نماد سایت وبلاگ صرافی ارزپایا

رایج ترین روش های کلاهبرداری در ارز دیجیتال چیست؟

کلاهبرداری ارزهای دیجیتال
۴/۵ - (۴ امتیاز)

کلاهبرداری در خرید بیت کوین و فروش آن و دیگر ارزهای دیجیتال با استفاده از شیوه های مختلف و متعددی صورت می‌گیرد که در این نوشتار قصد داریم به برخی از مهمترین روش های کلاهبرداری ارزهای دیجیتال بپردازیم. بازار پر جنب و جوش ارزهای دیجیتال بخصوص بیت کوین، باعث شده است علاوه بر کسانی که به صورت آشکار و از روش های قابل اعتماد و ردیابی، به داد و ستد و خرید و فروش ارزهای دیجیتال مشغولند؛ افرادی که با روش هایی چون تقلب و کلاهبرداری نیز درصدد کسب درآمد هستند، کم نباشند.

بهترین راه برای مقابله با کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال؛ خرید ارزها از صرافی های معتبر است. صرافی ارزپایا، یکی از صرافی های قدیمی و معتبر ایرانی است که امکان خرید ده ها ارز دیجیتال را برای کابران فراهم کرده است. جهت ثبت نام در صرافی ارز دیجیتال ارزپایا از طریق این لینک اقدام کنید.

طرح پانزی چیست؟

طرح پانزی (Ponzi) یکی از رایج ترین روش های کلاهبرداری بخصوص در حوزه ارز دیجیتال است. نام کلاهبرداری پانزی از اسم چارلز پانزی آمریکایی نشات گرفته است که با استفاده از این روش در سال ۱۹۲۰ هزاران دلار به جیب زد. در این روش کلاهبرداران سعی می کنند طمع شما را به کسب سود آن هم به صورت تضمینی با نرخ سود ثابت ماهانه بالا، برانگیزند. این سرمایه گذاری البته وسوسه کننده است اما در حقیقت آنها از جیب افرادی دیگر مانند خود شما، مدتی به شما سود می دهند و بعد ناگهان غیب می شوند. شرکت‌های پانزی تمرکز خود را بر جذب مشتریان جدید می‌گذارند چرا که برای پرداخت سود به مشتریان، نیازمند مشتری جدید هستند. زمانی که جذب سرمایه گذار جدید دشوار شد و یا درخواست مشتریان فعلی برای برداشت پول‌هایشان زیاد شد، شرکت‌های پانزی از هم می‌پاشند.

همچنان که گفتیم وعده سود قطعی و پایدار بدون آسیب دیدن با وضعیت تلاطم بازار و ادعای ریسک کم سرمایه گذاری، مهمترین شاخص های کلاهبرداران پانزی است. علاوه بر این عدم ثبت پروژه ها، نداشتن مجوزهای لازم، نبود رسید رسمی در ازای سرمایه گذاری، ابهام در چگونگی برداشت پول و نامشخص بودن استراتژی‌های سرمایه گذاری از مهمترین نشانه هایی است که باید شما را به تله کلاهبرداری پانزی مشکوک کند. در خرید و فروش بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر همیشه ریسک سرمایه گذاری وجود دارد و اگر کسی مدعی شد تضمینی در قبال سرمایه گذاری ارزهای دیجیتالی سود ناشی از آنها می دهد، به وعده هایش مشکوک شوید. برای آشنایی با ارزهای دیجیتال خوب مقاله بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری را بخوانید.

نکته: برای آشنایی با روش کلاهبرداری پامپ و دامپ، می‌توانید مقاله مربوط به پامپ و دامپ چیست را مطالعه کنید.

استخراج بیت کوین با موبایل و تلگرام واقعیت دارد؟

شاید شما هم در شبکه های اجتماعی با این پیام رو به رو شده باشید: «با ربات تلگرام بیت کوین استخراج کنید و ثروتمند شوید» قبول کنید که خیلی وسوسه کننده است که همچنان که در تلگرام مشغول چت کردن یا مرور خبرهای کانالهای تلگرام هستید، بیت کوین هم استخراج کنید و لحظه به لحظه بر ثروتتان افزوده شود. وسوسه کننده است اما خوب خیالی بیش نیست. برای آموزش استخراج بیت کوین در ایران به مقاله مربوطه در مجله ارزپایا مراجعه کنید. واقعیت پشت ماجرای این ربات‌ها این است که گروهی از سیستم و امکانات شما می خواهند برای خود سود ایجاد کنند یعنی در حقیقت با عضویت در این کانال ها تنها به سازندگان ربات‌ها سود می‌رسانید. خود تلگرام هم این ربات‌ها را شناسایی کرده و به عنوان کلاهبردار آنها را مسدود کرده است ولی کلاهبرداران از ناآگاهی مردم استفاده می کنند و با نام های جدید و وعده های جذاب کارشان را ادامه می دهند.

واقعیت این است که امکان استخراج بیت کوین از طریق رایانه های خانگی از دیدگاه نظری وجود دارد اما در واقعیت، استخراج بیت کوین تنها توسط دستگاه‌های بسیار قدرتمند سخت افزاری تولید می‌شود و استخراج بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال با استفاده از گوشی، کامپیوتر شخصی و خصوصا ربات های تلگرامی، توهمی بیش نیست!

دریافت بیت کوین رایگان یک وعده کلاهبرداران

یکی دیگر از شیوه های کلاهبرداری ارزهای دیجیتال با استفاده از عطش مردم برای دریافت ارز دیجیتال را می توان در آگهی هایی با مضمون « دریافت بیت کوین رایگان» مشاهده کرد. دراین شیوه، ادعا می شود در صورتی که ۰.۱ بیت کوین به آدرس مشخصی ارسال کنید، ۰.۲ بیت کوین (دوبرابر) دریافت خواهید کرد. حتی برای جلب اعتماد بیشتر، چند حساب جعلی هم به تبلیغ زیر این پست ها پرداخته، ادعا می کنند که به همین روش ارز دیجیتال دریافت کرده‌اند.

ارسال بیت کوین رایگان در زمانی دور و ابتدای راه افتادن ارز دیجیتال، رایج بوده است و هدف از این کار که در فاصله سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰، انجام می شده، آشنا کردن مردم با مفاهیمی مانند ارزدیجیتال و بیت کوین بوده است. توجه داشته باشید که در آن زمان ارزش بیت کوین بسیار اندک بوده است اما امروزه هر واحد این رمز ارز ده‌ها هزار دلار ارزش دارد. جای این پرسش هست که در این دوره چرا کسی باید به همین راحتی بیت کوین رایگان به کسی بدهد؟

واقعیت این است که بیشتر مواردی که به شما مژده دریافت بیت کوین رایگان می دهند، به دنبال سوء‌ استفاده و کلاهبرداری هستند. درست است که این سایت ها و گروه ها از شما پول دریافت نمی کنند اما با روش‌های مختلف مانند ایجاد صفحات تقلبی، ترویج نرم‌افزارهای مخرب و … کاربر را هک می‌کنند و یا از طریق فیشینگ (که درباره آن توضیح خواهیم داد)، اطلاعات حساس افراد را به دست آورند.

کلاهبرداری از طریق استخراج ابری

یکی دیگر از روش‌های رایج کلاهبرداری ارزهای دیجیتال، ایجاد سایت‌های استخراج ابری (Cloud Mining) است و برای درک درست این روش، ابتدا لازم است اطلاعاتی درباره «استخراج ابری» داشته باشیم.

استخراج ابری، روشی است برای استخراج رمز ارزها بدون نیاز مستقیم به خرید، پیاده سازی و اجرای نرم افزار های مورد نیاز یک دستگاه یا مزرعه استخراج. شرکت‌های استخراج ابری تمام فرآیند های فنی و زیرساختی راه اندازی و نگهداری یک مزرعه استخراج ارز های دیجیتال را انجام می دهند و در نهایت قدرت پردازش یا به طور خاص دستگاه های به کار گرفته شده را اجاره می دهند. به این صورت تمام افراد بدون داشتن نگرانی از نظر داشتن دانش فنی یا دسترسی به برق مناسب می‌توانند به استخراج رمز ارز اقدام کنند.

برخی شرکت های جعلی با نام شرکت های Cloud Mining ایجاد شده اند که به اسم استخراج ارز دیجیتال از علاقه مندان به سرمایه گذاری در بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال، کلاهبرداری می کنند. این شرکت ها، از علاقه مندان پول دریافت می کنند اما واقعیت این است که شرکتی درکار نیست و پول افراد را بالا می کشند.

برای اینکه در دام کلاهبرداران سایت‌های استخراج ابری نیفتید، در صورتی که تبلیغاتی در این خصوص دیدید، به این موارد دقت کنید: اگر با یک شرکت واقعی و فعال روبه رو باشید، اطلاعات آن پنهان و رازآلود نیست. سعی کنید به دنبال اطلاعات شرکت و دست اندرکاران آن مانند مدیر عامل یا مدیر فنی در اینترنت یا شبکه های اجتماعی بگردید، اگر اطلاعاتی در مورد آن شرکت در صفحه‌ی شخصی آنها یافت نشد، با کلاهبرداری روبه‌رو هستید. همچنین نام دامنه سایت را در سایت‌های بررسی دامنه وارد کنید. همچنین توجه داشته باشید که این شرکت های جعلی اغلب از روش هایی مانند ادعای دادن سود قطعی و چند برابر کردن سرمایه افراد استفاده می کنند که همچنان که پیشتر گفتیم این ادعاها غیرواقعی است.

پیشنهاد مطالعه: اگر درباره روش کلاهبرداری کریپتو جکینگ چیزی نمی‌دانید، حتما مقاله کریپتو جکینگ را مطالعه کنید تا در دام این تله نیوفتید.

کیف پول های تقلبی ارز دیجیتال

یکی از روش های کلاهبرداری ارزهای دیجیتال، ایجاد نسخه جعلی کیف پول ارز دیجیتال یا والت است. شناخت این کیف پول های مجازی جعلی گاهی خیلی هم ساده نیست، چنانکه چندی پیش در گوگل پلی یک نسخه تقلبی از MyEtherWallet قرار داده شده بود که کلید خصوصی کاربران را به سرقت می برد. پیش از این نسخه های جعلی ابزار تبادل ارز مجازی «بایننس» و کیف پول جعلی Trezor نیز به گوگل پلی راه پیدا کرده بودند. برای اینکه بدانید خطر در این خصوص چقدر جدی است یادآوری این نکته لازم است که در ماه مه سال ۲۰۲۰ ، یک محقق امنیت سایبری موفق به کشف ۲۲ برنامه مخرب شد که از سرویس های مشهور و بزرگ کیف پول ارز دیجیتالی تقلید می کردند.

کلاهبرداران با جعل کردن این کیف پول ها، دارایی های دیجیتال کاربران را می‌دزدند و دیگر دست مال باختگان به جایی هم بند نیست.

اگر می خواهید کیف پول ارز دیجیتال معتبری داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا مقاله بهترین کیف پول های ارز دیجیتال را مطالعه کنید و سپس برای نصب نسخه اصلی کیف پول به سایت رسمی آن کیف پول بروید و از آنجا به گوگل پلی وصل شوید و والت مورد نظر را دانلود کنید.

برای حفظ ایمنی کیف پول دیجیتال همیشه از یک اتصال امن اینترنت استفاده کنید و مراقب سرویس‌های آنلاین باشید، از آنتی ویروس‌های به‌روز بهره ببرید و وارد هرلینکی که برایتان می فرستند، نشوید. ایجاد نسخه پشتیبان برای کیف پول دیجیتال، تعریف گذرواژه قدرتمند و حفظ و نگهداشت آن، در کنار استفاده از کیف پول سخت‌افزاری با امنیت بسیار بالا و سهولت استفاده را فراموش نکنید.

بهترین راهی که می تواند در خرید ارز دیجیتال و فروش آن به شما کمک کند، استفاده از سامانه‌های صرافی آنلاین بخصوص سایت های باسابقه و دارای اعتبار در بازار ارز دیجیتال مانند ارزپایاست که از نظر امنیت و کارمزد، کم رقیب است و خیال شما را بابت مشکلات امنیتی راحت می کند. در ارزپایا امکان خرید و فروش بیش از ۷۰ ارز دیجیتال برای کاربران فراهم شده است و شما می‌توانید خرید خود را در بستری امن انجام دهید. برای ثبت نام در ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.

فیشینگ و انواع صفحات جعلی

فیشینگ یکی از متداول ترین روش های کلاهبرداری ارزهای دیجیتال است. این کلمه مخفف عبارت Password Harvesting Fishing به معنای رمزگیری یا برداشت کلمه عبور است که در آن رمز عبور و اطلاعات بانکی کابران به سرقت می رود. در این روش کاربر اطلاعات و مشخصات شخصی یا بانکی خود را در صفحه وب سایت جعلی قرار می دهد و کلاهبرداران از این اطلاعات برای اخاذی یا سوء استفاده های مالی استفاده می کنند. بیشتر حملات فیشینگ در اینترنت از طریق درگاه های آنلاین جعلی، ایمیل های دارای بد افزار و پیام هایی در شبکه های اجتماعی،انجام می شود.

همچنین ممکن است در صورت اتصال به وای فای عمومی، دچار حملات فیشینگ و سرقت اطلاعات کاربری شوید. ممکن است برخی از کسانی که درباره ارزدیجیتال و خرید و فروش آن تبلیغات می کنند، از همین صفحات جعلی استفاده کنند و از این طریق به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند یا سعی کنند با فریب شما، کیف پول دیجیتال تان را هک کنند. مهمترین راه های شناسایی و مقابله با فیشینگ اینترنتی، بررسی و حصول اطمینان از هر آدرس یا صفحه ای است که از آن استفاده می کنید. مثلا آدرس درگاه بانکی که برای پرداخت پول برای خرید محصولات مختلف از اینترنت را بررسی کنید و در آدرس اینترنتی حتما به دنبال غلط‌های املایی و کلمات نامفهوم بگردید، همچنین شروع نشانی اینترنتی را بررسی کنید تا مطمئن شوید با عبارت https آغاز شده باشد. در خریدهایتان سعی کنید از سامانه های دارای نماد اعتماد الکترونیکی استفاده کنید.

یک راه قابل اطمینان، رفرش کردن یا دوباره اجرا کردن صفحه درگاه پرداخت است. معمولا با رفرش کردن باید اعداد و ارقام موجود در قسمت شماره گیری شماره حساب تغییر کند. در صورتی که چنین اتفاقی نیفتاد، این صفحه جعلی است. همچنین به روزرسانی آپدیت نرم افزارها از طریق مراجعه به فروشگاه های معتبر مانند گوگل پلی و اپ استور، باعث می شود فیشینگ از طریق نرم افزارهای مخرب به حداقل برسد. استفاده از از رمز عبور قوی شامل از اعداد و حروف بزرگ و کوچک و دو مرحله ای راه بسیار مهمی برای افزایش امنیت اطلاعات و جلوگیری از فیشینگ اینترنتی است.

توصیه مهم ما به استفاده کنندگان از کیف پول های ارز دیجیتال این است که هرگز کلید خصوصی کیف‌پول خود را به سایتی ندهید و در تشخیص محصول و فروشنده‌ای که قصد دارد ارز دیجیتالی را به شما بدهد دقت کنید و هنگام معامله با ارزهای دیجیتال محتاط باشید.

نکته: اگر درباره کلیدهای خصوصی و عمومی اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله کلید عمومی و خصوصی چیست را مطالعه کنید.

کلاهبرداری با استفاده از روش ICO

عرضه اولیه ارز دیجیتال یا ICO از جمله روش‌های نوین جذب سرمایه برای پروژه‌های نوپای رمز ارزی است. در این روش، گردانندگان یک پروژه، دست به انتشار یک کوین یا توکن می‌زنند و با پیش‌فروش آن به پذیرندگان و سرمایه‌گذاران آغازین، سرمایه اولیه را برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای خود جذب می‌کنند.

عرضه اولیه سکه را می‌توان نسخه رمز ارزی «عرضه اولیه سهام» یا همان IPO در بازارهای سهام دانست؛ با این تفاوت که برگزاری IPO، مرحله آخر سرمایه‌پذیری یک شرکت است، حال آنکه برگزاری ICO جزو مراحل اولیه جذب سرمایه یک پروژه نوپا به حساب می‌آید. گرچه عده‌ای با مشارکت زودهنگام در برخی از ICO-ها توانسته‌اند سود هنگفتی به جیب بزنند، اما کم‌ نیست ICO-هایی که تنها با هدف کلاهبرداری و به یغما بردن دارایی‌های کاربران برگزار شده‌اند. در ادامه، به برخی از رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری از طریق برگزاری ICO اشاره می‌کنیم.

۱- کلاهبرداری بگیر و در رو یا اگزیت اسکم

در روش «بگیر و در رو»، کلاهبردار پس از جمع‌آوری دارایی‌های کاربران، به یک‌باره ناپدید می‌شود. کلاهبردارها برای اجرای این شیوه، نخست یک ICO برگزار و با وعده‌های توخالی، سرمایه‌های کاربران را جذب می‌کنند و در ادامه، ناپدید می‌شوند و رد و نشانی از خود بر جای نمی‌گذارند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که تنها در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۰۰ میلیون دلار از دارایی‌های کاربران با این روش به یغما برده شده است.

۲- کلاهبرداری با وعده پرداخت پورسانت

برخی از ICO-ها به سفیران تبلیغاتی خود وعده‌های فریبنده‌ای برای پرداخت پورسانت‌های کلان می‌دهند، اما پس از خاتمه فرایند جذب سرمایه، هیچ پولی به آن‌ها پرداخت نمی‌کنند. این روش، راه خود را از دیگر حوزه‌ها به قلمرو رمز ارزها باز کرده است

۳- کلاهبرداری با انجام سرقت ادبی در سپیدنامه

برخی از مجریان ICO با تنظیم یک سپیدنامه جعلی یا سرقت ادبی از دیگر سپیدنامه‌های معتبر، از کاربران کلاهبرداری می‌کنند. در این روش، فرد کلاهبردار وایت پیپر یک ICO معتبر را کپی و آن را با نام متفاوتی برگزار می‌کند.

۴- کلاهبرداری با ایجاد یک آدرس اینترنتی جعلی

از دیگر روش‌هایی رایج کلاهبرداری، ساخت یک وب‌سایت جعلی برای یک ICO معتبر است. در این روش، کلاهبرداران، آدرس کیف پول خود را در یک وب‌سایت درج می‌کنند تا کاربران، مبالغ خود را به خیال خریداری توکن‌های یک ICO معتبر، به آن واریز کنند.

روش های شناسایی کلاهبرداری ICO

اما برای شناسایی کلاهبرداری‌های مبتنی بر ICO چه باید کرد؟ با این سه راهکار می‌توانید تا اندازه‌ای از افتادن در دام این کلاهبرداری‌ها دوری کنید.

۱- بررسی زیر و بم سپیدنامه ICO

اگر با دقت، تمام جزئیات سپیدنامه یک ICO را بررسی کنید، می‌توانید تمام زوایای پیدا و پنهان آن را دریابید. در وایت پیپر ارز دیجیتال یک پروژه درست و درمان، از اهداف و استراتژی‌ها گرفته تا پیش‌بینی‌ها و روندهای توسعه‌ای آن تشریح شده است. بنابراین اگر دیدید که سپیدنامه یک ICO کلی، مبهم و فاقد جزئیات است، بهتر است از آن دوری کنید.

۲- یافتن هویت و سابقه کاری اعضای تیم مجری ICO

انجام تحقیقات کامل روی توسعه‌دهندگان یک پروژه و مجریان یک ICO از جمله بهترین روش‌ها پیش از هرگونه اقدام برای سرمایه گذاری در ارز دیجیتال است. بدانید که موفقیت هر پروژه در گرو تلاش سازندگان آن است، بنابراین بررسی سوابق کاری و حرفه‌ای آن‌ها می‌تواند سنگ محکی برای ارزیابی ادعاهایشان باشد.

۳- سبک‌سنگین کردن وعده‌های مجریان ICO

همیشه پیش از شرکت در یک ICO، وعده‌های مجریان آن را ارزیابی کنید. اگر دیدید که وعده‌ها بیش از اندازه بلندپروازانه هستند و میانه‌ای با واقعیت‌های جاری ندارند، بهتر است از آن ICO دوری کنید.

کلاهبرداری با استفاده از روش تعویض سیم‌کارت

کلاهبرداری روش تعویض سیم‌کارت، زمانی رخ می‌دهد که فرد مهاجم از ضعف احراز هویت دو مرحله‌ای استفاده می‌کند و با دریافت کد تأیید یا رمز عبور یک‌بار مصرف می‌تواند به اینترنت بانک، کیف پول یا حساب کاربری شما در یک صرافی دسترسی پیدا کند. در روش تعویض سیم‌کارت، کلاهبردار با اپراتور همراه کاربر تماس برقرار می‌کند و با به کار بستن ترفندهایی و جعل هویت کاربر، سیم‌کارتی مشابه با سیم‌کارت قربانی را روی گوشی موبایل خود فعال می‌کند. به این ترتیب، کنترل تمامی تماس‌ها یا پیامک‌های ورودی به شماره کاربر در اختیار کلاهبردار قرار می‌گیرد.

از آنجا که دسترسی به بسیاری از خدمات بانکی یا عملیات واریز و برداشت در صرافی های رمز ارزی، از طریق ارسال رمز عبور یک‌بار مصرف به تلفن همراه کاربر انجام می‌شود، بنابراین فرد کلاهبردار با در اختیار داشتن یک سیم‌کارت مشابه با سیم‌کارت قربانی می‌تواند کنترل حساب‌های او را در اختیار بگیرد. این روش کلاهبرداری، از جمله پیچیده‌ترین دام‌هایی است که جاعلان برای کاربران پهن می‌کنند. برای آنکه بدانید که آیا در این دام گرفتار شده‌اید یا نه، چند علامت هشداردهنده وجود دارد که به محض پدیدار شدن، می‌توانید دسترسی کلاهبرداران به شماره تلفن خود را قطع کنید. این علائم از این قرار است:

۱- قادر به برقراری تماس یا ارسال پیامک نیستید

اگر دیدید که به‌رغم تلاش چندباره، نمی‌توانید با مخاطب خود تماس بگیرید یا برای او پیامک ارسال کنید، شاید قربانی حمله تعویض سیم‌کارت شده‌اید. احتمالا کلاهبرداران، سیم‌کارت شما را غیرفعال و سیم‌کارت جعلی خود را فعال کرده‌اند و در حال استفاده از شماره شما هستند.

۲- دریافت اعلانی مبنی بر فعالیت در یک اپلیکیشن یا وب‌سایت ناشناس

اگر اپراتور همراه شما اعلانی مبنی بر فعال شدن سیم‌کارت‌ یا شماره همراهتان در دستگاه دیگری برایتان ارسال کرد، احتمالا قربانی حمله تعویض سیم‌کارت شده‌اید.

۳-عدم امکان دسترسی به حساب‌های آنلاین

اگر دیدید که نمی‌توانید وارد حساب‌های کاربری خود در بانک یا صرافی خود بشوید و مدام خطای درج اشتباه نام کاربری و گذرواژه در برابرتان ظاهر می‌شود، احتمالا در دام کلاهبرداران افتاده‌اید و آن‌ها توانسته‌اند اطلاعات حساب کاربری شما را تغییر بدهند. برای جلوگیری از هرگونه سوء‌استفاده احتمالی، به‌سرعت با بانک یا صرافی خود تماس بگیرید و قابلیت برداشت از حساب خود را تعلیق کنید.

۴- انجام تراکنش‌های ناخواسته

اگر در زمان بررسی فهرست صورت‌حساب خود متوجه تراکنش‌های ناخواسته شدید، احتمال دارد قربانی تعویض سیم‌کارت شده باشید. ممکن است کلاهبرداران به حساب شما دسترسی پیدا کرده‌اند و بی‌سروصدا در حال انجام تراکنش‌های دلخواه خود و تخلیه موجودی شما هستند.

راه های جلوگیری از کلاهبرداری تعویض سیم کارت

اما چگونه می‌توان از افتادن در دام کلاهبرداران روش تعویض سیم‌کارت پیشگیری کرد؟ خوشبختانه راه‌حل‌های بسیاری برای ناکام گذاشتن کلاهبرداران و جاعلان سیم‌کارت در دستیابی به اهدافشان وجود دارد. در ادامه به برخی از این روش‌ها اشاره می‌کنیم:

۱- بهبود رفتار آنلاین

مراقب رفتار خود در فضای سایبری باشید، روی لینک‌های مشکوک کلیک نکنید و هیچ‌گاه اطلاعات شخصی خود را از طریق ایمیل در اختیار افراد نگذارید. به خاطر داشته باشید که بانک، اپراتور همراه یا صرافی شما هیچ‌وقت با پیامک یا ایمیل، از شما درخواست اطلاعات شخصی نمی‌کند.

۲- ارتقای امنیت حساب‌های کاربری

امنیت حساب کاربری خود را با انتخاب یک گذرواژه قوی و همچنین پرسش‌های امنیتی یکتا تقویت کنید تا کلاهبرداران نتوانند به‌سادگی رمز عبور شما را حدس بزنند.

۳- استفاده از کد پین

اگر اپراتور مخابراتی شما، قابلیت استفاده از کد پین را برای فعال‌سازی سیم‌کارت در اختیارتان می‌گذارد، حتما از آن استفاده کنید. این کار می‌تواند یک لایه محافظتی مضاعف را برای ارتقای امنیت حساب کاربری شما ایجاد کند.

۴- استفاده از شناسه‌های مختلف

هیچ‌گاه امنیت و احراز هویت خود را به شماره همراهتان گره نزنید و از شناسه‌های کاربری مختلف برای حساب‌های کاربری آنلاین‌تان استفاده کنید.

۵- استفاده از اپلیکیشن‌های احراز هویت

به جای پیامک متنی می‌توانید از اپلیکیشن‌هایی مانند «Google Authenticator» برای احراز هویت دو مرحله‌ای استفاده کنید. این اپ‌ها به‌جای شماره همراه، تنها به دستگاه فیزیکی شما متکی هستند.

۶- جدی گرفتن هشدارهای صرافی ها و اپراتورهای همراه

اگر بانک، اپراتور همراه یا صرافی، هشداری را مبنی بر به خطر افتادن سیم‌کارت شما برایتان ارسال کردند، به سادگی از کنار آن عبور نکنید.

۷- استفاده از خدمات بانک‌ها و صرافی های پیشرو

برخی از بانک‌ها و صرافی ها از فناوری‌های تجزیه و تحلیل رفتار برای تشخیص روش‌های جعل هویت کاربر استفاده می‌کنند. بهتر است در این بانک‌ها و صرافی ها حساب کاربری برای خود باز کنید تا از امنیت بیشتری بهره‌مند شوید. در مجموع باید اعتراف کرد که استفاده از تلفن همراه برای احراز هویت دو مرحله‌ای، روش کاملا امنی نیست. برای اینکه به دام کلاهبرداران تعویض سیم‌کارت نیفتید، بهتر است علاوه‌بر رمز یک‌بار مصرف از دیگر روش‌های احراز هویت هم استفاده کنید.

روش‌های تشخیص پروژه‌های کلاهبرداری

اگرچه کلاهبرداران از انواع و اقسام روش‌های برای به دام انداختن قربانیان خود استفاده می‌کنند؛ اما با یک بررسی ساده می‌توان دریافت که بسیاری از پروژه‌های آن‌ها دارای چند ویژگی مشترک هستند، از جمله:

۱- وعده سودهای کلان و تضمین‌شده

هیچ طرح سرمایه‌گذاری مالی خواه در حوزه رمز ارزها خواه در دیگر بازارها نمی‌تواند سود تضمینی به شما بدهد؛ زیرا ریسک، جزئی جدایی‌ناپذیر از هر گونه سرمایه‌گذاری است. اگر دیدید که پروژه‌ای وعده سود تضمین‌شده به شما می‌دهد، بدانید که با یک طرح فریبکارانه روبه‌رو هستید.

۲- سپیدنامه ضعیف یا فقدان سپیدنامه

هر پروژه رمز ارزی باید دارای یک سپیدنامه یا وایت پیپر باشد. سپیدنامه را می‌توان سنگ بنای اصلی هر پروژه دانست که حاوی تمامی اطلاعات جزئی پیرامون آن است. اگر دیدید که پروژه‌ای فاقد سپیدنامه است، یا آنکه سپیدنامه ضعیفی دارد، احتمالا با یک پروژه محکوم به نابودی مواجه‌اید.

۳- تبلیغات پرهیاهو

گرچه بازاریابی و تبلیغات هدفمند، یکی از ارکان موفقیت هر پروژه‌ای است؛ اما اتکای صرف به بازاریابی،‌ می‌تواند زنگ خطری برای سرمایه‌گذاران باشد و خبر از یک پروژه کلاهبرداری بدهد. کلاهبرداران معمولا دست به سرمایه‌گذاری هنگفتی در بخش بازاریابی پروژه خود می‌زنند تا بتوانند در کمترین فرصت ممکن، بیشترین تعداد کاربر را جذب کنند. اگر دیدید که فعالیت‌های تبلیغاتی یک پروژه، اغراق‌گونه به نظر می‌رسد، بهتر است از آن دوری کنید.

۴- وعده پاداش رایگان

اگر مشاهده کردید که پروژه‌ای وعده پاداش و پول رایگان به شما می‌دهد، حال چه در قالب پول رایج یا ارز دیجیتال، با احتمال بسیار زیاد با یک طرح کلاهبرداری روبه‌رو هستید.

پرسش های متداول کلاهبرداری پانزی

طرح پانزی (Ponzi) یکی از رایج ترین روش های کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال است. در این روش کلاهبرداران سعی می کنند، طمع شما را به کسب سود آن هم به صورت تضمینی با نرخ سود ثابت ماهانه بالا، برانگیزند. این سرمایه گذاری البته وسوسه کننده است اما در حقیقت آنها از جیب افرادی دیگر مانند خود شما، مدتی به شما سود می دهند و بعد ناگهان غیب می شوند.

فیشینگ به چه نوع کلاهبرداری گفته می شود؟

فیشینگ به معنای رمزگیری یا برداشت کلمه عبور است که در آن رمز عبور و اطلاعات بانکی کابران به سرقت می رود. در این روش کاربر اطلاعات و مشخصات شخصی یا بانکی خود را در صفحه وب سایت جعلی قرار می دهد و کلاهبرداران از این اطلاعات برای اخاذی یا سوء استفاده های مالی استفاده می کنند.

کلاهبرداری از  طریق استخراج ابری چگونه ممکن است؟

شرکت‌های استخراج ابری تمام فرآیند های فنی و زیرساختی راه اندازی و نگهداری یک مزرعه استخراج ارز های دیجیتال را انجام می دهند و در نهایت قدرت پردازش یا به طور خاص دستگاه های به کار گرفته شده را اجاره می دهند. برخی شرکت های جعلی با نام شرکت های استخراج ابری، ایجاد شده اند که به اسم استخراج ارز دیجیتال کلاهبرداری می کنند. این شرکت ها، از علاقه مندان پول دریافت می کنند اما واقعیت این است که شرکتی درکار نیست و پول افراد را بالا می کشند.

آیا استخراج بیت کوین با موبایل و تلگرام واقعیت دارد؟

واقعیت این است که استخراج بیت کوین از طریق رایانه های خانگی از دیدگاه نظری وجود دارد اما در واقعیت، استخراج بیت کوین تنها توسط دستگاه‌های بسیار قدرتمند سخت افزاری تولید می‌شود و استخراج بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال با استفاده از گوشی، کامپیوتر شخصی و  خصوصا ربات های تلگرامی، توهمی بیش نیست!

خروج از نسخه موبایل