میم کوین چیست و بهترین میم کوین ها کدامند؟

  • 22 تیر 1401
  • بروزرسانی: ۱۹ شهریور ۱۴۰۱
  • ۲ نظر
  • 11 دقیقه
  • 2903 نفر
4.5/5 - (2 امتیاز)
۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

بیت کوین گرچه نخستین و پرارزش‌ترین رمز ارز جهان است؛ اما تنها رمز ارز موجود نیست. در این سال‌ها رمز ارزهای بسیاری پا به عرصه گذاشته‌اند و توانسته‌اند طرفداران پرشماری را برای خود دست‌وپا کنند. «میم کوین ها» (Memecoin) از جمله این رمز ارزها هستند که طی یکی دو سال اخیر رشدهای انفجارگونه‌ای را تجربه کرده‌اند. «دوج کوین» (Dogecoin)، «شیبا اینو» (Shiba Inu) و «دوج‌ایلان مارس» (Dogelon Mars) از میم کوین هایی هستند که بیش از همه در کانون توجه کاربران قرار گرفته‌اند.

در این مقاله می‌خواهیم به سوال میم کوین چیست پاسخ دهیم و با چرایی پدید آمدن آن‌ها آشنا شویم، از تفاوت‌های آن‌ها با شت کوین ها بگوییم، ریسک‌های سرمایه‌گذاری در آن‌ها را بازگو کنیم و دست آخر، گریزی به پرطرفدارترین میم کوین های حال حاضر بازار بزنیم.

Memecoin هایی مانند دوج کوین و شیبا که قیمت بسیار پایینی دارند، می‌توانند یک گزینه بسیار مناسب برای سرمایه گذاری باشند. اگر قصد خرید میم کوین ها را دارید، می‌توانید آنها را با کارمزد ۰.۲ درصد از صرافی ارزپایا خریداری کنید. برای ثبت نام در صرافی ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.

میم کوین یا Memecoin به چه معناست؟

اما میم کوین چیست؟ میم کوین ها، همان‌طور که از نامشان پیداست، رمز ارزهایی هستند که با الهام از میم‌ها یا شوخی‌های اینترنتی طراحی شده‌اند. دوج کوین داعیه‌دار نخستین میم کوین جهان است که در سال ۲۰۱۳ در قالب اقدامی هجوآمیز با الهام از میم اینترنتی معروف دوج (تیره‌ای از یک نژاد سگ ژاپنی) برای به سخره گرفتن ارزهای دیجیتال ساخته شد و خرید دوج کوین به شدت در بین مردم رواج پیدا کرد.

Memecoin ها همچون دیگر رمز ارزها بسیار پرنوسان هستند. آن‌ها بیش از هر عاملی بر جریان‌سازی جامعه کاربری خود متکی‌اند و می‌توانند یک‌شبه ره صدساله را طی کنند یا آنکه به ناگاه از عرش به فرش برسند؛ بنابراین نمی‌توان به چشم یک سرمایه‌گذاری بلندمدت به این رمز ارزها نگاه کرد.

افزون‌بر نوسانات بسیار، میم کوین ها دارای موجودی بسیار زیادی هستند؛ به‌گونه‌ای که حتی عرضه برخی از آن‌ها نامحدود است. برای مثال، میزان سقف عرضه میم کوین شیبا اینو برابر با یک کوادریلیون واحد است عنوان شده و حتی در بسیاری از پلتفرم‌ها سقف عرضه برای این Memecoin، نامشخص است. دوج کوین، دیگر میم کوین پرطرفدار بازار، هیچ سقف عرضه‌ای ندارد و هم‌اکنون میزان واحدهای در گردش آن فراتر از ۱۰۰ میلیارد واحد است. فارغ از این، بسیاری از میم کوین ها فاقد هرگونه سازوکاری برای توکن‌سوزی هستند و همین امر باعث می‌شود تا قیمت هر واحد از آن‌ها بسیار ناچیز باشد. به همین دلیل است که تنها با یک دلار می‌توان خرید شیبا را انجام داد و هزار واحد از آن را خرید.

میم کوین چگونه و از کجا به وجود آمد؟

تاریخچه میم کوین

دوج کوین، نخستین Meme Coin جهان، در ابتدا با هدف به سخره گرفتن بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال ایجاد شد. «بیلی مارکوس»‌ (Billy Markus) و «جکسون پالمر» (Jackson Palmer)، دو برنامه‌نویسی بودند که دست به ابداع دوج کوین زدند و در آغاز کار، هیچ کاربرد واقعی برای این میم کوین متصور نبودند. دیگر Memecoin ها نیز با اهداف کمابیش مشابهی ساخته شدند و هیچ کاربرد ویژه‌ای ندارند؛ حال آنکه بسیاری از توکن‌های دنیای رمز ارزها کاربردهای گسترده‌ای از اجرای اپلیکیشن‌های غیر متمرکز گرفته تا تسهیل پرداخت‌ها دارند.

پس از ابداع دوج کوین در سال ۲۰۱۳، Memecoin های بسیاری ساخته و در بازار ارزهای دیجیتال عرضه شدند. به گونه‌ای که در اکتبر ۲۰۲۱، بیش از ۱۲۰ میم کوین در بازار رمز ارزها وجود داشت و حتی برخی از آن‌ها توانستند به فهرست ده رمز ارز برتر بازار نیز راه پیدا کنند. در گیرودار همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۱ بازار رمز ارزها پذیرای میلیون‌ها کاربر تازه‌ای بود که با هدف فرار از تورم، روانه این بازار شده بودند. با رشد فزاینده بهای رمز ارزها، بازار بسیاری از میم کوین ها نیز سکه شد و این پدیده‌های طنزآمیز، هم از نظر تنوع و هم ارزش بازار توانستند به موفقیت‌های چشم‌گیری دست پیدا کنند.

جرقه رشد حیرت‌آور میم کوین ها نخستین بار در اواخر سال ۲۰۲۰ در وب‌سایت ردیت روشن شد؛ جایی که شماری از کاربران تصمیم گرفتند طی اقدامی جمعی دست به خرید سهام شرکت «گیم استاپ» با نماد GME بزنند. چندی بعد، بهای این سهام در بازارهای سرمایه با افزایشی ۱۰۰ برابری مواجه شد. در ادامه و در ژانویه سال ۲۰۲۱، بحث انجام اقدام مشابهی در بازار رمز ارزها میان کاربران مطرح شد. این بحث در ادامه به افزایش توجه کاربران به دوج کوین انجامید و اندکی بعد با توییت‌های پیاپی ایلان ماسک، کارآفرین پرآوازه، در حمایت از دوج کوین دامنه گسترده‌تری یافت. تمامی این رخدادها باعث شد تا بهای دوج کوین با رشدی حیرت‌آور مواجه شود و این Memecoin بتواند سقف تاریخی تازه‌ای را در محدوده قیمتی ۰.۷۳ دلار به ثبت برساند.

پس از اقدام ماسک، بسیاری از کاربران ارزهای دیجیتال تصمیم گرفتند تا برای رویارویی با وی، میم کوین جدیدی را در برابر دوج کوین علم کنند. قرعه فال در این بازی به نام شیبا اینو درآمد. در ادامه، سازندگان شیبا موفق شدند تا موجی از فومو (ترس از جا ماندن) را در بازار به راه بیندازند و میلیون‌ها کاربر را به سودای کسب ثروت یک‌شبه، به خریداری این رمز ارز ترغیب کنند. شاید بتوان گفت که یکی از دلایل استقبال کاربران از Memecoin، بهای ناچیز آن‌ها در برابر رمز ارزهایی همچون بیت کوین و اتریوم است.

میم کوین ها معمولا قیمت‌هایی در حوالی چند سنت یا حتی کسری از یک سنت دارند. همین امر باعث می‌شود تا مالکان میم کوین ها وقتی میلیون‌ها واحد از این رمز ارزها را در اختیار دارند، احساس خوبی داشته باشند. فارغ از این، میم کوین ها بیش از هر چیزی بر جامعه خود متکی هستند. این کاربران پرشمار می‌توانند با راه‌اندازی موج‌های فراگیر تبلیغاتی، راه را برای سرمایه‌گذاری در یک Memecoin هموار کنند.

پیشنهاد مطالعه: اگر قصد انتقال وجه به وسیله ارزهای دیجیتال را دارید و نمی‌خواهید که هویت شما فاش شود، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله رپد توکن را مطالعه کنید.

تفاوت شت کوین و میم کوین چیست؟

در دنیای ارزهای دیجیتال، «شت کوین» (Shitcoin) به رمز ارزهایی گفته می‌شود که هیچ ارزش یا کاربرد خاصی ندارند و تنها با اهداف سوداگرانه ساخته و عرضه می‌شوند. افزون بر این، شت کوین یک اصطلاح تحقیرآمیز نیز به حساب می‌آید که برخی برای توصیف آلت کوین هایی به کار می‌برند که پس از بیت کوین ساخته شدند.

شت کوین ها ارزش چندانی ندارند و بیشتر آن‌ها نمی‌توانند سرمایه‌گذاران را با خود همراه کنند. شناسایی این رمز ارزها هم کار چندان دشواری نیست. این دسته از ارزهای دیجیتال، معمولا با قیمت‌های بسیار ناچیزی عرضه می‌شوند؛ اما در یک بازه زمانی کوتاه، رشدهای تصاعدی را تجربه می‌کنند تا بتوانند دام خود را برای گرفتار کردن سرمایه‌گذاران بگسترانند.

گرچه شت کوین ها با میم کوین ها در برخی از ویژگی‌ها هم‌پوشانی دارند؛ اما تفاوت این دو گونه از رمز ارزها در کاربردها و جامعه کاربری آن‌ها نهفته است. میم کوین ها می‌توانند نقش ابزارهای انتقال ارزش را ایفا کرده و از ثبات قیمتی بیشتری نسبت به شت کوین ها برخورداند؛ حال آنکه شت کوین ها فاقد هرگونه کاربرد خاصی هستند. از سویی دیگر، Memecoin ها از جامعه طرفداران قدرتمندی برخوردارند و می‌توانند در درازمدت به حیات خود ادامه بدهند؛ در حالی که بقای شت کوین ها محدود به روزها و ماه‌های خاصی است و قادر نیستند در بلندمدت در بازار دوام بیاورند.

خطرات و ریسک‌های سرمایه گذاری در میم کوین ها چیست؟

خطرات سرمایه گذاری در میم کوین

گرچه میم کوین ها با رشد قیمت انفجارگونه در سال ۲۰۲۱ توانستند جای خود را در سبد سرمایه‌گذاری بسیاری از کاربران باز کنند؛ اما معامله‌گری و سرمایه‌گذاری در این ارزها همچون دیگر دارایی‌های دیجیتال، خالی از ریسک نیست؛ بلکه حتی با مخاطرات مالی بیشتری هم مواجه است.

نخستین دلیل پرریسک بودن میم کوین ها را باید در توکنومیک یا بنیان‌های اقتصادی آن‌ها جست‌وجو کرد. برای درک بهتر این دلیل، کافی است نگاهی به بیت کوین بیندازید. این رمز ارز، نه تنها از منظر فنی، طراحی و اجرای مناسبی دارد، بلکه از نظر اقتصادی هم از ماهیتی ضدتورمی برخوردار است. طی سال‌های اخیر هم افزون‌بر کاربران خرده‌پا، سرمایه‌گذاران نهادی هم به صف پذیرش این ارز دیجیتال پیوسته‌اند.

Memecoin ها اما قرابت چندانی با معماری و ویژگی‌های اقتصادی بیت کوین ندارند. این رمز ارزها از نظر توکنومیک، تورمی بوده و دارای سقف عرضه مشخصی نیستند. کاربرد این رمز ارزها هم اگر نگوییم صفر اما بسیار محدود است. علاوه‌براین، میم کوین ها خود فاقد بلاک چین انحصاری هستند و بر پایه دیگر شبکه‌ها ساخته شده‌اند. برای مثال، دوج کوین بر پایه فناوری لایت کوین ساخته شده و شیبا اینو هم از بستر بلاک چین اتریوم کمک گرفته است.

عامل دیگری که منجر به پرریسک بودن میم کوین ها می‌شود، اتکای شدید آن‌ها به جوامع کاربری است. همین امر باعث شده این رمز ارزها ماهیتی به‌شدت سوداگرانه‌ داشته باشند و نوسانات بسیاری را تجربه کنند؛ نوساناتی که تنها به پر شدن جیب‌های بازیگران بزرگ و از دست رفتن دارایی‌های کاربران خرده‌پا منجر می‌شود. چرخه عمر Memecoin ها نیز بسیار کوتاه است. بهای این گونه از رمز ارزها ممکن است با یک توییت یک چهره سرشناس، سر به فلک بگذارد و با یک توییت دیگر، به شدت سقوط کند.

نکته دیگری که از نباید از آن غافل شد، این است که در آشفته‌بازار Memecoin ها باید به شدت مراقب کوین هایی باشید که با سوء‌استفاده از رویدادهای دنیای واقعی، سعی در کلاهبرداری از کاربران دارند. برای مثال، «اسکوئید گیم» (Squid Game) با نماد اختصاری SQUID میم کوینی است که با الهام از سریالی با همین نام، عرضه شد و طی مدتی کوتاه توانست رشدی ۸۶ هزار درصدی را تجربه کند. بااین‌حال، سازندگان این میم کوین، چندی بعد، صندلی را از زیر پای سرمایه‌گذاران خود کشیدند و با به جیب زدن میلیون‌ها دلار سرمایه، باعث شدند تا بهای این رمز ارز سقوطی ۹۹ درصدی را تجربه کند. بماند که مفاد مندرج در قرارداد هوشمند این رمز ارز نیز به گونه‌ای نگارش شده بود که به دارندگان آن اجازه فروش نمی‌داد. بنابراین باید همواره پیش از سرمایه‌گذاری در میم کوین ها مراقب دام‌های گسترده کلاهبرداران و موج‌سواران باشید.

بهترین میم کوین ها برای سرمایه‌گذاری کدام‌اند؟

دوج کوین (DOGE) و شیبا اینو (SHIB) پرچم‌دارهای میم کوین ها هستند و می‌توان آن ها را بهترین Memecoin ها برای سرمایه گذاری دانست چرا که نسبت به دیگر همتایان خود از ارزش بازار بیشتری برخوردارند. بااین‌حال، پس از تجربه موفق این دو رمز ارز، میم کوین های دیگری نیز با شکل و شمایل مختلف، عرضه شدند و توانستند در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ توجه کاربران را به خود معطوف کنند. در ادامه، نگاهی داریم به پرآوازه‌ترین انواع میم کوین ‌های بازار.

دوج کوین (DOGE)

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، دوج کوین، پرآوازه‌ترین Memecoin بازار است که در سال ۲۰۱۳ به دست دو برنامه‌نویس ساخته و عرضه شد. دوج کوین با فورک یا انشعاب از بلاک چین لایت کوین ابداع شده و از روش الگوریتم اثبات کار برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها بهره می‌برد. این میم کوین برخلاف بیت کوین، فاقد سقف عرضه مشخص است.

شیبا اینو (SHIB)

شیبا اینو، دیگر میم کوین پرارزش بازار است که با هدف رقابت با دوج کوین طراحی و عرضه شد. برخی از این میم کوین با عنوان «قاتل دوج کوین» یاد می‌کنند. شیبا اینو نیز با الهام از یک گونه خاص از سگ‌های ژاپنی طراحی شده است. خالق شیبا فردی ناشناس است که با الهام از نام ساتوشی ناکاماتو، خالق بیت کوین،  خود را ریوشی (Ryoshi) معرفی کرده است.

آکیتا اینو (AKITA)

از دیگر میم کوین هایی که با الهام از نژادهای مختلف سگ‌های ژاپنی طراحی شده‌اند، می‌توان به آکیتا اینو (AKITA)، کیشو اینو (KISHU) و فلوکی اینو (FLOKI) اشاره کرد. آکیتا در قالب یک توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 در فوریه ۲۰۲۱ در صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ (Uniswap) عرضه شد. این Memecoin نیز همانند شیبا اینو، نیمی از توکن‌های خود را در یک قرارداد هوشمند قفل و نیم دیگر را به ویتالیک بوترین، هم‌بنیان‌گذار اتریوم اهدا کرد. سقف عرضه آکیتا یک‌دهم بیشینه موجودی شیبا اینو و برابر با ۱۰۰ تریلیون واحد است.

سوالات متداول

میم کوین چیست؟

در بازار کریپتوکارنسی کوین هایی که به سبب یک شوخی ایجاد می‌شوند، به عنوان Memecoin شناخته می‌شوند.

بهترین Meme Coin ها برای سرمایه گذاری کدامند؟

دوج کوین و شیبا را می‌توان بهترین کوین ها در این زمینه معرفی کرد که برای سرمایه گذاری گزینه بسیار مناسبی هستند.

شت کوین و میم کوین چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

شت کوین ها هیچگونه ارزش ذاتی ندارند و نمی‌توانند گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری باشند؛ اما Memecoin ها جامعه طرفداری قدرتمندتری دارند و می‌توانند در بلندمدت برای سرمایه گذاری مناسب باشند.

بهترین صرافی ایرانی برای خرید میم کوین کدام است؟

صرافی ارزپایا با توجه به سرعت و امنیت بالایی که دارد می‌تواند یکی از بهترین انتخاب ها برای خرید این دسته از کوین ها باشد.

کدام Memecoin ها در صرافی ارزپایا لیست شده‌اند؟

دوج کوین و شیبا که معروفترین و محبوب ترین کوین ها در این دسته هستند، در صرافی ارزپایا لیست شده و قابل خرید و فروش است.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Somayyeh

    منبع معتبری هست که بشه میم کوین های معتبر رو شناخت؟

    1. Arzpaya SEO

      سلام دوست عزیز
      یکی از سایت‌های معتبری که لیست میم کوین‌های محبوب رو منتشر کرده سایت http://www.business2community هستش که می‌تونید ازش استفاده کنید. با این وجود قبل از خرید میم کوین‌ها باید وایت پیپر اون‌ها رو مطالعه کنید.