کیف پول ارز دیجیتال چیست ؟
یک والت یا کیف پول امن ارز دیجیتال، برنامهای به منظور مدیریت کلید عمومی و خصوصی است و انواع کیف پول های ارز دیجیتال ابزارهایی به منظور تعامل با بلاک چین به کاربر ارائه میکنند.
هر کیف پول ارز دیجیتال، یک آدرس دارد که از تعدادی عدد و حرف تشکیل شده است؛ این آدرس، شناسهای است که براساس آن کلید عمومی و خصوصی درست میشود و موقعیت مشخصی را در بلاک چین نشان میدهد و براساس آن ارز دیجیتال واریز شده، در قسمتی از بلاک چین قرار میگیرد.
میتوان کلید عمومی را به آدرس ایمیل و کلید خصوصی را به پسورد تشبیه کرد. البته باید بدانید که در ارزهای دیجیتالی کلید عمومی از روی کلید خصوصی درست میشود. هر زمان که کلید عمومی (Public Key) را گم کردید، امکان ساخت مجدد آن از روی کلید خصوصی(Private Key) ممکن است اما نمیتوان از کلید عمومی به خصوصی رسید.
در صورتی که قصد خرید و فروش و سرمایه گذاری در دنیای ارز دیجیتال را دارید، در صرافی ارزپایا ثبت نام کنید. فرآیند ثبت نام و احراز هویت در ارزپایا بسیار ساده بوده و پس از ثبت نام، برای هر کاربر و به ازای هر ارز دیجیتال، کیف پول امن جداگانه اختصاص داده میشود. برای ثبت نام کلیک کنید.
کلید خصوصی و عمومی چیست؟
کلید خصوصی دسترسی به توکنها را مستقل از کیف پول ممکن میکند. این استقلال، مزیت بزرگی است و باعث میشود در صورت گم شدن تلفن همراه، لپ تاپ یا رایانه ای که در آن برنامه کیف پول وجود دارد یا به سرقت رفتن و گم شدن کیف پول سخت افزاری بتوانید از طریق کلید خصوصی دوباره به دارایی خود دست یابید چرا که ارزهای دیجیتال، از روی بلاک چین حذف نمیشوند بلکه از یک نشانی به نشانی دیگر منتقل میشوند.
کلید خصوصی این امکان را به شما میدهد تا به پولهایی که مربوط به آدرس کیف پول ارز دیجیتال شما است، دسترسی داشته باشید.
برخلاف کلید خصوصی، کلید عمومی مستقل از کیف پول شما نیست بلکه به آدرس کیف پول شما مرتبط است. با این حال، یک “ورژن هش“ به حساب میآید. تابع هش به شما این امکان را میدهد تا توالی حروف/اعداد را که «ورودی» خوانده میشوند، در مجموعه جدیدی از حروف/اعداد به عنوان «خروجی» رمزگذاری کنید. در واقع با این کار، پای یک لایه امنیتی به میدان باز میشود و تضمین میکند که کیف پول شما غیرقابل هک شدن است.
با این حساب میشود گفت هدف از ایجاد کلیدهای عمومی و خصوصی این است که امضای یک تراکنش توسط فرد مالک دارایی ثابت شود. وقتی یک ارز دیجیتال میخرید، آن چه در عمل به شما تعلق گرفته، یک کلید خصوصی است و با استفاده از آن، حق خرج کردن آن ارز دیجیتال را خواهید داشت.
پیشنهاد مطالعه: چنانچه درباره هک شدن کیف پول های ارز دیجیتال اطلاعای ندارید، پیشنهاد میکنیم که حتما مقاله هک کیف پول ارز دیجیتال را مطالعه کنید.
معرفی و مقایسه کیف پول های ارز دیجیتال
انتخاب یک کیف پول برای استفاده، از اولین کارهایی است که برای خرید ارز دیجیتال نیاز دارید. کیف پول بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال به دو نوع سرد و گرم تقسیم میشوند.
کدام کیف پول بهتر است؟ کیف پول سرد یا گرم ؟
به طور خیلی ساده، تفاوت اساسی در اتصال یا عدم اتصال به اینترنت است؛ کیف پولهای گرم به اینترنت متصل میشوند، در حالی که دسترسی کیف پولهای سرد به اینترنت به طور عادی قطع است.
هکرها نمیتوانند کلید خصوصی را که در حافظهای غیر متصل به اینترنت قرار گرفته است سرقت کنند، بنابرین وجه ذخیره شده در یک کیف پول گرم راحتتر در دسترس قرار دارد. در انتخاب باید تعادل بین دسترسی و امنیت مورد نیاز خود را در نظر بگیرید؛ یکی به راحتی قابل استفاده است و دیگری، امنیت بسیار بیشتری دارد. بهترین راهکار، استفاده از کیف پولهای گرم و سرد به صورت ترکیبی است. بخش عمده دارایی را در یکی از انواع کیف پول سرد نگهداری کنید و قسمتی را که برای پرداخت هزینهها یا تریدهای روزانه مورد نیاز است، به یک کیف پول گرم منتقل کنید.
فارغ از دسته بندی گرم و سرد، نوع دیگری از طبقهبندی کیفپولهای ارز دیجیتال وجود دارد که این کیفپولها را در ۵ دسته مختلف معرفی میکند:
۱- کیف پول کاغذی
یک کیف پول کاغذی صرفا یک برگه کاغذ است که آدرس عمومی (آدرس دریافت ارز دیجیتال) و کلید خصوصی کیف پول شماست.
کلیدهای عمومی و خصوصی این برگه کاغذ معمولا به صورت QR-code نیز روی کاغذ نقش بسته تا بتوان به سرعت از طریق اسکنرها آن را اسکن کرد و موجودی را به یک کیف پول نرمافزاری انتقال و تراکنش را انجام داد. مزیت اصلی کیفپولهای کاغذی، عدم ذخیرهسازی کلیدها در فضای دیجیتال است که امکان هک شدن و به سرقت رفتن کلید خصوصی از طریق بدافزارها، Keyloggerها و هرگونه دزدی از طریق فضای دیجیتال را تقریبا به صفر میرساند.
البته باید به یاد داشته باشید که در حال چاپ کلید خصوصی بیتکوین روی یک کاغذ هستید و هرکس این کاغذ را داشته باشد میتواند همه موجودی آن را خالی کند. بنابراین در صورت از بینرفتن، گم شدن یا دزدیده شدن آن تکه کاغذ، همه موجودی بیتکوین یا ارز دیجیتال دیگری که ذخیره کردهاید از بین خواهد رفت و به هیچ عنوان امکان بازیابی آن وجود نخواهد داشت.
کیف پولهای کاغذی برای نگهداری طولانی مدت ارزهای دیجیتال مناسب هستند و اگر قصد برداشت زود به زود ارزها را دارید، بهتر است از کیف پولهای دیگر استفاده کنید.
۲- کیف پول موبایلی
برای کسانی که روزانه تراکنشهای زیادی دارند، کیف پول موبایل یک ابزار ضروری به نظر میرسد. این نوع از کیف پولها در واقع یک اپلیکیشن هستند که روی گوشیاندروید یا IOS شما نصب میشوند و در آنها، کلید خصوصی شما نگهداری میشود. در این اپلیکیشنها امکان ارسال بیتکوین، ماتیک و سایر ارزهای دیجیتال فراهم شده و معمولا رابط کاربردی سادهای نیز دارند.
با وجود سادگی در استفاده و در دسترس بودن، کیف پولهای موبایل همواره در معرض هک شدن قرار دارند. همچنین اگر گوشی موبایل شما به هر دلیل آسیب دیده یا از دسترس شما خارج شود یا دزدیده شود، شخص دیگری میتواند به موجودی بیتکوین شما دسترسی پیدا کند. پس پشتیبانگیری از کیف پولهای موبایلی اهمیت زیادی دارد.
۳- کیف پول تحت وب
کیف پول آنلاین تحت وب ارز دیجیتال، کلید خصوصی کیف پول شما را روی سرورهای خود نگهداری میکند. سرور همیشه آنلاین است و توسط یک شرکت یا اشخاص نگهداری و کنترل میشود. سرویسهای متنوع کیف پول تحت وب، قابلیتهای متنوعی را دارند و برخی از آنها به کیف موبایل یا دسکتاپ نیز متصل میشوند.
همانند کیف پولهای موبایل، کیف پولهای تحت وب و آنلاین به کاربران امکان دسترسی به مبالغ ارز و انجام تراکنش را از طریق هر دستگاه متصل به اینترنت فراهم کردهاند اما در صورتی که بهصورت درست پیادهسازی نشده باشند، ممکن است دسترسی شرکتی که سایت را اداره میکند به کلید خصوصی شما فراهم باشد و توانایی کنترل موجودی کیف پول را داشته باشد. کیف پولهای تحت وب از پایینترین سطح اطمینان برخوردار هستند زیرا احتمال هک شدن آن بسیار بیشتر از سایر کیف پولها میباشد.
۴- کیف پول دسکتاپ
کیف پولهای دسکتاپ را میتوان دانلود و روی رایانه یا لپتاپ نصب کرد. این نرمافزارها کلید خصوصی کیف پول شما را روی هارد درایو کامپیوتر نگهداری میکنند.
این کیف پولها از بسیاری از کیف پولهای آنلاین و موبایل امنتر هستند زیرا کلید خصوصی شما روی کامپیوتر خودتان نگهداری میشود و این کلید در اختیار هیچ شخص واسط یا سرور دیگری نیست.
با وجود اینکه این کیف پولها برای کار کردن به اینترنت متصل میشوند احتمال هک شدنشان وجود دارد اما گزینه مطلوب برای کسانی است که قصد دارند مقادیر کم بیتکوین را از طریق کامپیوترشان منتقل کنند.
۵- کیف پول سخت افزاری
یک کیف پول سخت افزاری بیت کوین و ارز دیجیتال (Hardware Wallet) نوعی خاص از کیف پول ارزهای دیجیتال است که کلید خصوصی را در یک دستگاه سختافزاری نگهداری میکند.
این کیف پولها، بهترین و امن ترین کیف پول ارز دیجیتال بوده و برخلاف کیف پولهای کاغذی که باید برای انتقال وجوه آنها، آن را وارد یک والت نرمافزاری کرد، کیف پولهای سختافزاری را میتوان بهطور امن برای انجام تراکنشها به کار برد.
علاوه بر این، این کیف پولها در برابر ویروسهای کامپیوتری مصون هستند و موجودی آنها نمیتواند از طریق دزدیده شدن کلید خصوصی سرقت شود.
حتی برخی از کیف پولهای سختافزاری دارای صفحه نمایش هستند و به این ترتیب امنیت بیشتری دارند، زیرا از طریق همان صفحه نمایش میتوان برای تأیید و نمایش جزییات کیف پول استفاده کرد.
بهترین کیف پول ارز دیجیتال
بهترین ولتهای ارز دیجیتالی والتهای سخت افزاری هستند. این والتها دارای چندین دکمه فیزیکی هستند که برای انتقال ارز دیجیتال باید یکی از دکمهها را فشار دهید. این دکمه بهمعنای تایید تراکنش است و تا زمانی که کاربر این دکمه را نزند، انتقال انجام نمیشود. حال فرض کنید والت سخت افزاری شما هک شده است و هکر در تلاش است تا داراییهای شما را جابهجا کند. اما آیا هکر میتواند دکمه فیزیکی را فشار دهد؟
قطعا خیر. اگر شما بهدرستی از کلید خصوصی ولت خود محافظت کنید، حتی در صورت هک شدن والت سخت افزاری، هکر هیچ کاری نمیتواند بکند. زیرا بدون کلیک روی دکمه فیزیکی که فقط توسط شما امکان آن وجود دارد، برداشت از کیف پول محال است.
معتبرترین کیف پول ارز دیجیتال
حالا که با کیف پولهای مختلف آشنا شدید، میخواهیم درباره ولت های معتبر ارز دیجیتال صحبت کنیم و ببینیم کدام کیف پول ارز دیجیتال در دنیا محبوب و معتبر است؟ پیش از استفاده از کیف پول، خود شما مسئول تحقیق و بررسی بیشتر در خصوص امنیت آنها هستید بهترین تصمیم با خود شماست. به همین دلیل، در ادامه تعدادی از محبوبترین کیف پولها معرفی شدهاند تا با مطالعه و افزایش آگاهیتان، بتوانید تصمیم درستی اتخاذ کنید.
کیف پول لجر (Ledger)
اگر بخواهیم در یک خط درباره این کیف پول بگوییم باید گفت: یک کیف پول عالی اما گران!
شرکت فرانسوی Ledger اولین کیف پول خود را در سال ۲۰۱۴ عرضه کرد و به سرعت به نام بزرگ و اصلی در صنعت کیف پول سخت افزاری تبدیل شد. امنیت رمزارزهای ذخیره شده در این کیف پول، کم نظیر است. در عین حال، از نظر فیزیکی هم خیلی تضمین شده است چرا که با استفاده از مواد بسیار بادوام، از جمله روکش فولاد ضد زنگ ساخته شده است.
از نظر پشتیبانی از ارزهای دیجیتال، لجر هیچ کم و کسری ندارد اما نکته مهم این است که برخلاف بسیاری از کیف پولهایی که به رایگان در اختیار شما قرار میگیرد، باید این کیف پول را بخرید و همین امر جذابیت آن را کم میکند.
کیف پول ترزور (Trezor)
ترزور از بیشتر کوینهای اصلی و آلتکوینها پشتیبانی میکند و همواره در مسیر بهتر شدن و به روز شدن گام برداشته است، به گونه ای که تیم توسعه آن چهار سال بعد از ارائه نسخه وان، نسخه T را هم به بازار عرضه کرد که دارای قابلیتهای بسیار بیشتری بود و البته این نسخه جدیدتر، از نسخه اولیه قیمت بالاتری داشت. هر دو کیف پول ترزور و لاجز از نوع سختافزاری هستند.
کیف پول تراست (Trust)
کیف پول تراست والت را چشم بسته به کسانی که تازه وارد فضای ارز دیجیتال شدهاند و هنوز حرفهای بازار نیستند، پیشنهاد میکنیم. این کیف پول که برای موبایل طراحی شده است، کاملا رایگان است و کاربرانی که گوشیهای همراه اندروید و iOS دارند، میتوانند آن را دانلود کنند.
تراست پشتوانه محکم و معتبری هم دارد. پشتوانه این ولت صرافی بایننس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان، است. البته بایننس و هر شخص یا شرکت دیگری به داراییهایتان دسترسی نخواهد داشت. تراست والت را محبوبترین کیف پول ارزهای دیجیتال میدانند و بیشتر کاربران در سطح جهان از این کیف پول استفاده میکنند. بخشی از این محبوبیت، بهدلیل سادگی طراحی و استفاده از آن، بخشی به خاطر پشتیبانی آن از تعداد زیادی از کوینها و توکنها و بخشی هم بخاطر امنیت آن حاصل شده است.
کیف پول اتمیک والت (Atomic)
کیف پول اتمیک (Atomic Wallet) هم از کیف پول های محبوب ارز دیجیتال است که برای بهرهگیری از قابلیت «Atomic Swaps» و تبدیل شدن به بخشی از یک اکوسیستم ارز دیجیتال ساخته شده است. میتوانید برای بهرهمندی از بخشی قابلیتهای این کیف پول، از توکن «Atomic Wallet Coin» استفاده کنید.
اتمیک هم ساده است و هم کاربردی؛ حرفهای و غیرحرفهای میتوانند از آن استفاده کنند. اگرچه این کیف پول رایگان است اما برای استفاده از برخی امکانات آن باید کارمزد پرداخت کرد. در حال حاضر نسخههای اندروید، iOS، ویندور و لینوکس این کیف پول در دسترس کاربران قرار دارد و از ارزهای دیجیتال بسیاری نیز پشتیبانی میکند.
کیف پول الکتروم (Electrum)
الکتروم از سال ۲۰۱۱ که به بازار آمد، تا امروز یکی از بهترین کیف پولهای مخصوص بیت کوین بوده است. تیم توسعه این کیف پول به طور رسمی آن را مخصوص بیت کوین معرفی کرده است اما نسخهای دیگر از الکتروم هم که تعداد دیگری از ارزهای دیجیتال از جمله لایت کوین را پشتیبانی میکند، موجود است.
الکتروم برای کاربرانی که روی دستکاپ میخواهند بیت کوین معامله کنند، بهترین گزینه است. اما این به معنی ناکارآمدی نسخه موبایل این کیف پول نیست. امنیت و شخصیسازی در این کیف پول با سابقه، در حد بسیار بالایی قرار دارد و همین امر از جاذبههای الکتروم محسوب میشود. بهخصوص اینکه این کیف پول برای حفظ امنیت کاربران از احراز هویت دوعاملی استفاده میکند.
کیف پول کیپ کی (KeepKey)
KeepKey نیز یک کیف پول سخت افزاری است که شباهت زیادی به کیف پولهای سخت افزاری ترزور و لجر دارد. این کیف پول برای کسانی مناسب است که میخواهند کیف پول سخت افزاری بزرگتری نسبت به کیف پول نرم افزاری داشته باشند. از دیگر مزایای این والت میتوان به دریافت کد QR روی نمایشگر کیف پول سخت افزاری اشاره کرد.
استفاده از این کیف پول سخت افزاری بسیار آسان است و به دلیل اینکه هم قیمت مناسب و هم استفاده راحتی دارد، در مجموع یک کیف پول کاربرپسند در مقایسه با رقبایش محسوب میشود. ظرفیت محدود اپلیکیشن و نداشتن ظرفیت چند امضایی ایراداتی است که برخی کاربران را از داشتن این کیف پول منصرف میکند.
کیف پول مای سیلیوم (Mycelium)
اگر تازه کار هستید و یا می خواهید کیف پولی غیرموبایلی داشته باشید، این کیف پول را به شما توصیه نمیکنیم. اما اگر نسبتا حرفهای هستید و بحث امنیت و اعتبار یک کیف پول برایتان اهمیت دارد، این کیف پول اندرویدی را به شما توصیه میکنیم. بهخصوص اینکه مای سلیوم مدتی است به جز بیت کوین، از اتریوم و توکنهای آن هم پشتیبانی میکند.
نکته قابل توجه درباره مایسلیوم این است که قابلیتهای ویژهای را در اختیار کاربرانش قرار داده است از جمله اینکه کاربران این کیف پول مخصوص تلفن همراه، میتوانند از طریق این کیف پول، عملیات دریافت و پرداخت را در کیف پولهای سختافزاری و کاغذی انجام دهند. البته خیلی از کاربران این کیف پول از عدم جذابیت رابط کاربری آن دل خوشی ندارند.
کیف پول اکسودوس (Exodus)
برای کاربران نه چندان حرفهای، کیف پول Exodus یک انتخاب بسیار خوب است که هم طراحی زیبایی دارد، هم استفاده از آن پیچیدگی ندارد و هم امنیت خوبی دارد.
اکسودوس از سال ۲۰۱۵ حضور خوب و موفقی در بازار ارزهای دیجیتال داشته است و از سال ۲۰۱۹ نیز مجموعه متنوعی از بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال و توکن را به لیست خود اضافه کرده است.
این کیف پول را هم برای کامپیوترهای شخصی و هم برای گوشی همراه اندروید و iOS میتوان استفاده کرد.
کیف پول بلو ولت (Blue)
بلو والت هم تنها از بیت کوین پشتیبانی می کند. اگر فقط تمرکزتان را روی این ارز دیجیتال محبوب و مهم گذاشتهاید، بلو ولت گزینه بسیار خوبی است. چون این کیف پول موبایلی امکان بهره مند شدن از امکانات شبکه لایتنینگ را به شما می دهد. این شبکه با استفاده از «کانالهای پرداختی دوطرفه» که کیف پولهای چندامضایی بهبود یافتهاند، امکان تراکنشهای سریع و ارزان را به شما میدهد.
یک حسن دیگر این کیف پول، این است که توسعهدهندگان میتوانند تمام کدهای آن را مشاهده کنند یا در اصطلاح «متنباز»است. البته این را هم باید اضافه کنیم که این کیف پول مخصوص بیت کوین، هم امکانات حرفهای دارد و هم استفاده از آن برای کاربران غیرحرفهای چندان دشوار نیست.
پیشنهاد مطالعه: سیف پل یکی از امنترین کیف پولهای بازار است که پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با آن مقاله کیف پول سیف پال را مطالعه کنید.
امن ترین کیف پول ارز دیجیتال
کیف پولهای سختافزاری از دیگر کیف پولها امنتر هستند اما درصورتی که کسی به کلید خصوصی شما به هر نحوی دسترسی پیدا کند، میتواند دارایی شما را از هر نوع کیف پولی خارج کند. با صراحت گفت که هیچ کیف پولی وجود ندارد که بتواند بهصورت ۱۰۰ درصدی امنیت داراییهای شما را تضمین کند. حتی اگر شما از ولت سخت افزاری نیز استفاده کنید و آن را ۱۰۰ متر زیر زمین دفن کنید، بازهم درصورتی که کلید خصوصی شما لو برود، داراییهای شما هیچ امنیتی نخواهد داشت. پس نگهداری از کلید خصوصی، اهمیت بسیار زیادی دارد.
مزایا و معایب کیف پول های معتبر
در جدول زیر، معایب و مزایای هرکدام از این ۹ کیف پول معتبر و محبوب ارز دیجیتال را خلاصه کردهایم:
نام کیف پول | مزایا | معایب |
ترزور(Trezor) | ۱- پشتیبانی از ۱۰۰۰ ارزدیجیتال ۲- ذخیره سازی آفلاین سطح بالا ۳- امنیت بالا |
۱- پیچیدگی راهاندازی ۲- گران بودن |
لجر(Ledger) | ۱- پشتیبانی از بیش از ۱۵۰۰ ارز دیجیتال ۲- پشتیبانی از سهامداری ارز (Coin Staking) ۳- ذخیره سازی آفلاین ۴- امنیت بالا ۵- مقاومت فیزیکی و طول عمربالا ۶- نسخه موبایل دارای اتصال بلوتوث |
۱- مراحل زیاد برای خرید در کیف پول خارجی ۲- پیچیدگی راهاندازی ۳- گران بودن |
تراست والت(Trust Wallet) | ۱- پشتیبانی از ۱۰۰۰ ارزدیجیتال ۲- امنیت بالا ۳- راهاندازی و استفاده آسان ۴- رایگان و عرضه بر رویاندروید و آ او اس |
۱- تنها نسخۀ موبایلی دارد ۲- نداشتن احراز هویت دو مرحلهای |
بلاک چین داتکام (Blockchain.com) | ۱- امنیت بالا ۲- سهولت استفاده برای کاربران ۳-ذخیره کلیدهای کاربران بهصورت هشنگاریشده ۴- پشتیبانی ازاندروید و iOS |
۱- تعداد پایین ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده ۲- نداشتن نسخۀ ویندوز ۳- الزام به ثبت نام برای دریافت |
الکتروم(Electrum) | ۱- امنیت بالا ۲- امکان مدیریت در نسخۀ آفلاین ۳- دسترسی کامل به کلیدهای خصوصی |
۱-پشتیبانی فقط از بیت کوین ۲- پیچیدگی برای افراد مبتدی ۳- محدودیت استفاده از نسخۀ موبایلی |
کیپ کی(Keepkey) | ۱- امنیت بالا ۲-استفاده راحت ۳- ارای اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ ۴- اتصال آسان به کیف پولهای سخت افزاری و کاغذی |
۱-ظرفیت محدود اپلیکیشن ۲- نداشتن پشتیبانی از اتصال بلوتوثی ۳- نداشتن ظرفیت چند امضایی |
Mycelium | ۱- امنیت بالا ۲-استفاده راحت ۳- ارای اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ ۴- اتصال آسان به کیف پولهای سخت افزاری و کاغذی |
۱- فقط نسخه موبایل دارد ۲- فقط از بیت کوین و اتر و توکنهایش پشتیبانی میکند ۳- عدم پشتیبانی از ویندوز |
اکسودوس(Exodus) | ۱- پشتیبانی از بیش از ۱۰۰ ارزدیجیتال ۲- امنیت بالا ۳- استفاده آسان ۴- نسخۀ موبایلی و دستکاپی دارد ۵- پشتیبانی دراندروید، آی او اس، ویندوز، لینوکس و مک |
۱-ضرورت اتصال به اینترنت ۲- مسدود کردن آی پی ایران ۳- عدم پشتیبانی از قراردادهای هوشمند ۴- منبع باز نبودن |
اتمیک والت (Atomic Wallet) | ۱- پشتبانی از بیش از ۳۰۰ ارزدیجیتال ۲- رایگان ۳- امنیت بالا ۴- استفاده راحت ۵- پشتیبانی دراندروید، آی او اس، ویندوز، لینوکس و مک |
۱-ضرورت اتصال به اینترنت ۲- مسدود کردن آی پی ایران ۳- عدم پشتیبانی از قراردادهای هوشمند ۴- منبع باز نبودن |
سوالات متداول
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
هر کیف پول ارز دیجیتال، یک آدرس دارد که از تعدادی عدد و حرف تشکیل شده؛ این آدرس، شناسهای است که براساس آن کلید عمومی و خصوصی درست میشود و موقعیت مشخصی را در بلاک چین مشخص میکند و براساس آن ارز دیجیتال واریز شده، در قسمتی از بلاک چین قرار میگیرد.
کیف پول سرد و گرم چیست؟
کیف پولهای گرم به اینترنت متصل میشوند، در حالی که دسترسی کیف پولهای سرد به اینترنت به طور عادی قطع است.
امنیت کدام کیف پول از همه بیشتر است؟
کیف پول های سخت افزاری بهترین و امن ترین کیف پول ارز دیجیتال هستند.
انواع کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟
کیف پول کاغذی، کیف پول موبایلی، کیف پول تحت وب، کیف پول دستکاپ و کیف پول سخت افزاری از انواع کیف پول های ارزی هستند.