شاید در زمان گشت و گذر در وبسایتها یا شبکههای اجتماعی مختلف، با واژه هودل یا HODL روبهرو شده باشید. این واژه که از جمله اصطلاحات خاص فعالان حوزه رمزارزها است، یادآور همان استراتژی قدیمی «خریداری و نگهداری طولانی مدت» در بازارهای مالی سنتی است. در ادامه میخواهیم بدانیم هولد کردن در ارزهای دیجیتال به چه معناست، اندکی با تاریخچه و دلیل پیدایش آن آشنا شویم و دست آخر بگوییم که هودل بهتر است یا معاملهگری.
هولد کردن ارز دیجیتال یکی از استراتژی های سرمایه گذاری در بازار رمزارزهاست. افراد بسیار زیادی هستند که از این روش برای سرمایه گذاری بلند مدت استفاده میکنند. اگر قصد هودل کردن بیت کوین، اتریوم و یا سایر رمزارزها را دارید، میتوانید آنها را با کارمزد ۰.۲ درصد در صرافی ارز دیجیتال ارزپایا خریداری کنید و در کیف پول صرافی ارزپایا و یا کیف پول های دیگر نگهداری کنید. برای ثبت نام در صرافی ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.
اصطلاح هولد در بازار ارز دیجیتال به چه معنا است؟
هودل، اصطلاحی رایج میان معامله گران بوده و به معنای نگهداری بلندمدت ارزهای دیجیتال است. این واژه با اشتباه سهوی یکی از کاربران رمزارزها در املای واژه هولد (HOLD) به معنای «نگه داشتن» پدید آمد. هودل به خرید و نگهداری دارایی یا رمزارز برای مدت زمانی طولانی (دستکم یک سال و بیشتر) اشاره دارد. هودلرها کسانی هستند که هیچ ترسی از نوسانات گاه و بیگاه بازار ندارند و تنها زمانی دست به فروش دارایی خود میزنند که بتوانند به اهداف خود در تحقق سودهای چند برابری دست پیدا کنند.
با باب شدن این اصطلاح در میان فعالان ارزهای دیجیتال، عدهای گفتند که هودل میتواند مخفف عبارت «Hold On for Dear Life» به معنای «به خاطر زندگی عزیز، دست نگه دار یا صبر کن» باشد. اگر به محافل رمزارزی یا شبکههای اجتماعی فعالان بازار ارزهای دیجیتال، بهطور مرتب سر بزنید، بدون تردید، بارها واژه هودل ارز دیجیتال در برابر دیدگانتان ظاهر خواهد شد. شماری از چهرههای سرشناس شبکههای اجتماعی نیز گاهی اوقات از دنبالکنندگان خود میخواهند که برخی از توکنها را به سودای سودهای چند ده برابری هودل کنند؛ در حالی که این واژه، توصیفگر یک استراتژی سرمایهگذاری برای رمزارز بیت کوین بوده است.
هولد ارز دیجیتال چیست؟
هودل یا هولد ارز دیجیتال در دل خود یک استراتژی هدفمند را دنبال میکند و آن این است که سرمایهگذاران نباید صرفا برپایه نوسانات قیمتی کوتاهمدت، دارایی خود را به فروش برسانند. مطابق با این استراتژی، سرمایهگذاران بهتر است کوینهای خود را در جایی امن ذخیره کنند و هراسی از افت و خیزهای پیاپی بازار به دل راه ندهند. حامیان استراتژی هولد مدعیاند که قیمتها همیشه میتوانند به سطوح پیشین خود بازگردند و زیانهای احتمالی سرمایهگذاران را جبران کنند.
برای نمونه، میتوان به سقوط بازار رمزارزها در بحبوحه آغاز همهگیری کرونا اشاره کرد. در آن هنگام، قیمت دوج کوین و سایر ارزهای دیجیتال با سقوط نابهنگام، به سطحی کمسابقه رسید و باعث شد عده زیادی، کار رمزارزها را تمام شده بدانند. اما در ادامه، با کنار رفتن ابرهای تردید و بلاتکلیفی، بازار رمزارزها دوباره سر پا شد و قیمتها علاوه بر آینکه توانستند به سطوح پیشین باز گردند، در ادامه موفق شدند سقفهای تاریخی تازهای را نیز به ثبت برسانند.
در این میان، برنده هودلرها بودند که فارغ از نوسانات بازار، با خیالی آسوده مشغول نگهداری رمزارزهای خود بودند و توانستند در انتهای کار، پاداش صبر و استقامت خود را با سودهای کلان دریافت کنند.
اصطلاح HODL از کجا به وجود آمد؟
واژه هولد (HOLD) به معنای نگهداری، عمری به درازی بازارهای مالی دارد. این واژه، توصیفگر راهبردی بلندمدت برای خرید و ذخیره دارایی در یک افق زمانی طولانی است.
اما اصطلاح HODL از سال ۲۰۱۳ میان اهالی بازار ارزهای دیجیتال رواج پیدا کرد. در آن زمان، اقدامات سختگیرانه دولت چین باعث افت یکباره ارزش بازار رمزارزها شده بود. همزمان با آن در انجمن Bitcoin Talk یکی از کاربران در پاسخ به افرادی که نگران اینده بیت کوین بودند، مطالبی را با عنوان « من همچنان به نگهداری [رمزارزها] پایبندم» (I AM HODLING) با یک غلط املایی کوچک منتشر کرد.
به فاصله اندکی پس از انتشار این مطلب، اصطلاح هودل که ناشی از یک اشتباه املایی سهوی بود، به واژهای پرکاربرد در میان فعالان ارزهای دیجیتال بدل شد. این اصطلاح سپس راه خود را به میمها و ادبیات رسانههای اجتماعی باز کرد و به تدریج به شیوهای رایج برای نشان دادن تمایل مالک یک دارایی برای نگهداری بلندمدت آن تبدیل شد.
هولد یا هودل؟
واژههای هولد یا هودل ارز دیجیتال، معانی یکسانی دارند و یادآور استراتژی قدیمی «بخر و نگهداری کن» هستند که سالها است در دیگر بازارهای مالی رایج است. یک از اصلیترین دلایل اقبال فعالان بازار به استراتژی هودل به اعتقاد آنها به فناوری زیربنایی رمزارزها و بلاک چین باز میگردد. همانطور که میدانید، بلاک چین، سنگ بنای اصلی بیت کوین و دیگر رمزارزها است و افزون بر این حوزه، کاربردهای بسیار گستردهتری نیز در بخشهای دیگر دارد. از این رو، عدهای بر این باورند که بیت کوین با اتکا به بلاک چین میتواند روزی جایگزین نظام مالی سنتی و ارزهای رایج شود. به همین دلیل، راهبرد هودل یا نگهداری درازمدت را برای سرمایه گذاری در ارز دیجیتال برگزیدهاند.
هولد بهتر است یا ترید
هولد و ترید، دو راهبرد کاملا متفاوت برای کسب سود در بازارهای مالی هستند. وجه اشتراک بدیهی این دو راهبرد، تلاش برای حداکثرسازی سود است؛ اما تفاوتهای آشکاری نیز میان این دو وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میشود.
تفاوت در دوره زمانی
ترید، روشی برای خرید یا فروش سهام طی مدت زمانی کوتاه است. این مدت زمان، میتواند از یک ساعت تا یک هفته و حتی چند ماه، متغیر باشد. معاملهگر پس از خرید یک دارایی، منتظر افزایش قیمت میماند و پس از کسب سود معقولی از معامله خارج میشود. اما سرمایهگذاری که بر پایه اصل هولد کار میکند، ممکن است دارایی خریداریشده را چند سال یا حتی چند دهه نگهداری کند.
رشد سرمایه
تریدرها همیشه چشم به نمودارهای قیمت میدوزند تا بتوانند از رهگذر افزایش یا کاهش موقت قیمتها سود به دست بیاورند. بنابراین معاملهگری را میتوان هنر زمانبندی ورود به یک موقعیت معاملاتی و خروج از آن توصیف کرد. اما سرمایهگذاری داستان متفاوتی دارد. عدهای سرمایهگذاری را هنر خلق ثروت از طریق نگهداری دارایی ارزنده در افق زمانی درازمدت میدانند.
نکته: اگر درباره رباتهای ترید اطلاعات زیادی ندارید، پیشنهاد میکنیم که مقاله ربات ترید را در مجله ارزپایا مطالعه کنید.
ریسک
شکی نیست که هر دو راهبرد ترید و هودل با ریسکهایی همراه هستند. با این حال، ریسک معاملهگری، بالاتر و بالتبع، بازده موقت آن هم بیشتر است؛ زیرا قیمتها در بازارهای مالی بهطور دائم در حال نوسان هستند. هودل یا سرمایهگذاری اما در افق زمانی کوتاهمدت با ریسک و بازده کمتری همراه است؛ با این حال، اگر به دیده درازمدت به این استراتژی بنگرید، میتواند سودهای بسیار کلانتری را نصیب شما کند. به یاد داشته باشید که سرمایهگذاری که راهبرد هودل را انتخاب میکند، با تنش و اضطراب کمتری روبهرو است و نیازی به وارسی مکرر قیمتها در بازارهای مالی ندارد.
نکته: برای آشنایی با مفهوم ترید ارز دیجیتال، مقاله ترید را در ارزپایا مطالعه کنید.
هولد ارز دیجیتال مناسب چه کسانی است؟
ارزهای دیجیتال، داراییهای نوظهور هستند که هنوز در مراحل آغازین رشد و نمو خود به سر میبرند. فقدان چارچوبهای شفاف نظارتی در بازار رمزارزها و تأثیرپذیری شدید آن از اقدامات سختگیرانه دولتها باعث شده تا کمتری کسی، ریسک سرمایه گذاری در ارز دیجیتال را به جان بخرد. بنابراین اگر میانه چندان خوبی با ریسک ندارید و به دنبال حاشیه سود امنی هستید، بهتر است سراغ بازارهای دیگر بروید. با این حال، کسانی که دلباخته فناوریهای نوین هستند و میخواهند بخت خود را در افق زمانی دور برای کسب ثروت بیاموزند، میتوانند راهبرد هولد را در بازار ارزهای دیجیتال انتخاب کنند.
سوالات متداول
هولد ارز دیجیتال چیست؟
هودل یا هولد ارز دیجیتال در دل خود یک استراتژی هدفمند را دنبال میکند و آن این است که سرمایهگذاران نباید صرفا برپایه نوسانات قیمتی کوتاهمدت، دارایی خود را به فروش برسانند. مطابق با این استراتژی، سرمایهگذاران بهتر است کوینهای خود را در جایی امن ذخیره کنند و هراسی از افت و خیزهای پیاپی بازار به دل راه ندهند.
هولد بهتر است یا ترید؟
هولد و ترید، دو راهبرد کاملا متفاوت برای کسب سود در بازارهای مالی هستند. وجه اشتراک بدیهی این دو راهبرد، تلاش برای حداکثرسازی سود است. اما این دو استراتژی در دوره زمانی، میزان ریسک و رشد سرمایه تفاوت های زیادی دارند که هر فرد طبق میزان بودجه و ریسک پذیری خود باید استراتژی مناسب خود را برگزیند.
بهترین صرافی ایرانی برای خرید و هولد کردن ارز دیجیتال کدام است؟
ارزپایا با توجه به کارمزد بسیار پایین معاملات، احراز هویت سریع، پشتیبانی ۲۴ ساعته و تایید سریع تراکنش ها میتواند یکی از بهترین گزینه ها در بین صرافی های ایرانی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال باشد.