مرج اتریوم چیست و چه تاثیری بر قیمت اتریوم دارد؟

  • 15 شهریور 1401
  • بروزرسانی: ۳ مهر ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 2208 نفر
4.6/5 - (5 امتیاز)
۴.۶/۵ - (۵ امتیاز)

آیا می‌توان موتور یک ماشین در حال حرکت را تعویض کرد؟ این سؤالی است که توسعه‌دهندگان اتریوم به آن پاسخ مثبت داده‌اند! آن‌ها می خواهند با تعویض الگوریتم اجماع یک شبکه بلاک چینی بزرگ، بدون متوقف کردن آن، دنیا را شگفت زده کنند.

این روزها، خبر مرج اتریوم بسیاری از سرمایه گذاران را نگران کرده است. مرج اتریوم، یکی از بزرگ‌ترین تغییراتی است که تا امروز در اکوسیستم بلاک چین اتفاق افتاده و حاصل زحمات توسعه‌دهندگانی است که سال‌ها بر روی ارتقا امنیت و سرعت اتریوم کار کرده‌اند. اما مرج اتریوم چیست و چه تأثیری بر بازار ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت؟

پیش از پاسخ به این سوالات بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که چرا مرج؟ کلمه مرج (Merge) به معنای ادغام است و به ادغام دو زنجیره بیکن چین (Beacon chain) و مین نت (Main net) اتریوم اشاره دارد. زنجیره‌ای که در حال حاضر کاربران اتریوم در حال استفاده از آن هستند زنجیره اصلی یا مین نت است که با الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) کار می‌کند. زنجیره بیکن چین، نوعی زنجیره آزمایشی است که در حال حاضر با الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) کار کرده و در دسترس کاربران عادی نیست. توسعه دهندگان اتریوم از سال ۲۰۲۰ شروع به توسعه زنجیره بیکن چین کرده و آن را برای تبدیل شدن به زنجیره اصلی اتریوم آماده کرده‌اند.

تبدیل الگوریتم اجماع از PoW به PoS، هدف اصلی مرج اتریوم است. این کار، درست مانند این است که موتور بنزینی یک ماشین در حال حرکت را تعویض کرده و آن را به موتور برقی تبدیل کنند. آن‌ها برای این کار ابتدا موتور برقی را در زنجیره بیکن چین طراحی و راه‌اندازی کرده‌اند و در زمان ادغام، بقیه اجزا ماشین را روی موتور برقی سوار خواهند کرد. اما این کار چه تاثیری بر قیمت اتریوم خواهد گذاشت؟

قیمت ارزهای دیجیتال قابل پیش بینی نیست اما درصورتی که مرج با موفقیت انجام شده و سرعت تایید تراکنش‌ها در اتریوم به شکل قابل توجهی افزایش یابد؛ می‌توان انتظار داشت که این شبکه بیشتر مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته و در نتیجه، قیمت آن نیز افزایش یابد. در صورتی که قصد خرید اتریوم و سرمایه‌گذاری روی این پروژه‌ی آینده دار را دارید، در صرافی ارزپایا ثبت نام کرده و با کمترین کارمزد، اتریوم بخرید.

علت آپدیت مرج اتریوم چیست؟

الگوریتم اجماع PoW قدیمی‌ترین الگوریتم اجماع است. این الگوریتم اگرچه مزایای زیادی مانند امنیت خلل‌ناپذیر را برای ارزهای دیجیتال به ارمغان می‌آورد اما نمی‌توان از معایب آن چشم پوشی کرد. سرعت پایین، عدم مقیاس پذیری و همچنین آسیب به محیط زیست، از مهم‌ترین معایب این روش اجماع هستند. در الگوریتم اثبات کار یا PoW، از ماینرهای بزرگ برای حل مسائل پیچیده ریاضی استفاده می‌شود. این ماینرها با استفاده از قدرت پردازش بالا،  مسائل را حل کرده و تراکنش‌ها را تأیید می‌کنند. این روش، احتیاج به نیروی برق بسیار زیادی دارد که به صورت غیرمستقیم باعث افزایش  انتشار گازهای گلخانه‌ای در محیط زیست می‌شود.

شبکه‌های بلاک چینی که از الگوریتم PoW استفاده می‌کنند همواره مورد نقد طرف‌داران محیط زیستی قرار گرفته‌اند. الگوریتم PoS علاوه بر اینکه سرعت و امنیت بلاک چین اتریوم را افزایش می‌دهد، برق مصرفی این شبکه را نیز  را تا ۹۹.۹۵ درصد کاهش داده و نگرانی‌ها از آسیب‌های زیست محیطی شبکه‌های بلاک چینی را از بین خواهد برد.

تاریخ آپدیت مرج اتریوم

تاریخ مرج اتریوم

طبق گفته بنیاد اتریوم (Ethereum Foundation)، ادغام اتریوم در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۲ مصادف با ۱۸ شهریور سال جاری اتفاق خواهد افتاد. البته این بنیاد اعلام کرده است که در صورت بروز مشکلات پیش بینی نشده، این تاریخ ممکن است تغییر کند. شروع فرایند کار بر روی ادغام اتریوم از سال ۲۰۲۰ شروع شده و بارها تاریخ مرج به دلیل بروز مشکلات و آماده نبودن کامل بیکن چین برای ادغام، به تعویق افتاده است. جالب است بدانید ادغام اتریوم پیش از شروع به کار اتریوم در وایت پیپر آن پیش بینی شده بود و  از همان ابتدا در دستور کار توسعه‌دهندگان اتریوم قرار داشت.

استخراج اتریوم پس از آپدیت مرج

پس از تبدیل الگوریتم اجماع اتریوم به POS ماینرها قادر به استخراج اتریوم نخواهند بود. الگوریتم ادغام اتریوم به گونه نوشته شده که پس از ادغام، سختی شبکه اتریوم را به قدری افزایش دهند که عملا ماین کردن اتریوم با ماینرها غیرممکن شود. به این ترتیب، تمام ماینرهای اتریوم بایستی روش ماین خود را به PoS تغییر دهند. برای این کار، لازم است تا تعداد مشخصی از ارز اتریوم را در پلتفرم اتریوم سهام گذاری کرده و درست مانند دیگر شبکه‌های بلاک چینی که از الگوریتم PoS تبعیت می‌کنند، به ماین اتریوم مشغول شوند. به افرادی که با سهام گذاری ارز اتریوم در شبکه اقدام به تایید تراکنش‌ها می‌کنند، اعتبارسنج (Validator) گفته می‌شود. اعتبارسنجان ارزهای خود را در شبکه استیک کرده و در ازای تایید تراکنش‌ها، پاداش دریافت می‌کنند. پاداش اعتبار سنجان از محل کارمزد تراکنش‌ها تامین می‌شود.

یکی از دلایل تأخیر در شروع مرج اتریوم، تأمین اعتبار سنجان کافی برای شروع کار زنجیره با الگوریتم PoS بود. در حال حاضر این شبکه موفق شده است ۴۰۰ هزار اعتبارسنج با حدود ۱۳ میلیون ارز اتر استیک شده به دست بیاورد. این میزان پس از مرج اتریوم افزایش خواهد یافت. بنیاد اتریوم اعلام کرده است که کارمزدهای شبکه اتریوم پس از مرج تغییری نمی‌کنند.

تاثیر مرج اتریوم بر سهم بازار اتریوم

تاثیر مرج اتریوم بر بازار اتریوم

گفته شده است که پس از مرج اتریوم، عرضه این ارز تا یک سوم کاهش خواهد یافت. این به این معنی است که در بلند مدت صدور توکن‌های جدید تا ۶۰ الی ۷۰ درصد کاهش میابد. همواره کاهش در عرضه ارزهای دیجیتال، باعث افزایش تقاضا و افزایش قیمت آن‌ها شده است؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت قیمت اتریوم پس از مرج افزایش پیدا کند. اما آیا این افزایش قیمت می‌تواند منجر به ظهور پدیده فلیپنینگ شود؟

فلیپنینگ (Flippening) پدیده‌ای است که طی آن ارزش بازار اتریوم به قدری افزایش میابد که اتریوم، جای بیت کوین را بگیرد و تبدیل به پادشاه دنیای ارزهای دیجیتال شود. پیش بینی آینده اتریوم پس از مرج کار ساده‌ای نیست اما به‌وضوح می‌توان هیجان و اشتیاق سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در این ارز مشاهده کرد. به نظر می‌رسد این تغییر بزرگ بتواند باعث رشد زیادی در سهم بازار اتریوم شود.

خرید اتریوم برای سرمایه گذاری

بسیاری از کارشناسان با توجه به اقدام شجاعانه اتریوم برای تغییر الگوریتم اجماع، آینده روشنی برای آن ترسیم می‌کنند. آن‌ها معتقدند این اقدام اتریوم به خوبی میزان انعطاف پذیری تکنولوژی بلاک چین را به نمایش گذاشته و آن را به عنوان یک فناوری برتر به دنیا معرفی می‌کند. با این حساب، بسیاری از سرمایه گذاران این روزها خرید اتریوم را به خرید بیت کوین ترجیح داده و تمایل دارند در ارزی سرمایه گذاری کنند که تکنولوژی قوی‌تر و پرکاربردتری دارد. صرافی ارزپایا نیز از مرج اتریوم پشتیبانی کرده و امکان خرید اتریوم در پلتفرمی امن و سریع را برای کاربران خود فراهم کرده است.

اطلاعیه صرافی ارزپایا در خصوص مرج اتریوم

صرافی ارز دیجیتال ارزپایا همگام با صرافی‌های معتبر بین المللی، از به روز رسانی مرج اتریوم پشتیبانی خواهد کرد. طبق اطلاعیه‌های منتشر شده توسط تیم توسعه دهنده اتریوم، ارتقای اتریوم در دو مرحله با فاصله زمانی ۹ روزه در تاریخ ۱۵ شهریور و ۲۴ شهریور انجام خواهد شد. در این دو روز، واریز و برداشت اتریوم و توکن‌های ERC-20 در صرافی ارزپایا (چین لینک (LINK)، مانا (MANA)، سندباکس (SAND)، اکسی اینفینیتی (AXS)، متیک (MATIC) و هگز (HEX)) متوقف خواهد شد که روش عملیاتی استانداردی در مواقع بروزرسانی بلاکچین است. گفتنی است معاملات اتریوم و توکن‌های ERC-20 در پلتفرم ارزپایا در تاریخ‌های فوق همچنان ادامه خواهد شد.

پس از بروزرسانی، معاملات و واریز برداشت اتریوم (بر پایه الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS)) و توکن‌های ERC-20 ادامه خواهد داشت. در صورت ایجاد فورک جدید در شبکه اتریوم و تعلق گرفتن ایردراپ به دارندگان، بر اساس اسنپ شات‌هایی که از دارایی کاربران و طبق اعلام بنیاد اتریوم گرفته می‌شود، ایردراپ به دارندگان اتریوم در کیف پول‌های ارزپایا تعلق خواهد گرفت. مقدار و تاریخ ایردراپ دقیقا بر اساس اطلاعیه‌های منتشر شده توسط تیم توسعه دهنده اتریوم بوده و متعاقبا توسط صرافی ارزپایا و از طریق کانال‌های رسمی اطلاع رسانی می‌شود.

سوالات متداول

دلیل اتفاق افتادن مرج اتریوم چیست؟

از آنجایی که شبکه اتریوم اکنون از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کند و این الگوریتم معایب زیادی دارد، توسعه دهندگان با مرج اتریوم می‌خواهند الگوریتم اثبات سهام را جایگزین الگوریتم اثبات کار کنند.

سرنوشت ماینرهای اتریوم پس از مرج به چه صورتی است؟

پس از مرج اتریوم، سختی این شبکه به قدری زیاد می‌شود که ماینرها دیگر با روش POW قادر به ماین کردن نخواهند بود. به همین خاطر آن‌ها باید روش خود را به POS تغییر دهند.

تاریخ دقیق مرج اتریوم چه تاریخی است؟

مرج سرانجام در تاریخ ۱۸ شهریور سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.

آیا صرافی ارزپایا از مرج اتریوم پشتیبانی می‌کند؟

بله. صرافی ارزپایا همگام با صرافی‌های معتبر دنیا از این موضوع پشتیبانی می‌کند.

کارمزد خرید اتریوم در ارزپایا چقدر است؟

کارمزد خرید و فروش اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال در صرافی ارزپایا برابر ۰.۰۰۲ مبلغ کل معامله است.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *