نماد سایت وبلاگ صرافی ارزپایا

انواع سفارش در ارز دیجیتال و مزایای آنها

انواع سفارش در ارز دیجیتال
۵/۵ - (۱ امتیاز)

این روزها خرید ارز دیجیتال به فعالیتی سودآور در حوزه مالی تبدیل شده است. با این حال، نباید از یاد برد که این فعالیت بسیار سوداگرانه می‌تواند در کنار سودهای هنگفت، زیان‌های جبران‌ناپذیری را هم روی دست معامله‌گران باقی بگذارد. از این رو، یادگیری چند و چون ابزارهای معاملاتی همانند نحوه سفارش گذاری و انواع سفارش در ارز دیجیتال برای مشتاقان دادوستد دارایی‌های دیجیتال، بسیار ضروری است.

به‌صورت کلی ابزارهای معاملاتی در بازار ارز دیجیتال بسیار بیشتر از بازار بورس تهران است. در بازار بورس، معاملات در اکثر مواقع اسپات است و بازار فیوچرز به‌صورت بسیار محدود مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حالی که شما در صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی می‌توانید به‌صورت کامل از ابزارهای معاملاتی مورد نیاز در بازار فیوچرز استفاده کنید.

استفاده از سفارشات مختلف در بازار ارز دیجیتال، می‌تواند در شرایط مختلف بازار بسیار کاربردی باشد. به همین خاطر یادگیری انواع سفارش در ارز دیجیتال اهمیت بسیار زیادی دارد. صرافی ارزپایا یکی از صرافی‌های معتبر است که می‌توانید در آن انواع سفارشات اثبات خود را با سرعت و امنیت بسیار بالایی ثبت کنید. برای ثبت نام در صرافی ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.

اوردر در ارز دیجیتال چیست؟

معاملات رمز ارزها از طریق اوردر یا سفارش‌های خرید و فروش در بستر یک صرافی آنلاین انجام می‌شود. این سفارش‌ها قراردادهای ساده و سرراستی هستند که به معامله‌گر اجازه می‌دهند «نوع رمز ارز»، «مقدار» و «قیمت» دارایی مورد معامله را مشخص کند. افزون بر این، معامله‌گر با تعیین پیش‌شرط‌‌‌‌هایی می‌تواند مشخص کند که دارایی‌ مدنظرش را در چه شرایطی خریداری کند یا به فروش برساند.

اُردر بوک (Order Book) چیست؟

در صرافی‌های رمز ارزی، سفارشات خرید یا فروش در جایی به نام دفترچه سفارش (Order Book) ثبت می‌شوند. هر جفت معاملاتی دارای یک دفترچه سفارش منحصربه‌فرد است. دفترچه سفارش را می‌توان بازاری توصیف کرد که در آن خریدار می‌تواند دارایی خود را به قیمت دلخواه یا بهترین قیمت ممکن بخرد و فروشنده هم می‌تواند در آن دارایی مدنظرش را به قیمت دلخواه یا بهترین قیمت ممکن بفروشد.

پس از آنکه خریدار یا فروشنده، سفارش خود را در دفترچه ثبت کرد، باید منتظر بماند تا یک فروشنده یا خریدار با قیمت موردنظر موافقت کند و سفارش را بپذیرد. معامله در این مرحله نهایی می‌شود. سفارش تا زمانی که از سوی فرد سفارش‌گذار لغو نشده یا سفارش‌پذیری برای آن یافت نشود در دفترچه باقی می‌ماند. جفت‌های معاملاتی مختلف از قبیل بیت کوین/دلار (BTC/USD) یا بیت کوین/اتر (BTC/ETH) هر یک دفترچه سفارش ویژه خود را دارند. در ادامه به شما درباره میکر و تیکر توضیح خواهیم داد.

اولویت سفارشات در اردر بوک

زمانی که در صرافی یک سفارش خرید یا فروش ثبت می‌کنید، سفارش شما به ترتیب خاصی در ارد بوک (دفترچه سفارشات) مربوطه قرار می‌گیرد. به‌عبارت دقیق‌تر، اولویت سفارشات در اردر بوک خریداران با فروشندگان متفاوت است. سفارشات خرید در اردر بوک خریداران بر اساس بالاترین قیمت به پایین‌ترین قیمت مرتب می‌شود، زیرا فروشندگان همیشه به‌دنبال خریداری هستند که دارایی‌ آن‌ها را به بالاترین قیمت ممکن خریداری کند. در طرف مقابل، سفارش فروشندگان از پایین‌ترین قیمت به بالاترین قیمت مرتب می‌شود. زیرا یک خریدار، تمایل دارد که یک دارایی را به پایین‌ترین قیمت ممکن خریداری کند.

سفارش گذار یا Market Maker کیست؟

زمانی که یک معامله‌گر یک سفارش خرید یا فروش جدید در دفترچه سفارشات ثبت کند که سفارش متقابل آن وجود نداشته باشد، یک مارکت میکر محسوب می‌شود. در واقع، اگر شما اولین کسی باشید که یک پیشنهاد خرید یا فروش را ارائه می‌کند، تبدیل به یک مارکت میکر می‌شوید. برای مثال زمانی که قیمت بیت کوین در حال معامله روی قیمت ۳۰ هزار دلار است، اگر شما یک سفارش خرید روی قیمت ۳۰۰۵۰ دلار ثبت کنید و سفارش فروشی قبلا روی این قیمت ثبت نشده باشد، شما یک میکر هستید. مارکت میکرها به‌دلیل این‌که باعث افزایش نقدینگی (سفارشات) در صرافی می‌شوند، کارمزد کمتری پرداخت می‌کنند.

سفارش بردار یا Market Taker کیست؟

زمانی که شما به‌جای ثبت یک سفارش خرید یا فروش جدید از سفارشات دیگر افراد که قبلا در دفترچه سفارشات ثبت شده اند استفاده کنید، مارکت تیکر محسوب می‌شوید. مثلا افرادی که معامله خود را در حالت Market انجام می‌دهند یک تیکر هستند. زیرا برای تکمیل معامله خود از یک سفارش از پیش ثبت شده استفاده می‌کنند. درواقع تیکرها باعث کم شدن اردرهای خرید و فروش دفترچه سفارشات می‌شوند به‌همین علت میزان کارمزد بیشتری پرداخت می‌کنند.

انواع سفارش‌های رایج در بازار ارز دیجیتال

صرافی‌های رمز ارزی، امکان انجام سفارش‌های مختلفی را برای سرمایه گذاری در ارز دیجیتال در اختیار کاربر می‌گذارند که هر یک کاربرد ویژه‌ای دارند. از رایج‌ترین انواع سفارش در ارز دیجیتال می‌توان به سفارش فوری یا سفارش به قیمت بازار (Market Order)، سفارش محدود (Limit Order) و سفارش استاپ (Stop Order) اشاره کرد. سفارش‌های مختلف به معامله‌گران اجازه می‌دهند تا با انعطاف بیشتری دارایی خود را بخرند، بفروشند، قیمت هدف برای خرید یا فروش خود تعیین کنند و برای نهایی کردن معامله، یک زمان‌بندی در نظر بگیرند. سفارش‌ها را هم می‌توان در یک بازار آنی یا نقدی (اسپات مارکت) با قیمت‌های روز انجام داد و هم در بازارهای آتی (فیوچرز مارکت). گفتنی است که سفارش‌های مختلف با این هدف طراحی شده‌اند تا معامله‌گران بتوانند با تصمیم‌گیری مناسب بیشترین سود و کمترین زیان را داشته باشند.

در ادامه به معرفی چند مورد از رایج‌ترین انواع سفارش در ارز دیجیتال می‌پردازیم:

سفارش محدود (Limit Order)

سفارش محدود یا لیمیت اُردر سفارشی است که به معامله‌گر اجازه می‌دهد مقدار دارایی و قیمت پیشنهادی خود را برای خرید یا فروش تعیین کنید. برای مثال شما می‌توانید در این قسمت تعیین کنید که صرافی ۱ واحد بیت کوین را روی قیمت ۳۰ هزار دلار برای شما خریداری کند. صرافی هم زمانی که قیمت بیت کوین به این عدد برسد به‌صورت خودکار سفارش شما را فعال می‌کند. تا زمانی که کاربر این سفارش را کنسل نکند سفارش به‌صورت باز در صرافی می‌ماند. گاها پیش می‌آید که کاربر بعد از چند هفته فراموش می‌کند که یک سفارش خرید یا فروش در صرافی ثبت کرده است.

به بیانی دیگر، سفارش محدود، سفارش یا دستورالعملی برای خرید یا فروش یک دارایی در قیمتی است که از پیش از سوی معامله‌گر تعیین شده است. این نوع سفارش، بهترین گزینه برای معامله‌گرانی است که می‌توانند صبورانه در انتظار قیمت دلخواه خود باقی بمانند. بدیهی است که سفارش محدود برخلاف سفارش بازار، برای معامله‌گر ‌انعطاف‌ بیشتری ایجاد می‌کند؛ زیرا او می‌تواند قیمت و میزان دلخواه از دارایی مدنظرش را از قبل تعیین کند.

سفارش بازار (Market Order)

سفارش بازار یا مارکت اُردر، یک سفارش فوری برای خرید بایننس کوین یا فروش در «قیمت لحظه‌ای بازار» است. درواقع در این نوع سفارش معامله‌گر تنها اجازه دارد مقدار ارز دیجیتال را تعیین کند و قیمت خرید یا فروش را به صرافی می‌سپارد.

بهترین قیمت در ادبیات بازارهای مالی به کمترین قیمت ممکن برای خرید و بیشترین قیمت ممکن برای فروش اشاره دارد. اما گاهی بازار دچار نوسانات شدید قیمتی می‌شود و معامله‌گر مجبور می‌شود معامله خود را فورا ببندد. اگر می‌خواهید از این سفارش استفاده کنید، کمی احتیاط به خرج بدهید؛ زیرا ممکن است قیمتی که در آن، سفارش نهایی می‌شود، به مذاق شما خوش نیاید! برخی از صرافی‌ها برای جلوگیری از تحمیل هرگونه زیان احتمالی به معامله‌گران، سفارش‌های بازار یا Market با قیمت‌های چند درصد بیشتر از قیمت خرید و چند درصد کمتر از قیمت فروش را برای معامله‌گر تکمیل نمی‌کنند. یعنی اینکه احتمال دارد سفارش خرید یا فروش شما به‌طور کامل انجام نشود.

سفارش استاپ (Stop Order)

سفارش استاپ یا Stop Order سفارشی است که معامله‌گر برای حفاظت از معامله خود می‌گذارد. بگذارید با یک مثال این نوع سفارش را بیشتر توضیح دهیم. زمانی که شما بیت کوین را روی قیمت ۳۰ هزار دلار می‌خرید، طبق تحلیل خود می‌خواهید بیت کوین را روی قیمت ۴۰ هزار دلار بفروشید. همچنین طبق تحلیلی که از قبل انجام داده‌اید می‌دانید که اگر قیمت بیت کوین کف ۳۰ هزار دلار را بشکند و به عدد ۲۹ یا ۲۸ هزار دلار برسد، سقوط بیشتری را تجربه می‌کند. به‌همین علت عدد ۴۰ هزار دلار حد سود شما و عدد ۲۸ هزار دلار نیز حدضرر شما است.

به‌دلیل این‌که بازار کریپتوکارنسی ۲۴ ساعته است و یک معامله‌گر نمی‌تواند همیشه منتظر رسیدن قیمت به حد سود یا حد ضرر خود باشد، می‌تواند از قبل سفارش فروش خود را روی این اعداد ثبت کند. این کار با استفاده از بخش Stop Order انجام می‌شود. در این قسمت شما به صرافی حد سود و حد ضرر خود را اعلام می‌کنید و صرافی بعد از رسیدن قیمت به اهداف تعیین شده شما معامله را می‌بندد.

این نوع سفارش به معامله‌گر کمک می‌کند تا از سود خود محافظت و زیان احتمالی‌اش را محدود کند. با این حال، سفارش استاپ، درست همانند سفارش محدود، احتمال دارد حتی در صورت تحقق قیمت هدف، تکمیل نشود.

سفارش‌های استاپ دارای دو نوع هستند:

سفارش‌های استاپ مارکت. استاپ لیمیت. در سفارش استاپ مارکت، یک پیش‌شرط تعیین می‌شود که بر پایه آن اگر قیمت به هدف مشخص‌شده (قیمت استاپ) برسد، سفارش به‌طور آنی تکمیل می‌شود.

سفارش استاپ-لیمیت (Stop-Limit Order)

سفارش استاپ-لیمیت را می‌توان یک سفارش پیشرفته توصیف کرد. این سفارش، ترکیبی از سفارش استاپ و سفارش لیمیت (محدود) است و برای کمینه‌سازی ریسک به کار می‌رود. معامله‌گران به‌طور معمول، از سفارش استاپ-لیمیت برای تضمین سود خود یا مهار ضررهای نزولی استفاده می‌کنند.

سفارش استاپ-لیمیت به‌طور آنی و فوری اجرا نمی‌شود و مشتمل بر دو لایه قیمت است:

سفارش‌های استاپ-لیمیت، مشابه با سفارش‌های لیمیت (محدود) هستند؛ با این حال، انعطاف‌پذیری بیشتری را در اختیار معامله‌گر قرار می‌دهند.

سفارش استاپ-لاس (Stop-loss Order) یا سفارش حد ضرر

سفارش استاپ-لاس یکی از ضروری‌ترین ابزارها در مدیریت ریسک معامله‌گری است. در این سفارش وقتی قیمت به محدوده از پیش تعیین‌شده می‌رسد، موقعیت معاملاتی را به طور خودکار می‌بندد.

سفارش استاپ-لاس مانند سفارش استاپ-لیمیت می‌تواند در بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال برای معامله‌گران بسیار سودمند باشد.

این سفارش به طور ویژه مورد توجه سبدگردان‌ها است؛ زیرا به آن‌ها اجازه می‌دهد با خیال آسوده از نمودارها و صفحه نمایشگرها دور شوند و خاطرشان جمع باشد که در صورت افت و خیز ناگهانی قیمت، موقعیت‌های معاملاتی برای جلوگیری از زیان‌های احتمالی به‌طور خودکار بسته می‌شوند. سفارش‌ استاپ-لاس مثل سفارش استاپ-لیمیت دارای دو لایه از قیمت است: قیمت استاپ و قیمت لاس.

برای مثال اگر معامله‌گر قصد خرید بیت کوین را داشته باشد، با گذاشتن سفارش استاپ-لاس می‌تواند قیمت خرید را روی ۵۰ هزار دلار و قیمت لاس را روی ۴۹۰۰۰ دلار تعیین کند. در این حالت با رسیدن قیمت به ۵۰هزار دلار، سفارش فعال می‌شود اما اگر قیمت دچار تغییر روند شده و به قیمت ۴۹ هزار دلار برسد، معامله به طور خودکار بسته خواهد شد. با این کار معامله‌گر با یک ضرر جزئی از بازار خارج شده و جلوی ضررهای بیشتر گرفته می‌شود.

سفارش تیک پرافیت مارکت (Take Profit Market Order)

سفارش تیک پرافیت مارکت به شما اجازه می‌دهد تا یک موقعیت معاملاتی را در صورت تحقق سودی که مدنظر خود قرار داده‌اید ببندید. در این سفارش، معامله‌گر ابتدا یک قیمت هدف تعیین می‌کند و اگر این قیمت محقق شود، صرافی به‌طور خودکار، یک سفارش مارکت (قیمت بازار) با قیمت هدف معامله‌گر در دفترچه سفارشات ثبت می‌کند.

سفارش تیک پرافیت لیمیت (Take Profit Limit)

همانند سفارش تیک پرافیت مارکت، سفارش تیک پرافیت لیمیت نیز به معامله‌گر اجازه می‌دهد تا یک موقعیت معاملاتی را در صورت تحقق سود دلخواهش ببندد. معامله‌گر برای بستن این معامله ابتدا باید دو قیمت را تعیین کند: قیمت پرافیت و قیمت لیمیت.

قیمت پرافیت، معرف قیمتی است که در صورت تحقق منجر به فعال‌سازی یک سفارش لیمیت می‌شود. در این قیمت لیمیت، نمایانگر بدترین قیمت قابل تطبیق با سفارش معامله‌گر است. برای مثال اگر بیت کوین را با قیمت ۳۰۰۰۰ دلار خریداری کرده باشید، می‌توانید قیمت پرافیت خود را روی ۳۴هزار دلار و قیمت لیمیت را روی ۳۳هزار دلار بگذارید. در این شرایط زمانی که قیمت تا ۳۴هزار دلار سود کند، سفارش لیمیت شما فعال می‌شود. اگر قیمت دوباره افت کرده و به ۳۳ هزار دلار برسد، سفارش شما بسته خواهد شد اما اگر کاهش قیمت اتفاق نیفتد، ممکن است سفارشتان با عددهای بالاتری پر شود. درواقع ۳۳هزار دلار، بدترین قیمتی است که برای معامله خود در نظر گرفته‌اید.

سفارش‌ ترکیبی یا براکت (Bracket Order)

سفارش ترکیبی به معامله‌گر اجازه می‌دهد تا سه سفارش را به‌طور همزمان ثبت کند: یک سفارش برای باز کردن یک موقعیت معاملاتی لانگ (خرید) یا شورت (فروش)، یک سفارش تیک پرافیت و یک سفارش استاپ-لاس.

برای آشنایی با معاملات لانگ و شورت به مقالات مربوطه در مجله ارزپایا مراجعه کنید.

سفارش نخست نیز خود می‌تواند یک سفارش محدود (لیمیت) یا یک سفارش بازار باشد. سفارش تیک پرافیت هم خود می‌تواند یک سفارش تیک پرافیت مارکت یا یک سفارش تیک پرافیت لیمیت باشد. به‌طور مشابه، سفارش استاپ-لاس هم در سفارش‌های براکت می‌تواند یک سفارش استاپ-لاس لیمیت یا یک سفارش استاپ-لاس مارکت باشد.

انواع سفارش‌ها بر حسب زمان اجرا

سفارش‌ها را پیش از اجرا یا منقضی شدن می‌توان بر حسب مدت زمان فعال ماندن در دفترچه سفارشات نیز دسته‌بندی کرد. تنظیم سفارش‌ها بر مبنای پارامترهای زمانی به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا بتوانند سازگاری بیشتری با ساختارها و رخدادهای احتمالی بازار پرنوسان رمز ارزها داشته باشند؛ به ویژه اگر آن‌ها برای تحلیل نمودارهای قیمت از شاخص‌های حساس به زمان همچون میانگین‌های متحرک استفاده ‌کنند.

سفارش GTC: این سفارش روی دفترچه سفارشات قرار می‌گیرد و تا زمان اجرا یا لغو معتبر است.

سفارش IOC: این سفارش که با عنوان «سفارش فوری یا لغو» نیز شناخته می‌شود، اگر به قید فوریت تکمیل نشود، به‌طور خودکار لغو و از دفترچه سفارشات حذف می‌شود.

سفارش FOC: این سفارش برخلاف سفارش IOC تنها در صورتی تکمیل می‌شود که کل مقدار درج‌شده در سفارش، خریداری یا فروخته شود؛ در غیر این صورت به‌طور خودکار لغو می‌شود.

سفارش OCO: سفارش One Cancels the Other یا OCO ترکیبی از سفارش‌های استاپ و لیمیت است. در این سفارش، دو سفارش خرید یا فروش درج می‌شود و اگر یکی از آن‌ها انجام نشود، دیگری لغو خواهد شد.

سفارش های خرید و فروش در ارزپایا

در ارزپایا دو نوع سفارش خرید و فروش وجود دارد: سفارش خرید و فروش حرفه‌ای و سفارش خرید و فروش آسان. سفارش خرید و فروش حرفه‌ای در ارزپایا همان سفارش Limit است که قبل‌تر توضیح دادیم. یعنی در این قسمت شما می‌توانید علاوه‌بر مقدار، قیمت مورد نظر خود را برای خرید یا فروش یک ارز تعیین کنید.

سفارش خرید و فروش آسان در ارزپایا همان سفارش Market است. در این سفارش شما فقط مقدار ارزی که می‌خواهید را وارد می‌کنید و صرافی به قیمت لحظه‌ای بازار خرید یا فروش شما را انجام می‌دهد.

سفارش scaled orders

سفارش scaled orders یا مقیاس شده به‌نوعی از سفارش‌ها گفته می‌شود که از چند سفارش خرید و فروش Limit تشکیل شده است. در واقع این سفارش، توسط افرادی استفاده می‌شود که می‌خواهند به‌صورت پله‌ای خرید یا فروش انجام دهند. برای مثال شما می‌توانید ۱ بیت کوین را هم با یک سفارش ۱ میلیارد تومانی خریداری کنید هم با ۴ سفارش ۲۵۰ میلیون تومانی. خرید یا فروش پله‌ای می‌توان ریسک معامله شما را تا حد زیادی کاهش دهد.

یکی دیگر از موارد استفاده سفارش scaled orders پنهان کردن سفارش‌های بزرگ نهنگ‌ها است. نهنگ‌های بازار ارز دیجیتال بعضا برای این‌که سفارش بزرگ خرید یا فروش خود را پنهان کنند، آن را از طریق scaled orders به چندین سفارش کوچک‌تر تقسیم می‌کنند. این کار می‌تواند از نوسانات شدید بازار جلوگیری کند.

سفارش Post-Only

زمانی که سفارش خرید یا فروش خود را به‌صورت Post-Only ثبت می‌کنید به این معنا است که صرافی سفارش شما را بلافاصله پس از ارسال شدن تایید نکند. برای مثال اگر شما سفارش خرید سندباکس را روی قیمت ۴ دلار ثبت کنید و در عین حال یک سفارش فروش روی این قیمت وجود داشته باشد، صرافی سفارش خرید شما را انجام نمی‌‌دهد. زیرا در آن صورت شما یک سفارش بردار یا  Market Taker می‌شوید. در حالی که سفارش Post-Only به شما تضمین می‌دهد که سفارش شما را تنها زمانی فعال کند که شما یک سفارش گذار یا Market Maker باشید زیرا در این حالت کارمزد کمتری پرداخت خواهید کرد. سفارش Post-Only در میان معامله‌گران کاربرد چندانی ندارد.

دستور العمل های time-in-force

استفاده از حالت time-in-force باعث بهینه شدن معاملات می‌شود. احتمالا تا حالا برای شما هم پیش آمده است که از قبل یک سفارش خرید ترون یا فروش آن را گذاشته‌اید و بعد از مدتی متوجه شده‌اید که سفارش شما همچنان در صرافی قرار دارد و فراموش کرده‌اید که آن را کنسل کنید. این اتفاق می‌تواند باعث ضرر شما شود.

زمانی که معامله خود را با استفاده از حالت time-in-force باز می‌کنید، سفارش شما به مدت زمان معینی محدود می‌شود. در واقع اگر سفارش شما پر نشود بعد از زمان معینی به‌صورت خودکار بسته خواهد شد.

سوالات متداول

اوردر در ارز دیجیتال چیست؟

معاملات رمز ارزها از طریق اوردر (سفارش)های خرید و فروش در بستر یک صرافی آنلاین انجام می‌شود. این سفارش‌ها قراردادهای ساده و سرراستی هستند که به معامله‌گر اجازه می‌دهند «نوع رمز ارز»، «مقدار» و «قیمت» دارایی مورد معامله را مشخص کند. افزون بر این، معامله‌گر با تعیین پیش‌شرط‌‌‌‌هایی می‌تواند مشخص کند که دارایی‌ مدنظرش را در چه شرایطی خریداری کند یا به فروش برساند.

استاپ لاس در ارز دیجیتال چیست؟

سفارش استاپ-لاس یکی از ضروری‌ترین ابزارها در مدیریت ریسک معامله‌گری است. در این سفارش وقتی قیمت به محدوده از پیش تعیین‌شده می‌رسد، موقعیت معاملاتی را به طور خودکار می‌بندد.

سفارش oco چیست؟

سفارش One Cancels the Other یا OCO ترکیبی از سفارش‌های استاپ و لیمیت است. در این سفارش، دو سفارش خرید یا فروش درج می‌شود و اگر یکی از آن‌ها انجام نشود، دیگری لغو خواهد شد.

کارمزد معاملات در صرافی ارزپایا چقدر است؟

کارمزد در نظر گرفته شده برای معاملات صرافی ارزپایا ۰.۰۰۲ است که این مقدار بسیار کمتر از سایر صرافی‌ها می‌باشد.

روند ثبت نام و احراز هویت در ارزپایا چقدر زمان می‌برد؟

فرآیند ثبت نام و احراز هویت در صرافی ارزپایا کمتر از یک ساعت زمان می‌برد و حساب کاربری شما در کمتر از یک ساعت فعال می‌شود.

خروج از نسخه موبایل