تفاوت اتر و اتریوم

  • 8 فروردین 1401
  • بروزرسانی: ۱۹ شهریور ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 6 دقیقه
  • 3526 نفر
4.5/5 - (33 امتیاز)
۴.۵/۵ - (۳۳ امتیاز)

در دنیای ارزهای دیجیتال، بارها پیش آمده که عده‌ای کلمات اتریوم (Ethereum) و اتر (Ether) را به‌جای هم استفاده کنند. این دو واژه اگرچه به هم مرتبط هستند؛ اما هر یک، معنی و کارکردهای متفاوتی دارند. در ادامه می‌خواهیم با هر یک از این دو آشنا شویم و بدانیم که دقیقا تفاوت اتر و اتریوم در چیست.

پس از بیت کوین اتریوم را می‌توان به عنوان بهترین ارز دیجیتال حال حاضر بازار کریپتوکارنسی معرفی کرد. افراد بسیار زیادی در سراسر جهان هستند که تمایل بسیار زیادی به سرمایه گذاری روی این ارز دارند. اگر شما نیز قصد خرید اتریوم را دارید، می‌توانید آن را در صرافی ارزپایا با کمترین کارمزد (۰.۲ درصد) خریداری کنید. برای ثبت نام در صرافی ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.

آیا اتر همان اتریوم است؟

اتر با اتریوم، متفاوت است. اتریوم، یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین است که با هدف جایگزینی نهادهای متمرکزی طراحی شده که به کار ذخیره داده‌ها و سوابق مالی مشغول‌اند. هدف نهایی اتریوم، برپایی یک رایانه جهانی غیرمتمرکز و بی‌نیاز از نهادهای متمرکز است که در برابر هک و دیگر اقدامات مخرب، آسیب‌ناپذیر باشد.

اما اتر، توکن بومی و ارز دیجیتال تعریف‌شده در بستر شبکه اتریوم است. کاربران برای انجام هر کنشی در بستر شبکه اتریوم، ناگزیر از پرداخت هزینه‌ای هستند. اتر، ابزاری است که پرداخت این هزینه را تسهیل می‌کند.

گفتنی است که در حال حاضر، تعداد کل اترهای در گردش بازار، نزدیک به ۱۲۰ میلیون واحد است و هر سال هم ۱۸ میلیون اتر جدید، صادر می‌شود.

اتریوم چیست؟

اتریوم چیست؟

ethereum یک پلتفرم جهانی غیرمتمرکز است که در بستر آن می‌توان برنامه‌های و اپلیکیشن‌های هوشمند را پیاده‌سازی کرد. اتریوم نه یک ارز دیجیتال که یک پلتفرم‌ نرم‌افزاری متن‌باز است که بر پایه فناوری بلاک چین، توسعه داده شده است. مزیت اصلی این پلتفرم این است که به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا در بستر آن، دست به طراحی و اجرای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز بزنند. اگرچه اتر و اتریوم متفاوت‌اند اما استفاده این دو به جای یکدیگر بسیار رایج بوده و اشتباه محسوب نمی‌شود.

کاربردهای اتریوم

کاربردهای اتریوم

توسعه‌دهندگان با بهره‌گیری از اتریوم می‌توانند قراردادهای هوشمند دلخواه خود را طراحی و پیاده‌سازی کنند. قراردادهای هوشمند، قراردادهای خود اجراشونده‌ای هستند که در آن، بندهای توافقنامه‌ منعقد شده میان طرفین یک معامله، به زبان کد نوشته و به‌طور خودکار اجرا می‌شوند. افزون بر این، مزیت دیگر اتریوم، نوع پیکربندی سیستم قرارداد هوشمند آن است که واجد قابلیت‌های فناورانه ویژه‌ای است. این پیکر‌بندی به دلیل بهره‌مندی از بلاک چین، قابل دست‌کاری یا هک نیست. بلاک چین به کمک دانش رمزنگاری توانسته است این قابلیت منحصر به فرد را ایجاد کند.

اتریوم توانسته، شبکه جهانی از گره‌های (Node) رایانه‌ای را گرد هم آورد و از تکیه بر سامانه‌های رایانش ابری و سرورهای متمرکز، رهایی یابد. این گره‌ها به دست کاربرانی راه‌اندازی شده‌اند که در نقاط مختلف دنیا زندگی می‌کنند. هدف نهایی خالقان اتریوم این است که از به هم پیوستن این گره‌های پرشمار، یک رایانه جهانی بسازند و زیرساختی سرتاسری برای آحاد ساکنان جهان، فراهم کنند. اتریوم با این هدف، طراحی و ساخته شده که در برابر هک و دیگر حملات سایبری، آسیب‌پذیری بسیار اندکی داشته باشد و افزون بر این، هیچ نهادی نتواند زمام کنترل آن را در دست بگیرد.

ارز دیجیتال اتر چیست؟

تا اینجا دانستیم که اتریوم یک پلتفرم غیرمتمرکز است؛ اما تفاوت اتر و اتریوم چیست؟ همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، اتریوم یک بستر جهانی برای طراحی و اجرای اپ‌های غیرمتمرکز است و در مالکیت هیچ فرد یا نهادی نیست؛ اما برنامه‌ها و سرویس‌های تعریف‌شده در این شبکه، توان رایانشی موردنیاز خود را چگونه تأمین می‌کنند و هزینه آن را چگونه می‌پردازند؟ اینجا همان جایی است که سروکله اتر پیدا می‌شود. اتر یک دارایی دیجیتال شبیه به اوراق بهادار یا اوراق قرضه است که با هدف تسهیل پرداخت در زیست‌بوم اتریوم، ابداع شده است. اگر اتریوم را به یک شهر تشبیه کنیم، اتر، واحد پولی است که شهروندان این شهر برای خرید و فروش از آن استفاده می‌کنند. این ارز دیجیتال در پلتفرم اتریوم، همانند پول نقد عمل می‌کند و کاربران از آن برای تأیید و اعتبارسنجی تراکنش‌های خود در بستر اتریوم بهره می‌برند.

برای درک بهتر کارکرد اتر، به این مثال توجه کنید. فرض کنید که یک اپلیکیشن در بستر شبکه اتریوم وجود دارد که می‌توانید از آن برای ایجاد و اصلاح فایل‌های متنی خود استفاده کنید. برای اجرای این اپ، بدون هیچ تردیدی به توان رایانشی نیاز دارید. این توان رایانشی از طریق شبکه اتریوم در اختیار شما قرار می‌گیرد. شبکه اتریوم نیز یک شبکه غیرمتمرکز است که بار محاسبات آن بر دوش هزاران رایانه کوچک و بزرگ در چهارگوشه دنیا است. این رایانه‌ها قرار نیست رایگان کار کنند و برای تحویل توان رایانشی از شما هزینه دریافت می‌کنند. اتر، توکن یا ارز دیجیتالی است که می‌خواهد انجام این پرداخت‌ها را در بستر اتریوم برای کاربران، تسهیل کند. به بیان دیگر، اتر را می‌توان «سوخت دیجیتالی» ماشین اتریوم دانست که به‌واسطه آن، شبکه، توان رایانشی موردنیاز شما را تأمین می‌کند.

کاربرد اتر چیست؟

مهم‌ترین کاربرد اتر، پرداخت کارمزد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم است. همان‌طور که یک وسیله نقلیه برای حرکت در شبکه جاده‌ها به سوخت نیاز دارد، انجام هرگونه دادوستد یا عملیاتی در شبکه اتریوم هم مستلزم مصرف سوخت دیجیتال یا همان اتر است؛ بنابراین قراردادهای هوشمند، اپ‌های غیرمتمرکز یا DApp و تراکنش‌ها در شبکه اتریوم، بدون اتر هیچ‌گاه اجرا و پردازش نمی‌شوند.

تفاوت اتر و اتریوم

به‌طور خلاصه، اتریوم یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین است؛ حال آنکه اتر، ارز دیجیتال بومی شبکه اتریوم و در حکم سوخت این ماشین مجازی است.

دیگر فرق اتر و اتریوم این است که اتریوم، خرید و فروش نمی‌شود و آنچه میان معامله‌گران دادوستد می‌شود، اتر است. افزون بر این، اتریوم یک پلتفرم نرم‌افزاری بلاک چینی برنامه‌پذیر است؛ اما اتر، ارز دیجیتالی است که بر پایه شبکه اتریوم، تعریف شده است.

تفاوت دیگر اتر و اتریوم این است که اتریوم کاربردهای بسیار گسترده و متنوعی دارد؛ حال آنکه اتر، فقط یک کارکرد دارد و آن، انجام معاملات و فعال کردن امکان انجام عملیات در بستر بلاک چین اتریوم است.

آیا اتر همان اتریوم است؟

اتر و اتریوم کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. اتریوم در واقع یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین است و اتر توکن بومی این پلتفرم است.

کاربردهای اتریوم چیست؟

اتریوم به کاربران این امکان را می‌دهد تا قراردادهای هوشمند دلخواه خود را ایجاد کنند و روی بلاک چین اتریوم راه اندازی کنند.

تفاوت اتر و اتریوم در چیست؟

بزرگترین تفاوت اتر و اتریوم در این است که اتریوم قابل خرید و فروش نیست؛ در حالیکه شما می‌توانید اتر را در صرافی ها خرید و فروش کنید.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *