لیست ۸ تایی از بهترین صرافی غیر متمرکز برای ایرانی ها

  • 4 اسفند 1400
  • بروزرسانی: ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
  • ۱۰ نظر
  • 16 دقیقه
  • 4500 نفر
4.6/5 - (25 امتیاز)
۴.۶/۵ - (۲۵ امتیاز)

تمرکززدایی در فناوری بلاک چین یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این سیستم است، تاحدی که امروزه تمام اپلیکیشن‌های بلاکچین غیرمتمرکز هستند و بسیار به این موضوع افتخار می‌کنند! این فناوری جدید در روش کار صرافی‌ها هم تاثیر گذاشته است، به‌طوریکه درحال حاضر، صرافی های نامتمرکز بهترین جایگزین برای صرافی‌های متمرکز شناخته می‌شوند. اگر می‌خواهید درمورد Decentralized Exchange یا صرافی غیر متمرکز ارز دیجیتال بیشتر بدانید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

اگر قصد خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافی متمرکز را دارید، ارزپایا بهترین انتخاب برای شماست. کارمزد معاملات در صرافی ارزپایا ۰.۵ درصد است و شما می‌توانید خرید و فروش خود را در بستری امن انجام دهید. برای ثبت نام در صرافی ارز دیجیتال ارزپایا از طریق این لینک اقدام کنید.

صرافی غیر متمرکز چیست؟

صرافی غیرمتمرکز یا دکس (Dex)،‌ بستری است که با تکیه بر قرارداد هوشمند امکان ایجاد معامله بدون واسطه را برای کاربران فراهم می‌کند. کاربران می‌توانند به‌کمک قراردادهای هوشمند، به‌طور مستقیم از طریق کیف پول ارز دیجیتال خود، به مبادله ارزهای دیجیتال بپردازند.

صرافی های غیرمتمرکز ارز دیجیتال فقط برروی شبکه های بلاک چینی که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند، ساخته می‌شوند. در این صرافی‌ها هیچ سازمان متمرکزی برای مدیریت خدمات مالی وجود ندارد، درنتیجه، کاربران مسئول نگهداری کلیدهای خصوصی و وجوه خود هستند. به‌طور کلی، این بسترها کاربران را از دخالت شخص سوم بی‌نیاز می‌کنند تا خودشان مستقل از هر سازمان یا شخص دیگر، معاملات خود را انجام دهند.

پیشنهاد مطالعه: کلید خصوصی و عمومی چیست؟

تفاوت صرافی غیر متمرکز و متمرکز

تفاوت صرافی متمرکز و غیر متمرکز

حجم عظیمی از معاملات ارزهای دیجیتال در صرافی‌های متمرکز انجام می‌شوند، زیرا این بسترها نهادهای تنظیم شده‌ای هستند که از دارایی‌های کاربران محافظت می‌کنند. همچنین این بسترها با اضافه کردن یک واسطه در معاملات، کار را برای تازه ‌واردان دنیای ارز دیجیتال راحت‌تر می‌کنند. حتی برخی از صرافی‌های متمرکز برای سپرده‌های کاربران بیمه هم ارائه می‌دهند.

خدمات ارائه شده توسط این بسترها را می‌توان مانند بانک‌ها درنظر گرفت:

  • برای دارایی‌ها مالک وجود دارد، اما آنها نمی‌توانند به‌طور مستقل برای جابه‌جایی دارایی‌های خود اقدام کنند.
  • صرافی متمرکز خدمات امنیتی و نظارتی برای دارایی کاربران ارائه می‌دهند.
  • این بسترها از قوانین و مقررات دولت‌ها پیروی می‌کنند.

اما صرافی غیر متمرکز ارز دیجیتال، یک استراتژی جدید در پیش گرفته است. در این بسترها برخلاف بسترهای متمرکز، نیازی به ثبت نام و انجام فرآیند KYC نیست و کاربران مالک واقعی دارایی‌های خود هستند. در صرافی‌های غیرمتمرکز، برای حل مسائل مربوط به پلتفرم‌های متمرکز،‌ تبادل همتا به همتا ایجاد شده است. با استفاده از این تبادل‌ها، کاربران می‌توانند با یکدیگر به‌صورت مستقیم معامله کنند.

پیشنهاد مطالعه: kyc چیست؟

از ویژگی‌های صرافی غیر متمرکز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیاز به برداشت یا واریز نیست. تمام تراکنش‌های همتا به همتا توسط قراردادهای هوشمند مدیریت می‌شوند.
  • هیچ شخص و سازمانی قادر به تنظیم یا کنترل آنها نیست.
  • ارزهای دیجیتال از کیف پول‌های دیگر به‌غیر از کیف‌های موجود در صرافی ارزهای دیجیتال منتقل می‌شوند. درواقع صرافی غیر متمرکز به کیف پول ارز دیجیتال شما متصل شده و معامله را انجام می‌دهد.

نکته: پیشنهاد می‌کنیم که پیش از واریز ارزهای خود به کیف پول و متصل کردن آن به صرافی غیر متمرکز، ابتدا مقاله بهترین کیف پول های ارز دیجیتال را مطالعه کنید تا با امن‌ترین ولت‌ها آشنا شوید.

در صرافی متمرکز ثبت نام کنیم یا غیر متمرکز

در صرافی متمرکز ثبت نام کنیم یا غیر متمرکز

در صرافی‌‌های متمرکز دارایی‌های کاربران در دست یک سازمان یا شخص دیگری قرار می‌گیرند که این موضوع امنیت سکه‌ها را زیر سوال می‌برد. اگر صرافی متمرکزی که انتخاب می‌کنید معتبر نباشد، ممکن است تمام دارایی‌های خود را طی یک شب از دست بدهید!

این دقیقا همان اتفاقی است که در صرافی متمرکز HitBTC رخ داد. این بستر متمرکز با حجم معاملاتی ۴۰ هزار بیت کوین دچار مشکلات امنیتی شد و کاربرانش برای برداشت دارایی‌های خود چنین پیامی دریافت ‌کردند: “برداشت از این حساب به‌طور موقت غیرفعال است”.

درمقابل، در صرافی های نامتمرکز، کلید خصوصی کاربران در اختیار خودشان است و درصورت گم کردن آن، یا ارتکاب هرگونه اشتباه مانند ارسال وجوه به آدرس اشتباه و…، خودشان مسئول از دست دادن دارایی‌های خود هستند.

بنابراین، اگر می‌خواهید حریم خصوصی کامل داشته باشید، dex بهترین گزینه برای شما است. این بسترها براساس ناشناس بودن کاربران عمل می‌کنند، درحالی‌که در بسترهای متمرکز تمام جزئیات از شما خواسته می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود که هک صرافی های نامتمرکز، تقریبا غیرممکن باشد.

مزایای صرافی غیر متمرکز

از مهم‌ترین مزایای دکس می‌توان به دو مورد امنیت و عدم حاکمیت اشاره کرد که در صرافی‌های متمرکز یافت نمی‌شوند. اما ویژگی‌های مثبت این بسترها فقط به این دو مورد ختم نمی‌شود.

قیمت پایین‌تر

در صرافی‌های متمرکز به‌دلیل حفظ زیرساخت‌ها و پرداخت هزینه‌های شخص سوم، هزینه‌های اضافی وجود دارد. این هزینه‌ها با اتوماسیون سازی بسترهای غیرمتمرکز از بین می‎روند و درنهایت هزینه کمتری برای کاربران ایجاد می‌کنند.

کنترل دارایی‌ها

شما بر کیف پول و وجوه خود کنترل کامل دارید. برای انجام تراکنش‌ها، لازم نیست که وجه را به کیف پول ارز دیجیتال یا هیچ حساب تجاری دیگری منتقل کنید.

دسترسی به توکن‌ها

در صرافی‌های متمرکز توکن‌ها باید به‌صورت جداگانه بررسی شوند تا قبل از فهرست کردن، از مطابقت آنها با مقررات محلی اطمینان حاصل شود. صرافی‌های غیرمتمرکز از هر نوع توکنی که بر روی بلاک چین ساخته شده باشد پشتیبانی می‌کنند. درنتیجه، پروژه‌های جدید پیش از قرارگیری در بسترهای متمرکز، در این صرافی‌ها ارائه می‌شوند.

کاهش ریسک طرف مقابل

ریسک طرف مقابل زمانی اتفاق می‌افتد که طرف دیگر در معامله، بخشی از معامله را انجام ندهد و تعهدات قراردادی خود را نپذیرد. از آنجایی که صرافی‌های غیرمتمرکز بدون واسطه و مبتنی بر قراردادهای هوشمند هستند، این ریسک از بین می‌رود.

کاهش خطرات امنیتی

کاربران باتجربه در این زمینه، با استفاده از خرید و فروش در صرافی های غیر متمرکز در معرض خطر کمتری برای هک شدن هستند، زیرا این صرافی‌ها وجوه آنها را کنترل نمی‌کنند. در عوض، معامله‌گران خود از دارایی‌شان محافظت می‌کنند و اگر پلتفرم هک شود، تنها ارائه دهندگان نقدینگی ممکن است در خطر باشند.

پیشنهاد مطالعه: پس از آشنا شدن با صرافی غیر متمرکز، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله عرضه اولیه صرافی غیر متمرکز را مطالعه کنید.

معایب صرافی های غیر متمرکز

باوجود تمام مزایایی که برای صرافی های نامتمرکز بیان کردیم، برخی نقاط ضعف هم در این بسترها وجود دارند که آنها را درادامه آورده‌ایم:

نیازمند دانش و تجربه

دکس ها با استفاده از کیف پول ارز دیجیتال قابل دسترسی هستند که می توانند با قراردادهای هوشمند تعامل داشته باشند. کاربران نه تنها باید نحوه استفاده از این کیف پول‌ها را بدانند، بلکه باید مفاهیم مرتبط با امنیت وجوه خود را هم درک کنند. برای انتخاب کیف پول و تامین آن با توکن‌های صحیح، دانش خاصی لازم است. بدون دانش و آگاهی از نحوه عملکرد این پلتفرم‌ها، معامله‌گران صرافی ارز دیجیتال می‌توانند اشتباهات مختلفی مرتکب شوند که ممکن است منجربه از دست دادن سرمایه‌شان شود.

 لیست های توکن بررسی نشده

هر کسی می‌تواند یک توکن جدید را در یک صرافی غیرمتمرکز فهرست کند و با جفت کردن آن با سکه‌های دیگر، نقدینگی فراهم کند. این امر، ورود کلاهبرداران به صرافی را تسهیل می‌کند.

امکانات کم

صرافی‌های غیرمتمرکز هنوز نمی‌توانند تمام امکاناتی که در یک صرافی متمرکز ارائه می‌شود را ارئه دهند. این صرافی‌ها، احتیاج به توسعه و رشد بیشتری دارند تا بتوانند در زمینه معاملات رمزارزها، با صرافی‌های متمرکز رقابت کنند.

لیست صرافی های غیرمتمرکز ارز دیجیتال

لیست صرافی های غیرمتمرکز ارز دیجیتال

امروزه، بیش از ۳۵ صرافی غیر متمرکز در جهان وجود دارد که از میلیون‌ها کاربر میزبانی می‌کنند. برخی از بهترین صرافی های غیر متمرکز برای ایرانی ها به صورت زیر می‌باشند:

صرافی غیر متمرکز پنکیک سواپ

یکی از شناخته‌شده‌ترین و معتبرترین صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) است که خدمات گسترده‌ای را نیز برای کاربران در نظر گرفته است. این صرافی دارای ارز دیجیتال بومی خود با عنوان CAKE نیز است که شرایط خوبی نیز در بازار دارد. امکان خرید بیت کوین و بیش از ۱۵۰۰ ارز دیجیتال مختلف دیگر در این صرافی وجود دارد و همچنین امکان انجام معامله بر روی جفت ارزهای زیادی نیز در دسترس قرار می‌گیرد. امکان استیک کردن توکن CAKE در این صرافی نیز وجود دارد. این صرافی در خدمات جدید خود امکان استیک کردن برخی دیگر از ارزهای دیجیتال و حتی امکان انجام معامله بر روی NFT ‌ها را نیز برای کاربران فراهم کرده است.

برای استفاده از خدمات صرافی پنکیک سوآپ لازم است تا ابتدا در این صرافی ثبت‌نام نمایید و سپس با اتصال یک کیف پول نرم افزاری مانند کیف پول تراست والت یا متامسک امکان معاملات مختلف را برای خود ایجاد کنید. شایان ذکر است که استفاده از خدمات صرافی غیرمتمرکز پنکیک سوآپ از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا قرار گرفته و این صرافی دسترسی کاربران ایرانی را محدود کرده است. در صورت نیاز به استفاده از خدمات این صرافی حتما باید با VPN اقدام نموده و مراقب باشید تا دارایی‌های خود را از دست ندهید.

صرافی یونی سواپ

اگر به دنبال نام بزرگ‌ترین صرافی غیرمتمرکز هستید، نام آن یونی سوآپ (Uniswap) است. این صرافی در حال حاضر از نظر حجم معاملات بزرگ‌ترین صرافی غیرمتمرکز جهان محسوب می‌شود. اولین صرافی غیر متمرکز که به شهرت خیلی زیادی نیز رسید، یونی سوآپ است. این صرافی از شبکه بلاک‌چین اتریوم برای انجام مبادلات و بالاتر بردن سرعت تراکنش‌ها استفاده می‌نماید. کارمزدهای شبکه این صرافی نیز بر اساس کارمزدهای شبکه بلاک‌چین اتریوم تعیین می‌شود. در حال حاضر امکان انجام معاملات توکن‌های بسیار زیادی در این صرافی در دسترس است. حتی خود کاربران نیز می‌توانند توکن‌های خود را در این صرافی اضافه نمایند. از این رو باید در زمان انجام معاملات حتما بررسی‌های کاملی را برای خرید و فروش رمز ارزها در نظر بگیرید.

صرافی یونی سوآپ به تازگی برای کاهش میزان کارمزدها از خدمات بلاک چین موازی اتریوم نیز استفاده کرده است. چرا که افزایش قابل توجه کارمزدهای یونی سوآپ در چند ماه پیش یکی از دلایلی است که باعث شده بود تا برخی از کاربران به سمت انجام معاملات خود در صرافی‌های رقیب بروند. برای استفاده از خدمات صرافی غیرمتمرکز یونی سوآپ نیز لازم است حتما از VPN استفاده کنید. زیرا این صرافی از ارائه خدمات به کاربران ایرانی خودداری کرده است. به صورت کلی اگر به‌دنبال یک بستر ناشناس، سریع و ایمن هستید تا توکن‌های مبتنی بر اتریوم را خریداری یا مبادله کنید، Uniswap راه‌حل شما است.

نکته: برای آشنایی با توکن‌های شبکه اتریوم، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله erc20 چیست را مطالعه کنید.

صرافی IDEX

صرافی IDEX

صرافی IDEX نسل جدیدی از صرافی‌های DEX است. این صرافی خدمات بسیار خاصی را برای کاربران آماده کرده است که به نوعی آن را نسبت به سایرین متمایز می‌نماید. در داخل پلتفرم IDEX شما می‌توانید تمام خدمات و امکانات مربوط به صرافی‌های متمرکز را در دسترس داشته باشید. عجین شدن این خدمات با امنیت بالای یک صرافی غیرمتمرکز باعث شده تا خدمات فوق‌العاده‌ای برای کاربران ایجاد شود. این صرافی در حال حاضر امکان انجام معاملات بر روی بلاک چین اتریوم و شبکه هوشمند بایننس را فراهم کرده و همچنین در آینده باید شاهد اضافه شده پلتفرم پولکادات نیز به این جمع باشیم.

این صرافی برای ایجاد کردن سریع‌ترین تراکنش‌ها و فرایندهای خرید و فروش در شبکه از مکانیسم AMM هیبریدی استفاده می‌نماید. در واقع در این صرافی مشکلات صرافی‌های مارکت میکر گذشته وجود نخواهد داشت. در صرافی‌های AMM معمولی از ربات‌های معامله‌گر با تکنیک آربیتراژ استفاده می‌نمایند که باعث می‌شود تا معامله گران در قیمت‌های کمی بالاتری به رمز ارزها دسترسی پیدا کنند. در IDEX این چالش کاملا برطرف شده است. در حال حاضر این صرافی شناخته شده بوده و حجم قابل توجهی از معاملات بازار را نیز به خود اختصاص داده است.

صرافی بیسکو (BISq)

یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز جهان بیسکو یا BISq است. این صرافی خدمات خود را از سال ۲۰۱۴ برای کاربران در بازار ارز دیجیتال فراهم آورده و از این نظر یکی از قدیمی‌ترین‌های بازار محسوب می‌شود. این صرافی در حال حاضر مانند یک سازمان غیرمتمرکز و خودگردان (DAO) مدیریت می‌شود و این مهم باعث بالاتر رفتن امنیت کاربران و حفظ حداکثری حریم خصوصی آن‌ها نیز شده است. پلتفرم صرافی غیر متمرکز بیسکو برای سیستم عامل‌های زیادی اعم از ویندوز، مک، سورفیس و لینوکس در دسترس است و علاقمندان می‌توانند بر اساس نیاز پلتفرم این صرافی را دانلود کرده و از آن استفاده نمایند.

صرافی بیسکو با وجود خدمات بسیار زیاد و ارزنده‌ای که دارد، در حال حاضر با مشکل پایین بودن حجم معاملات روبرو است و همین موضوع سرعت تراکنش‌ها را نیز در آن کاهش داده است. در واقع در بازار رقابتی میان صرافی‌های غیرمتمرکز، بیسکو نتوانسته به رقبای سرسخت خود مانند یونی سوآپ و پنکیک سوآپ برسد. البته با این وجود مزیت‌های دیگری مانند امکان انجام معاملات بدون نیاز به احراز هویت را دارا است.

بایننس دکس

صرافی بایننس (Binance) در حال حاضر به عنوان بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال جهان شناخته می‌شود که بخش قابل توجهی از حجم معاملات بازار مربوط به این صرافی است. بایننس دکس (Binance DEX) از سال ۲۰۱۹ به عنوان نسخه غیرمتمرکز بایننس نیز راه‌اندازی شد. صرافی بایننس دکس به عنوان یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های غیر متمرکز جهان شناخته می‌شود و حجم قابل توجهی از معاملات بر روی بیش از ۱۰۰ رمز ارز مختلف را به خود اختصاص داده است. محیط کاری داخل پلتفرم این صرافی بسیار ساده و قابل درک طراحی شده و حتی افراد تازه‌کار نیز به راحتی می‌توانند از خدمات آن استفاده نمایند.

شایان ذکر است که بایننس دکس زیر نظر تیم بایننس فعالیت داشته و تمام قوانین مربوط به بایننس برای آن نیز صادق است. از این رو توصیه می‌کنیم که به دنبال استفاده از خدمات این صرافی نباشید. زیرا در صورتی که ایرانی بودن شما محرز شود، امکان از بین رفتن سرمایه‌های شما وجود خواهد داشت و بایننس بارها و بارها به این نکته اشاره کرده است.

صرافی وان اینچ (۱inch)

صرافی وان اینچ (1inch)

یکی دیگر از بزرگ‌ترین و شناخته‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکِز جهان صرافی وان اینچ است. این صرافی توکن بومی خود را نیز با نام ۱inch روانه بازار رمز ارزها کرده است. وان اینچ سابقه خیلی طولانی در بازار ارزهای دیجیتال ندارد اما با این حال با ارائه خدمات بسیار عالی و در سطح گسترده توانسته شرایط بسیار مناسبی را برای خود به وجود آورده و در حال حاضر کاربران زیادی هم دارد. صرافی وان اینچ مزیت‌های بسیار زیادی را برای کاربران لیخود به وجود آورده که از اصلی‌ترین این مزیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تامین نقدینگی بالا یا لیکویید بالای صرافی و امکان انجام معاملات سریع توسط کاربران برای ارزهای دیجیتال تعریف شده
  • امکان انجام معاملات بدون نیاز به احراز هویت
  • برای شروع معاملات در این صرافی حتی نیاز به باز کردن حساب هم نداشته و می‌توانید با اتصال کیف پول نرم افزاری خود برای ترید در آن اقدام کنید.
  • هیچ ارز دیجیتال و دارایی در پلتفرم این صرافی نگهداری نمی‌شود و حتی اگر مورد حمله هکرها هم قرار گیرد، هیچ چیزی برای به سرقت رفتن وجود نخواهد داشت.
  • انجام معاملات با کارمزدهای پایین را نیز می‌توان یکی دیگر از مزیت‌های اصلی این صرافی در نظر گرفت.

پیشنهاد مطالعه: لیکویید چیست؟

صرافی waves

یکی دیگر از صرافی‌های غیرمتمرکز موجود در بازار ارزهای دیجیتال صرافی waves است. این صرافی نسبت به پنکیک سوآپ یا بایننس دکس محبوبیت کمتری داشته و تعداد کاربران کمتری را نیز به خود اختصاص داده است. از این رو حجم معاملات در آن خیلی بالا نیست. این صرافی نیز دارای توکن بومی خود با عنوان WAVES است و امکان خرید و فروش این توکن نیز برای کاربران فراهم است. تتر، بیت کوین، waves، اتریوم و لایت کوین بیشترین حجم معاملات را در صرافی waves به خود اختصاص داده‌اند.

در حال حاضر امکان انجام معامله بر روی بیش از ۵۰ جفت ارز مختلف در این صرافی در دسترس است و همین امر باعث شده تا کاربران به راحتی بتوانند به دنبال خرید و فروش رمز ارزهای مورد نظر خود بروند. این امر میزان کارمزد معاملات را نیز برای تریدرهای بازار ارز دیجیتال کاهش داده است.

صرافی کرو فایننس (Curve Finance)

یکی دیگر از صرافی‌های غیرمتمرکز شناخته شده بازار ارز دیجیتال صرافی کرو فایننس است. این صرافی در حوزه دیفای بزرگ‌ترین صرافی DEX محسوب می‌شود. این صرافی در ابتدای سال ۲۰۲۰ بر روی پلتفرم اتریوم بنا نهاده شده و از آن زمان در حال ارائه خدمات به کاربران است. همچنین کرو فایننس توکن بومی خود یعنی CRV را نیز راه‌اندازی کرده و در حال حاضر این توکن یکی از توکن‌های مورد توجه در بازار است.

استخرهای نقدینگی یکی از مهم‌ترین بخش‌های این صرافی است که باعث شده‌اند تا امکان انجام معامله بدون هیچ تاخیری و در کمترین زمان ممکن انجام شود. حتی امکان راه‌اندازی استخر نقدینگی برای کاربران فعال در این صرافی نیز وجود دارد تا از این طریق هم به افزایش کیفیت خدمات صرافی کمک نمایند و هم خود به درآمدزایی برسند.

صرافی ارزپایا

صرافی ارزپایا، شامل یک تیم جوان و حرفه‌ای است که امن‌ترین و ارزان‌ترین بازار مبادله ارز دیجیتال را به کاربران داخل ایران ارائه می‌دهند. عملکرد این صرافی آنلاین، همگام با بازارهای جهانی به‌روز می‌شود تا مردم ایران به‌روزترین و پیشرفته‌ترین خدمات صرافی ارز دیجیتال را دریافت کنند.

اگر به‌دنبال یک بستر مورد اعتماد برای خرید ارز دیجیتال در ایران هستید، ارزپایا می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد. مهم‌ترین ویژگی‌ها و خدمات این صرافی آنلاین شامل موارد زیر می‌شوند:

  • خرید و فروش ارز دیجیتال در کوتاه‌ترین زمان
  • ارائه کیف پول اختصاصی ساخته شده برمبنای به‌روزترین فناوری‌ها
  • خرید تتر یا ریال به حساب افراد در کمترین زمان
  • توان امنیتی بالا
  • کارمزد پایین خرید و فروش ارز دیجیتال
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته

کلام آخر

به‌طورکلی، اگر شما از یک صرافی متمرکز استفاده می‌کنید، باید همیشه نسبت به امنیت دارایی‌های خود هوشیار باشید. این درحالی است که صرافی غیر متمرکز اختیار کامل را در دستان شما قرار می‌دهد تا بدون نگرانی درمورد حریم خصوصی و امنیت دارایی‌های خود برای سرنوشت آنها تصمیم بگیرید. نظر شما درمورد صرافی های نامتمرکز چیست؟ فکر می‌کنید شما تجربه کافی برای مسئولیت پذیری دارایی‌های خود را دارید یا ترجیح می‌دهید وجوه خود را به دست شخص ثالث بسپارید؟

سوالات متداول

صرافی غیر متمرکز چیست؟

صرافی غیرمتمرکز یا دکس (Dex)،‌ بستری است که با تکیه بر قراردادهای هوشمند، امکان ایجاد معامله بدون واسطه را برای کاربران فراهم می‌کند.

در صرافی متمرکز ثبت نام کنیم یا غیر متمرکز؟

اگر می‌خواهید حریم خصوصی کامل داشته باشید، dex بهترین گزینه برای شما است. این بسترها براساس ناشناس بودن کاربران عمل می‌کنند، درحالی‌که در بسترهای متمرکز تمام جزئیات از شما خواسته می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود که هک صرافی های نامتمرکز، تقریبا غیرممکن باشد.

بهترین صرافی های غیر متمرکز در جهان کدامند؟

صرافی های بسیار زیادی هستند که در این زمینه فعالیت می‌‎کنند. با این حال یونی سواپ و پنکیک سواپ را می‌توان به عنوان بهترین ها در این زمینه در نظر گرفت.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مجید عقیلی

    ایا این امکان وجود داره که در آینده صرافی های غیر متمرکز جایگزین صرافی های متمرکز بشن؟

    1. Arzpaya SEO

      سلام دوست عزیز
      صرافی‌های متمرکز با توجه به مزایای که دارن نسبت به صرافی‌های غیرمتمرکز محبوب‌تر هستن و به‌نظر نمیرسه که به این زودی‌های جایگاه خودشون رو در میان کاربرا از دست بدن. برای مثال حجم معامله صرافی مثل بایننس قابل مقایسه با صرافی غیرمتمرکزی مثل پنکیک سواپ نیست. یا برای مثال برخی از صرافی‌های متمرکز در حال صفر کردن کارمزد معاملات اسپات هستن درحالی که صرافی‌های غیرمتمرکز به‌دلیل نرخ کارمزد بالایی که دارن همیشه مورد انتقاد قرار میگیرن.

  2. شیما محسنی

    سلام وقتتون بخیر. وقتی دارم از خدمات صرافی های غیر متمرکز استفاده کنم احتمالش هست هک بشم و کیف پولم خالی بشه؟

    1. سهیلا

      هر موقع آنلاین باشی احتمال هک شدنت هست، فقط در حالت آفلاینه که احتمال هک شدن به صفر میرسه.

    2. Arzpaya SEO

      سلام دوست عزیز
      به‌صورت کلی احتمال هک شدن ولت‌ها در زمان نقل و انتقال وجود داره اما در شرایطی این اتفاق رخ میده که اشتباهی از شما سر بزنه. برای مثال کلیک روی لینک‌های ناشناس یا نصب بدافزارها می‌تونه منجبر به هک شدن ولت شما بشه.

  3. Sina

    کارمزد صرافی های غیر متمرکز در مقایسه با صرافی های متمرکز کمتره یا بیشتر؟

    1. Arzpaya SEO

      سلام دوست عزیز. کارمزد صرافی‌های غیرمتمرکز معمولا از صرافی‌های متمرکز بیشتر هست و این موضوغ یکی از بزرگ‌ترین معایب این صرافی‌ها محسوب میشه. برای همین معامله‌گرها ترجیح میدن از صرافی‌های متمرکزی مثل ارزپایا یک کوین رو خریداری بکنن. در کل معامله در صرافی‌های غیرمتمرکز بیشتر در کشورهایی که معامله ارز دیجیتال ممنوع هستش رواج داره مثل چین.

    2. رضا

      تا جایی که من میدونم کارمزد صرافی‌های غیرمتمرکز بیشتر از صرافی‌های متمرکزه برای همین معمولا کمتر از این صرافی‌ها برای خرید و فروش استفاده میشه

  4. کاظم موحدی

    حجم معاملات صرافی غیر متمرکز رو از کجا میتونم چک کنم؟ اصلا راهی برای چک کردنشون هست؟

    1. Arzpaya SEO

      سلام دوست عزیز
      برای چک کردن اطلاعات مرتبط با حجم معاملات در صرافی‌ها می‌تونید از سایت coinmarketcap.com استفاده کنید. وارد این سایت بشید و از بالای سایت روی گزینه Exchanges کلیک کنید. در مرحله بعدی لیست اکسچنج‌های متمرکز برای شما باز میشه به‌همین دلیل برای دیدن اطلاعات صرافی‌های غیرمتمرکز باید از بالای صفحه روی گزینه dex کلیک کنید تا لیست این صرافی‌ها به همراه حجم معاملاتشون نمایش داده بشه.