌بندی می‌کنیم که ترون بخریم یا نه؟

در پادکست زیر در مورد ترون و شبکه‌های اجتماعی غیر متمرکز توضیح داده شده. قبل از پاسخ به این سوال که ترون بخریم یا نه؟ پیشنهاد می‌کنیم فایل صوتی زیر را گوش دهید.

همکاران و پدید آورندگان و تأثیر آن بر آینده ارز دیجیتال ترون

پیش از پاسخ به سوال ترون بخریم یا نه؟ بهتر است که کمی درباره توسعه دهندگان این ارز دیجیتال به شما توضیح دهیم. سپتامبر سال ۲۰۱۷ یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور به نام Tron Foundation از تأسیس رمز ارز جدیدی به نام ترون خبر داد. بنیان‌گذار و مدیرعامل این شرکت، جوانی کارآفرین به نام جاستین سان است که تا سال ۲۰۱۶، نماینده ارشد و مشاور آزمایشگاه ریپل (شرکت مادر بلاک چین ریپل) بود.

اعضای سازنده این رمز ارز کارمندان شرکت‌های بزرگ توسعه دهنده‌ ارز دیجیتال و کسب‌ وکارهای اینترنتی هستند که هم هدف بزرگی برای خود انتخاب کرده‌اند و هم سعی دارند در طول زمان ثابت کنند در کارشان حرفه ای هستند و به ایده های تازه فکر می‌کنند. همین که آنها صنعت ۱ تریلیون دلاری سرگرمی را هدف گرفته اند نشان می دهد، هوش بالایی در تشخیص صنایع دست بالا در آینده جهان دارند. همین تشخیص و هدف گذاری درست نشان می دهد آینده ارز دیجیتال ترون خیلی روشن تر از امروز آن خواهد بود.

اگر قصد خرید ترون و سرمایه گذاری در این ارز آینده دار را دارید، در صرافی ارزپایا ثبت نام کنید. ثبت نام و احراز هویت در ارزپایا به سرعت انجام شده و شما می‌توانید با کمترین کارمزد و قیمت مناسب، بدون واسطه ترون بخرید. برای ثبت نام کلیک کنید.

ارز دیجیتال ترون چگونه کار می کند؟

ترون چگونه کار می کند؟

اما سؤال مهم در این میان این است که تراکنش‌های ترون چگونه انجام می‌شوند؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت تراکنش های ارز دیجیتال ترون یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین نمونه‌ها در میان سایر ارزهای دیجیتال است؛ چرا که برای برقراری تراکنش در شبکه این رمز ارز نیازی به هیچ واسطه‌ دیگری نیست و دو طرف مبادله می توانند مستقیما تراکنش ها را با هزینه‌ای ناچیز با یکدیگر انجام دهند.

در ادامه مطلب خواهیم گفت، ترون یک ارز دیجیتال است که امکان استخراج ندارد و از روش اثبات دارایی‌ها با عنوان الگوریتم اثبات سهام استفاده می‌ کند. در فرایند اثبات سهام، دارندگان واحدهای یک رمز ارز می‌توانند با اختصاص دارایی خود به شبکه، عملا در تولید و تأیید بلاک مشارکت و کسب درآمد کنند. افرادی که ترون خریده اند با پرداخت ۹۹۹۹ ترون به شبکه می‌توانند به عنوان یکی از ۲۷ نماینده شبکه ترون، حق رای داشته باشند. نظام رأی گیری در شبکه باعث می شود که راه بر انحصارطلبی بسته شود.

معماری شبکه ترون

معماری شبکه ترون

در معماری ارز ترون از سه لایه‌ مختلف ذخیره‌سازی، هسته و لایه کاربردی استفاده می‌شود. لایه‌ ذخیره‌سازی و هسته، برنامه‌ریزی و مدیریت شبکه را انجام می‌دهد و لایه‌ کاربردی برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و شخصی‌سازی کیف پول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زمان تایید بلاک در شبکه ترون ۳ ثانیه و پاداش بلاک ۳۲ واحد TRX است و سالانه ۳۳۶,۳۸۴,۰۰۰ واحد ترون (TRX)  به نمایندگان منتخب تعلق می‌گیرد. همچنین بین ۱۲۷ نامزد نمایندگی هم هر ۶ ساعت ۱۱۵,۲۰۰ واحد TRX  توزیع می‌شود.

ارز ترون بخریم یا نه؟

در این قسمت از مقاله می‌خواهیم به سوال ارز ترون بخریم یا نه پاسخ بدهیم. ترون در مدت کوتاه حضور خود در بازار ارز دیجیتال توانسته علاقه مندان بسیاری را به سمت خود جذب کند و به صورت مدام رنک و جایگاه خود را بهبود ببخشد؛ اگرچه هنوز تا رسیدن به رتبه های بالای جدول راه زیادی در پیش دارد. برای تصمیم گیری درباره خرید و یا عدم خرید ترون با نماد TRX لازم است مزایا و معایب آن را بیان کرد تا مخاطبان این مقاله به درک عمیق تری نسبت به این ارز دیجیتال و رسیدن به پاسخ سوال اینکه ترون بخریم یا نه دست یابند.

اول از همه باید دانست، این ارز دیجیتال روی چه بستری مستقر است و آیا تیم سرمایه گذار و توسعه آن، به اندازه لازم، حرفه ای و پویا هستند یا نه؟ تیم یا شرکای تجاری این رمز ارز از قدرتمندترین تیم ها در حوزه ارزهای دیجیتال است. این تیم شامل بیش از ۱۰۰ نفر است که در اقصی نقاط دنیا حضور دارند. Wei Dai ،بنیان گذار Ofo یکی از سرمایه گذاران مطرح ترون به شمار می‌آید.

در ادامه برای پاسخ به این سوال که ارز دیجیتال ترون بخریم یا نه مزایا و معایب این آلت کوین را مطرح می نماییم.

مزایای ارز دیجیتال ترون

مزایای ترون

ترون با اهدافی بسیار جذاب و آینده دار، ایجاد شده است. رویای بزرگ تبدیل شدن به مرکزی برای «اینترنت غیرمتمرکز» و به دست گرفتن قدرت و ثروت غول‌های رسانه‌ای مانند نتفلیکس، گوگل‌پلی، فیسبوک، اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی نشان می دهد که تیم بنیان‌گذار این ارز، به آینده هایی دور و افقی طلایی چشم دوخته اند. همین امروز فهرستی بلندبالا از کمپانی هایی که با ترون همکاری می کنند، نشان می دهد چرا رشد این شبکه بلاک چین هیچ وقت متوقف نشده است. سامسونگ، گروه علی بابا، شرکت Baofeng، oBike Game.com ، Peiwo ، نمونه هایی از این شرکت ها هستند.

پلتفرم رفریوم Refereum که از محبوب ترین موسسات پرداخت در صنعت بازی های رایانه ای است و شرکت خدمات پرداخت آنلاین (برخط) متال پیMetal Pay ، از جمله موسسه‌های مالی هستند که از ترون استفاده می‌کنند. اما همه این ها به کنار، غول فناوری یعنی سامسونگ هم ترون را به بلاک‌چین خود به نام Blockchain Keystore  اضافه کرده است و تلفن‌های هوشمند سامسونگ، از گالکسی اس ۱۰ (S10 Galaxy)  به بعد، همگی از ترون پشتیبانی می‌کنند. علاوه بر اینها باید از سیستم هوشمند اشتراک دوچرخه اوبایک(oBike)، سایت شبکه‌ گلوبال سوشال چین (Global Social Chain)، گروه باوفنگ (Baofeng) که جایگزین چینی نتفلیکس محسوب می شود، موتور جستجوگر چینی بایدو (Baidu)  و توکن بیت تورنت (BitTorrent) همگی به‌نوعی با پروژه ترون همکاری می‌کنند.

اما مزایای ارز دیجیتال ترون به همین موارد خلاصه نمی شود. تراکنش‌های انجام گرفته در این سیستم یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین نمونه‌ها در میان کل ارزهای دیجیتال است. برخلاف بسیاری از پروژه‌های متمرکز، برای برقراری تراکنش در ترون، نیازی به‌وجود هیچ واسطه‌‌ای نیست. دو طرف مبادله به صورت آنلاین این تراکنش را با هزینه‌ای نزدیک به صفر با یکدیگر انجام می‌دهند.

ترون مدعی است که ظرفیت انجام ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه با کارمزدی نزدیک به صفر را دارد. این در حالی است که در حال حاضر در بلاک چین بیت کوین و اتریوم، امکان انجام ۷و ۱۵ تراکنش در ثانیه وجود دارد. در نتیجه امکان پردازش حجم بالای تراکنش‌ها، یکی از جذابیت های شبکه ترون است. این امر در کنار قیمت پایین این رمز ارز و کارمزد بسیار پایین آن برای خرید، جذابیت هایش را افزایش می‌دهد.

معایب ترون

در این قسمت قصد داریم که درباره مسوال اول این است که آیا ترون امن است؟ این شبکه از شهرت خوبی در امنیت برخوردار است. یکی از مهندسان امنیت آن، جورج گو Jorge Guo سابقه‌ کار در شرکت های مهمی چون  Google، Qualcomm، و Huawei را دارد و امنیت ترون زیر نظر او تامین می‌شود.

شبکه ترون از سازوکار اجماع گواهی اثبات سهام واگذارشده (DPoS) برای امنیت بلاک‌چین خود استفاده می‌کند. این سازوکار، مشابه سازوکار اجماع گواهی اثبات سهام (PoS)، به کاربران امکان کسب درآمد ثابت (درآمد منفعل) را می‌دهد.

در سیستم DPoS تنها گره‌های منتخب می‌توانند تراکنش‌ها را تایید کنند. جامعه‌ی کاربران ترون، هر ۶ ساعت ۲۷ نماینده‌ی برتر (Super Representative) را برای انجام این کار بر می‌گزینند. این تعداد محدود از نمایندگان باعث افزایش سرعت تراکنش‌ها می‌شود اما تا حدی از غیر متمرکز بودن ترون می‌کاهد.

شاید مهمترین ایرادی که برخی به ترون می‌گیرند، عرضه‌ عظیم آن باشد که با هدف پایین نگه داشتن قیمت‌ کوین و حمایت از پذیرش گسترده این پروژه انجام شده‌ است. اما دارای اثرات وارونه‌ای نیز هست و بسیاری از کاربران با این ویژگی قیمت پایین و عرضه‌ بالا راحت کنار نمی‌آیند.

ارزش بازار یا مارکت کپ ترون چقدر است؟

مارکت کپ ترون چقدر است؟

ارز دیجیتال TRX در زمان نگارش این مقاله، با ارزش بازاری در حدود ۷.۵ میلیارد دلار در رتبه ۱۳ بازار قرار دارد. تعداد واحدهای در گردش ترون ۱۰۱ میلیارد است.

ارز دیجیتال ترونیکس را می‌توان در صرافی‌هایی مانند Coinex ، Kucoin ، Binance به سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین یا اتریوم تبدیل کرد. در حال حاضر سرمایه گذاری در ارز دیجیتال ترون (TRX) در صرافی‌های ایرانی و خارجی امکان‌پذیر است.

نحوه استخراج ترون

استخراج ارز دیجیتال ترون (TRX) با هیچ‌ یک از روش‌های استخراج با استفاده از توان پردازنده‌های گرافیکی ممکن نیست. تنها راه برای دستیابی به این ارز دیجیتال، خرید ترون از صرافی‌ ارز دیجیتال در سطح جهان و شرکت در فرایند اجماع اثبات کار است. در این فرایند، با سهام گذاری ارزها در پلتفرم ترون، می‌توان ارزهای جدید پاداش گرفت. همچنین در ایران با استفاده از تومان یا تتر می توان ترون را از صرافی ارزپایا خریداری کرد.

بررسی روند قیمتی ارز ترون از ابتدا تا کنون

روند قیمتی ترون از ابتدا تا کنون

ارز دیجیتال ترون در سال ۲۰۱۹ یک جهش بزرگ را تجربه کرد اما پس از آن وارد یک روند نزولی شد. اما این فراز و فرود چندان طولانی نبود و ارز ترون پس از مدتی دارای ثبات قابل قبولی از خود نشان داد. همین ثبات و نداشتن نوسان‌های هیجانی شدید می تواند امیدواری به آینده ارز ترون را بیشتر کند.

ترون (TRX) یک ارز دیجیتال محبوب است که از روزهای آغازینش تا ابتدای امسال نرخ بازدهی نزدیک به ۹۰۰ درصد داشته است یعنی اگر در سال ۲۰۱۷، مثلا ۱۰ دلار در این ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کردید، در ابتدای ۲۰۲۱ می‌توانستید ۹۰ دلار داشته باشید. قیمت TRX هنگام عرضه اولیه، چیزی حدود ۰.۰۰۱۵ دلار بود اما پس از ۴ ماه به ۰.۳ دلار رسید. این نشان می دهد اینده ارز ترون از همان ابتدا روشن بوده است. ترون توانسته است به سرعت از قیمت نازل عرضه اولیه خود فاصله گیرد اما بعد از آن شاهد رشد خیره کننده ای در آن نبوده ایم و آهسته و پیوسته به رشدش ادامه داده است و همچنان زیر یک دلار قیمت دارد. اگر چه سان (بنیانگذار ترون) با پیش بینی قیمت ترون امیدوار است در آینده ارز دیجیتال ترون در یک دوره نه چندان طولانی به ۲ دلار خواهد رسید.

آیا ارز ترون معتبر است؟

در دنیای ارز دیجیتال برای این‌که یک رمز ارز را بتوان معتبر محسوب کرد، باید یک‌سری عوامل را مورد بررسی قرار داد.

  • تیم توسعه‌دهنده

پشت هر پروژه موفق، یک تیم قدرتمند و با تجربه قرار دارد. قطعا اگر توسعه‌دهندگان یک پروژه کارایی لازم را نداشته باشند، شکست پروژه حتمی است. تیم ترون از افراد صاحب‌نامی تشکیل شده است که هر یک با تخصصی که دارند، برای پیشبرد اهداف ترون تلاش می‌کنند.

  • پشتیبانی توسط صرافی‌های معتبر

اگر یک ارز دیجیتال معتبر نباشد، قطعا صرافی‌های معتبر آن را لیست نمی‌کنند. ترون در سال‌های گذشته تقریبا توسط تمامی صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر لیست شده است.

با توجه به موارد بالا می‌توان با اطمینان بالایی گفت که ترون یک پروژه معتبر است.

سرمایه گذاری ترون

برای سرمایه‌گذاری ترون دو راه کلی وجود دارد که برحسب علاقه یا دانش خود می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

  • هولد یا نگهداری بلند مدت

یکی از بهترین راه‌های سرمایه‌گذاری روی ترون، خرید توکن‌های TRX و نگهداری آن‌ها برای بلندمدت است. ممکن است پس از آشنایی با جزئیات پروژه ترون تصمیم به خرید و سرمایه‌گذاری روی آن بگیرید. اما باید دقت کنید که توکن‌های TRX را در قیمت‌های پایین خریداری کنید. برای خرید توکن TRX در بهترین قیمت باید از تحلیل تکنیکال کمک بگیرید.

  • خرید و فروش ترون

راه دیگر سرمایه‌گذاری روی ترون، خرید و فروش آن است. به‌عبارتی شما با بررسی عوامل مختلفی مانند اخبار، نمودار قیمت و … توکن TRX را خریداری می‌کنید و پس از افزایش قیمت آن، توکن‌ها را می‌فروشید. مجددا در آینده با کاهش قیمت اقدام به خرید توکن‌های TRX می‌کنید. این‌کار می‌تواند بارها تکرار شود.

آینده ترون

ترون، یک پلتفرم بلاک چینی غیرمتمرکز است که بنیان‌گذارانش امید دارند روزی بتوانند یک سامانه «محتوای دیجیتال» آزاد جهانی را بر پایه آن بنا کنند. این سامانه قرار است با سازوکار ذخیره‌سازی غیرمتمرکز خود، محتوا را ارزان و آسان در اختیار تمامی کاربران قرار دهد. از این رو، می‌توان ترون را پروژه‌ای با اهداف درازمدت و بلندپروازانه قلمداد کرد.

تحلیلگران یکی از پایگاه‌های تحلیلِ معروف به نام والت اینوستور (Wallet Investor) بر این باورند که ترون می‌تواند طی ۵ سال آینده به قیمت ۳۵ سنت برسد. این قیمت، تقریبا دو برابر اوج قیمتی ترون در سال ۲۰۲۱ است.

موسسه دیگری به نام آژانس پیش‌بینی اقتصاد نیز پیش‌بینی کرده است که بهای ترون در سال ۲۰۲۳ به رقم ۴۴ سنت می‌رسد و سپس با افتی ناگهانی مواجه می‌شود.

تحلیلگران «کوین پدیا» نیز بر این باورند که بهای هر واحد ترون می‌تواند طی سال‌های آتی تا نزدیکی‌های ۳۴ سنت هم بالا برود.

رفتار قیمتی ترون نشان داده که این رمزارز همواره تمایل عجیبی به رشدهای انفجارگونه و درهم شکستن ناگهانی سطح مقاومتی را دارد. با این حال، تب اوج‌گیری آن خیلی زود فروکش می‌کند و وارد فاز نزولی می‌شود. بنابراین انتظار می‌رود که با عبور از بازار نزولی، در فاصله سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ این رمزارز از خواب زمستانی بیدار شود و سقف‌های تاریخی تازه‌ای را به ثبت برساند.

سایت سرمایه گذاری ارز دیجیتال ترون

با این تفاصیل، باید تا اینجا تصمیم خودتان را گرفته باشید که می‌خواهید ترون بخرید یا خیر؛ اما  اگرقصد سرمایه گذاری در ارز دیجیتال ترون را دارید، راه مطمئن آن خرید از یک صرافی معتبر ایرانی است. ارزپایا یک صرافی دانش بنیان است که به عنوان یکی از اولین پلتفرم های خرید و فروش ارز دیجیتال، دارای حسن سابقه در بازار ارزهای دیجیتال ایران است. شما به راحتی می توانید با ثبت نام در سایت ارز پایا، ترون بخرید یا بفروشید. همچنین می توانید ترون هایی را که از سایر صرافی ها خرید کرده اید، به ارز پایا منتقل کنید و بفروشید یا معادل آن تتر یا تومان دریافت کنید.

سوالات متداول

آیا ارز ترون معتبر است؟

تیم ترون از افراد صاحب‌نامی تشکیل شده است که هر یک با تخصصی که دارند، برای پیشبرد اهداف ترون تلاش می‌کنند. همچنین اگر یک ارز دیجیتال معتبر نباشد، صرافی‌های معتبر آن را لیست نمی‌کنند. ترون در سال‌های گذشته تقریبا توسط تمامی صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر لیست شده است. این دو دلیل آنقدر محکم هستند که گواه بر اعتبار ترون باشند.

ترون بخریم یا نه؟

ترون در مدت کوتاه حضور خود در بازار ارز دیجیتال توانسته علاقه مندان بسیاری را به سمت خود جذب کند و به صورت مدام جایگاه خود را بهبود ببخشد؛ اگرچه هنوز تا رسیدن به رتبه های بالای جدول راه زیادی در پیش دارد. این ارز در صرافی‌های معتبری لیست شده و افراد مشهوری از آن حمایت می‌کنند، اما در نهایت هر فردی با توجه به بررسی و تحلیل خود باید اقدام به خرید ترون کند.

ترون چه مزیتی نسبت به سایر رمز ارزها دارد؟

هزینه انتقال پایین و سرعت بالا در تایید تراکنش‌ها، از مهم ترین مزایای ترون محسوب می‌شوند. این ارز مقیاس پذیری بالایی داشته و به عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه‌ها برای انتقال ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود. مزیت دیگر ترون برخورداری از یک تیم توسعه دهنده قوی و شناخته شده است.

از کجا ترون بخریم؟

صرافی های داخلی و خارجی زیادی ترون را در لیست ارزهای خود قرار داده‌اند. شما می‌توانید این ارز را در صرافی ارزپایا با کارمزد تنها ۰.۲ درصد خریداری کنید.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. رامین

    با این وضعیت بازار که همش داره رنج میزنه ترون بخریم یا نه؟ پله ای بخرم یا یک جا؟ میشه جواب بنده رو بدید

    1. Arzpaya SEO

      سلام دوست عزیز
      ترون جزء معدود ارزهایی محسوب میشه که در سال ۲۰۲۲ ریزش خاصی رو تجربه نکرده. به‌عبارت دقیق‌تر، قیمت این ارز ۷ ماه قبل حدودا ۰.۰۶ دلار بود و در حال حاضر هم این ارز تقریبا روی همین قیمت معامله میشه. این اتفاق می‌تونه به‌دلیل وضعیت بنیادی مناسب این ارز باشه و خرید ترون رو جذاب کنه. اما برای خرید یک کوین، باید وضعیت تکنیکالی اون رو هم مدنظر قرار بدین. از نظر تکنیکالی، محدوده ۰.۰۵۸ دلار بهترین موقعیت برای خرید ترون محسوب میشه. با این حال، به‌دلیل ریسک‌های مختلفی که تو بازار رمز ارزها وجود داره، این خرید نباید به‌صورت یکجا انجام بشه.