فومو چیست و مهمترین اقدامات برای مقابله با آن کدامند؟

  • 7 اسفند 1400
  • بروزرسانی: ۱۹ شهریور ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 3436 نفر
4.5/5 - (28 امتیاز)
۴.۵/۵ - (۲۸ امتیاز)

قیمت‌ها به سرعت افزایش می‌یایند و شما برای جا نماندن از بازار، شروع به خرید می‌کنید؟ هیج ارزی نخریده‌اید و با هر بار افزایش قیمت ارزها احساس بدی پیدا می‌کنید؟ تصور می‌کنید همه دارند در این بازار سود می‌کنند به غیر از شما؟ بله! شما دچار فومو (Fear of missing out) شده‌اید. همه ما در طول زندگی حداقل یک‌بار تجربه داشته‌ایم که به دلیل اضطراب از دست دادن یا عقب ماندن از دیگران، چیزی را خریداری کرده و در آخر ضرر زیادی متحمل شده‌ایم. اغلب موارد نیز آن را در زمان نامناسب فروخته و ضرر خود را بیشتر می‌کنیم. این ویژگی، فومو نام دارد. FOMO نه‌تنها در زندگی شخصی بلکه در بازار ارزهای دیجیتال نیز بسیار رایج است. فومو می‌تواند در بازار ارز‌های دیجیتال ضررهای زیادی را به سرمایه گذاران وارد کند. در ادامه قصد داریم تا بیشتر این موضوع را بررسی کنیم.

اگر برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال به دنبال یک بستر امن هستید، می‌توانید صرافی ارزپایا را برای خرید انتخاب کنید. صرافی ارزپایا علاوه بر امنیت بسیار بالا، کارمزد بسیار پایینی نیز برای معاملات در نظر گرفته است. جهت ثبت نام در صرافی ارز دیجیتال ارزپایا، روی این لینک کلیک کنید.

فومو (FOMO) چیست؟

فومو چیست

عبارت فومو به معنای ترس از دست دادن است. فرد مبتلا به سندروم فومو به دلیل ترس از دست دادن فرصت‌های رویایی خود، اقدامات شتاب‌زده انجام می‌دهد. این حالت لزوما مربوط به بازارهای مالی و خرید و فروش دارایی‌ها نیست. این مفهوم را با بیان مثالی ساده عنوان می‌کنیم تا مفهوم آن برای شما روشن‌تر شود. تصور کنید شما در اینستاگرام یک استوری گذاشته‌اید، اگر در زمانی که از گوشی خود فاصله دارید، مدام به این فکر کنید که آیا کسی به استوری شما پاسخ داده یا خیر؟ شما مبتلا به FOMO شده‌اید. زیرا شما ترس از دست دادن، پیام‌هایی که برای شما ارسال شده است، را دارید. جالب اینجاست که حتی مشخص نیست که کسی برای شما پیامی ارسال کرده باشد. در واقع اپلیکیشن‌هایی مانند اینستاگرام طوری طراحی شده‌اند که فومو را در کاربر تشدید کرده و باعث شوند کاربر بیشتر از اپلیکیشن استفاده کند.

فومو در بازار ارز دیجیتال چیست؟

اما مفهوم آن در بازار ارزهای دیجیتال با مسائل اجتماعی کمی تفاوت دارد. در این زمینه به حالتی گفته می‌شود که در آن سرمایه‌گذار تصور می‌کند فرصت‌های سرمایه گذاری را از دست می‌دهد. به‌نوعی با ترس از دست دادن فرصت سرمایه گذاری، تصمیمات شتاب‌زده و نادرست گرفته، و ضررهای مالی زیادی را برای خود رقم می‌زند. فومو احساسی مقطعی است که پس از فروکش کردن، از بین می‌رود. به دلیل رشد بازار ارزهای دیجیتال در چند سال گذشته، متأسفانه این بازار به یکی از بازارهای مستعد ایجاد سندروم FOMO، تبدیل شده است.

زیرا در حال حاضر، افراد بسیار زیادی هستند که از ترس بالا رفتن قیمت ارزها مانند قیمت بیت کوین هراس دارند که نکند از کسب سود عقب بمانند. همین امر موجب می‌شود تا سیلی از نقدینگی شتاب‌زده، وارد بازار هر یک از ارزها شده و نرخ به‌صورت کاذب رشد کند. فومو، یکی از عوامل اصلی ایجاد حباب در قیمت‌ها است.

آیا FOMO تنها در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد می شود؟

خیر. عبارت فومو تنها مختص بازار ارزهای دیجیتال نیست. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، افراد می‌توانند در مسائل اجتماعی و زندگی روزمره خود، درگیر فومو شوند. این حالت یک احساس رایج است که نه‌تنها در بازارهای مالی وجود دارد بلکه می‌تواند کل زندگی فرد را دربرگرفته، و آسایش او را سلب کند. تا جایی که در زندگی مدرن امروزی، فومو به یکی از چالش‌های اصلی تبدیل شده است.

تفاوت فاد و فومو

فاد به معنای عدم اطمینان یا شک است. در واقع پایه اصلی فاد و فومو ترس است. اما این دو با یکدیگر متفاوت هستند. فومو ترسی است که سرچشمه آن خود مردم می باشند و بر اثر افزایش احساسات سرمایه گذاران و معامله گران به وجود می‌آید. اما فاد ترسی است که از اخبار، افراد و رسانه ها سرچشمه می‌گیرد. فومو می‌تواند باعث رشد قیمت‌ها و فاد موجب کاهش قیمت اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال شود.

فومو (FOMO) با جومو (JOMO) چه تفاوتی دارد؟

تفاوت فومو و جومو

اما در مقابل فاد و فومو واژه جومو (Joy of Missing out) قرار دارد. می‌توان گفت: جومو متضاد فومو، و به معنای لذت از دست دادن است. می‌توان گفت: افراد مطابق جومو، اقدامی را بر می‌گزینند که از انجام آن‌ها لذت می‌برند. در واقع افراد مبتلا به فومو به دنبال این هستند که چه چیزهایی را ممکن است از دست بدهند. اما افرادی که مطابق با جومو رفتار می‌کنند، فقط جویای خوشحالی در زندگی خود هستند و به مسائل دیگر اهمیت نمی‌دهند. آن‌ها در بازار ارزهای دیجیتال بدون ترس ازدست‌دادن فرصت‌ها، تصمیمات درستی می‌گیرند.

دلیل ایجاد فومو در بازار ارز دیجیتال چیست؟

فومو می‌تواند به دلایل مختلفی در بازار ارز دیجیتال به وجود آید. برخی از این عوامل شامل موارد زیر می‌شوند:

  • کسب سود بیشتر

برخی افراد که در معاملات ارزهای دیجیتال خود سودهای زیادی به دست می‌آورند، گمان می‌کنند که این سودها دائمی هستند. همین تصور موجب می‌شود تا وارد معاملات جدیدی شوند و تلاش کنند تا فرصت‌های احتمالی خود را از دست ندهند. اما این در حالی است که سودهای به‌دست‌آمده همیشگی نیستند.

  • اخبار و شایعات

اخبار و شایعات می‌تواند یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد فومو در ارزهای دیجیتال باشد. شایعات می‌تواند احساسات ازدست‌دادن فرصت‌های طلایی را تشدید نماید.

  • نوسان بازار ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال مدام در حال نوسان است. درنتیجه معامله گران به خریدوفروش تشویق می‌شوند تا فرصت‌های خیالی خود را از دست ندهند.

علائم بروز فومو در معامله گران

فومو یک احساس رایج در میان معامله‌گران است و افرادی که دچار این احساس می‌شوند، ویژگی‌های مشترکی با یکدیگر دارند که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • رفتار گروهی

زمانی که تعداد زیادی از مردم تصمیم به سرمایه‌گذاری در یک بازار مالی خاص مثل بورس یا ارز دیجیتال می‌گیرند، باقی مردم نیز به تقلید از آن‌ها شروع به سرمایه‌گذاری در همان بازار مالی می‌کنند. سرمایه‌گذاری این افراد از روی شناخت نیست بلکه آن‌ها صرفا برای این‌که از باقی افراد جامعه عقب نمانند سرمایه خود را در آن بازار مالی سرمایه‌گذاری می‌کنند. مثال واضح این اتفاق، ورود عده زیادی از مردم به بازار بورس در سال ۹۹ بود. این حرکت جمعی به‌دلیل ترس از دست دادن سود یا همان فومو ایجاد می‌شود.

  • طمع یک شبه پولدار شدن

افرادی که دچار فومو می‌شوند اکثرا افرادی هستند که از لحاظ مالی تحت فشار قرار دارند. این افراد در ذهن خود تصور می‌کنند که با سرمایه‌گذاری در یک بازار مالی می‌توانند طی مدتی محدود، پولدار شوند و به اصطلاح راه صد ساله را یک شبه طی کنند. این دیدگاه، حس طمع را در این افراد افزایش می‌دهد و درنهایت منجر به شکست آن‌ها می‌شود.

  • اعتماد بیش از حد

افرادی که دچار فومو می‌شوند معمولا بیش از حد به یک ارز دیجیتال یا یک سهم اعتماد می‌کنند. این افراد تصور می‌کنند که ارز انتخابی آن‌ها برای سرمایه‌گذاری فوق العاده است و اگر روی آن سرمایه‌گذاری نکنند، یک فرصت عالی را از دست می‌دهند. درحالی که این دیدگاه کاملا غلط است. در بازارهای مالی همیشه فرصت برای یک سرمایه‌گذاری درست و سودآور وجود دارد. اعتماد بیش از اندازه به یک پروژه می‌تواند چشمان شما را به روی برخی از واقعیت‌ها ببندد و باعث شکست شما شود.

راهکار مقابله با FOMO چیست؟

راهکار مقابله با فومو

متاسفانه نتایج آمارها بیانگر گرفتار بودن بسیاری از معامله گران ارزهای دیجیتال به فومو است. اما راهکارهایی وجود دارد که می‌تواند به این افراد برای مقابله با فومو کمک کند:

  • پیگیری اخبار تنها از منابع معتبر مانند coinmarketcap
  • عدم احساس پشیمانی برای فرصت های از دست رفته
  • دوری از اضطراب های منتقل کننده شبکه های اجتماعی
  • تغییر استراتژی سرمایه گذاری در ارز دیجیتال
  • تصمیم گیری با کسب اطلاعات کافی
  • تحلیل روند بازار برای خود
  • طمع نکردن

گفتار نهایی

حس ترس از دست دادن یا همان FOMO موجب می‌شود تا فرد خود را در موقعیتی فرض کند که تنها ناشی از توهم است. همین عامل است که سبب می‌شود فرد سرمایه‌گذار در زمینه ارزهای دیجیتال، متحمل ضررهای هنگفتی شود. توصیه می‌کنیم که برای سرمایه‌گذاری در این زمینه اطلاعات لازم را کسب، و سپس اقدام کنید. هرگز بدون دانش و اطلاعات کافی وارد بازار ارزهای دیجیتال نشوید. صرافی ارزپایا، در تلاش است با تولید محتوای کاربردی و جامع، شما را در راه سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال همراهی کند.

سوالات متداول

فومو در ارز دیجیتال چیست؟

فومو  در بازار ارزهای دیجیتال به حالتی گفته می‌شود که در آن سرمایه‌گذار تصور می‌کند فرصت‌های سرمایه گذاری را از دست می‌دهد. به‌نوعی با ترس از دست دادن فرصت سرمایه گذاری، تصمیمات شتاب‌زده و نادرست گرفته، و ضررهای مالی زیادی را برای خود رقم می‌زند.

تفاوت فاد و فومو در چیست؟

پایه اصلی فاد و فومو ترس است؛ با این تفاوت که فومو ترسی است که سرچشمه آن خود مردم می باشند و بر اثر افزایش احساسات سرمایه گذاران و معامله گران به وجود می‌آید، اما فاد ترسی است که از اخبار، افراد و رسانه ها سرچشمه می‌گیرد. فومو می‌تواند باعث رشد قیمت‌ها و فاد موجب کاهش قیمت‌ها شود.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *