بهترین صرافی ارز دیجیتال و معرفی مزایای آنها

  • 29 تیر 1400
  • بروزرسانی: ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
  • بدون نظر
  • 36 دقیقه
  • 4381 نفر
4.4/5 - (29 امتیاز)
۴.۴/۵ - (۲۹ امتیاز)

هیچ صرافی ارزدیجیتالی وجود ندارد که به‌عنوان بهترین صرافی برای همه افراد شناخته شود. بلکه صرافی‌ها، هرکدام ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. برای کشف بهترین صرافی ارز دیجیتال، در ابتدا باید نیازهای خود و انتظاراتی که از یک صرافی دارید را بشناسید. سپس با بررسی صرافی‌های مختلف، مناسب‌ترین آن‌ها را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. در این مقاله، به معرفی و بررسی بهترین صرافی‌ های ارز دیجیتال ایرانی و خارجی می پردازیم.

از زمان پیدایش ارزهای دیجیتال، همواره یافتن پلتفرمی امن و سریع برای مبادله ارزهای دیجیتال با دیگر افراد جامعه، دغدغه سرمایه‌گذاران بوده است. از آنجا که اولین ارز دیجیتالی که به وجود آمد بیت کوین بود؛ طبیعتا اولین صرافی های ارزدیجیتال برای مبادله بیت کوین به وجود آمدند. در ابتدای کار بیت کوین، اکثر مردم آن را به خاطر نوسان زیاد قیمتش می‌شناختند. آن‌ها می‌خواستند با خرید بیت کوین از این نوسان قیمتی سود به دست آورند؛ بنابراین، وجود صرافی ارز دیجیتال امنی که مردم در آن بتوانند به معامله بیت کوین بپردازند ضروری بود.

اگر قصد خرید و فروش ارز دیجیتال در یک صرافی ایرانی معتبر را دارید، صرافی ارزپایا می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. صرافی ارزپایا یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های ایرانی است که امکان خرید و فروش ده‌ها رمزارز را با کارمزد ۰.۰۰۲ برای شما فراهم کرده است. برای ثبت نام در صرافی ارزپایا روی این لینک کلیک کنید.

در اپیزود زیر از پادکست صرافی ارزپایا می‌توانید با بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال آشنا شوید:

تاریخچه صرافی های ارز دیجیتال

تاریخچه بیت کوین با تاریخچه صرافی‌ها گره خورده است. زمانی که ساتوشی ناکاماتو، بیت کوین را ایجاد کرد؛ هر بیت کوین ارزشی معادل صفر دلار داشت! درواقع، در آن زمان هیچ ارزش مادی برای بیت کوین تعریف نشده بود و عموم مردم نیز از وجود آن خبر نداشتند. در سال ۲۰۰۹، اولین صرافی بیت کوین به طور کاملا آزمایشی شروع به کار کرد. اولین تراکنش بیت کوین، در تاریخ ۱۲ ژانویه ۲۰۰۹، بین ساتوشی ناکاماتو (Satoshi Nakamoto) و هال فینی (Hal Finney) اتفاق افتاد. هال فینی، از اولین کسانی بود که متوجه ایمیل ساتوشی شد و با او از این طریق ارتباط برقرار کرد.
با گذشت زمان، افراد بیشتری از وجود بیت کوین مطلع شدند. برنامه‌نویس‌ها، ریاضی‌دان‌ها و متخصصان علوم کامپیوتری به سرعت کار توسعه و تست‌ اکوسیستم بیت کوین را شروع کردند. با جلب شدن توجه عموم مردم به بیت کوین، این ارز برای اولین بار در تاریخ، ارزشی مادی پیدا کرد. اولین باری که بیت کوین ارزش دلاری یافت، می‌شد حدود ۱۳۰۹ بیت کوین را با یک دلار خریداری کرد.
از آن زمان به بعد، نوسانات قیمتی بیت کوین شروع شد و افراد بیشتری شروع به معامله این ارز دیجیتال در صرافی‌ها کردند.

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

به پلتفرم‌هایی که امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال را فراهم می‌کنند، صرافی ارزدیجیتال گفته می‌شود. در صرافی ارز دیجیتال، کاربران می‌توانند ارزهای دیجیتال را معامله کرده و آن‌ها را به یکدیگر تبدیل کنند. برای مثال، در این صرافی‌ها می‌توانید بیت کوین را به لایت کوین، اتریوم یا دیگر ارزهای دیجیتال تبدیل کنید. به این صورت دیگر نیازی نیست که شما ابتدا بیت کوین خود را بفروشید و سپس اقدام به خرید اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال کنید. در صرافی ارز دیجیتال، امکان خرید ارزها با استفاده از پول‌های فیات (دلار، یورو، ریال و غیره) فراهم شده است. و همچنین می‌توانید در این صرافی ها ارزهای دیجیتال خود را به پول فیات تبدیل کرده و آن را به حساب بانکی خود منتقل کنید.

انواع صرافی ارز دیجیتال

انواع صرافی های ارز دیجیتال

۱- صرافی ارز دیجیتال متمرکز (Centraliezed Cryptocurrency Exchanges)

اولین و قدیمی‌ترین نوع صرافی ارز دیجیتال، صرافی‌های متمرکز هستند. این صرافی‌ها، توسط افراد یا سازمان‌های خاصی به وجود می‌آیند و تحت نظارت یک سازمان کار می‌کنند. صرافی‌های متمرکز تحت قوانین کشور یا ایالتی که دفتر مرکزی صرافی در آن وجود دارد اداره می‌شوند و نمی‌توانند خارج از چهارچوب قوانین تعیین شده توسط دولت‌ها عمل کنند.
به طور کلی، اکثر دولت‌ها میانه خوبی با ارزهای دیجیتال ندارند چرا که درصورتی که این ارزها، جای ارزهای فیات را بگیرند؛ از قدرت کنترل و نفوذ دولت بر اقتصاد کشور کاسته خواهد شد. صرافی های ارز دیجیتال متمرکز، وسیله‌ای برای کنترل ارزهای دیجیتال هستند و می‌توانند نگرانی دولت‌ها را در رابطه با از کنترل خارج شدن ارزهای دیجیتال، کاهش دهند.
در صرافی ارز دیجیتال متمرکز، کاربران می‌توانند کریپتو‌های خود را به پول‌های فیات و یا کریپتو‌های دیگر تبدیل کنند. در دفتر سفارشات موجود در صرافی‌ های متمرکز، لیست خریداران و فروشندگان موجود برای هر ارزدیجیتال موجود است. کاربران می‌توانند از این دفتر برای خرید و فروش ارزهای خود استفاده کنند. برخی صرافی‌های پیشرفته تر، امکاناتی برای تحلیل تکنیکال نمودار ارزها در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند.
مهم‌ترین مزیت صرافی‌ ارز دیجیتال متمرکز، دسترسی سریع و رابط کاربری آسان است. دربرخی از آن‌‌ها، فقط کافی است آدرس ایمیل و پسورد خود را وارد کرده و معاملاتتان را شروع کنید. علاوه بر این، صرافی‌های متمرکز بزرگ، حجم معاملات بالا و نقدینگی زیادی دارند. کارمزد در این صرافی‌ها، به مراتب کمتر از انواع دیگر صرافی‌ها است.
البته صرافی ارز دیجیتال متمرکز معایبی نیز دارند. در صرافی‌ های متمرکز، شما مالک حقیقی دارایی‌های خود نیستید و کلید خصوصی ارزهای شما در اختیار صرافی قرار می‌گیرد؛ بنابراین، اگر صرافی هک شود، ارزهای دیجیتال شما از دست خواهند رفت. البته صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال، معمولا دارایی‌های کاربران خود را بیمه کرده و خود را مسئول تامین امنیت آن‌ها می‌دانند.
۲- صرافی ارز دیجیتال غیر متمرکز (Decentralized Exchange)
صرافی غیر متمرکز یا DEX به عنوان جایگزینی برای صرافی های ارز دیجیتال متمرکز ایجاد شدند اما هنوز نتوانستند به طور کامل، جایگزین صرافی های متمرکز شوند. هیچ سازمان مرکزی یا ارگان خاصی صرافی‌های غیرمتمرکز را اداره نمی‌کند بلکه این صرافی‌ها با استفاده از قراردادهای هوشمند و نودهایی در سراسر جهان اداره می‌شوند.
اگر کد قرارداد هوشمند در این صرافی‌ها، به درستی نوشته شده باشد، می‌توانند از صرافی های ارز دیجیتال متمرکز امن‌تر باشند. صرافی های ارز دیجیتال غیرمتمرکز، مجبور به عمل کردن در چهارچوب قوانین نیستند. این صرافی‌ها، صرفا پلتفرم‌هایی هستند که امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال را با استفاده از استخرهای نقدینگی فراهم می‌کنند.
از آن‌جا که پلتفرم اتریوم، یکی از پیشرفته‌ترین پلتفرم‌ها با تعداد بسیار زیادی توکن ERC20 اکثر صرافی های غیرمتمرکز با استفاده از اتریوم و قراردادهای هوشمند آن‌ کار می‌کنند. در بسیاری از صرافی های غیرمتمرکز، حتی خرید سندباکس امکان پذیر نیست. به همین دلیل، پلتفرم‌هایی مانند پولکادات (Polkadot) و کازموس (Cosmos) به وجود آمده‌اند تا با ایجاد ارتباط بین پلتفرم‌های متفاوت، محدودیت‌های موجود در صرافی‌ها غیرمتمرکز را کاهش دهند.
همان طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد، مهم‌ترین مزیت صرافی ارز دیجیتال غیرمتمرکز، نبود کنترل و نفوذ فرد یا سازمانی خاص بر روی پلتفرم است. غیرمتمرکز بودن آن‌ها، مانند ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال، باعث می‌شود تا نیاز به واسطه‌ها از بین رفته و کاربران به طور مستقیم، به معامله ارزهای دیجیتال خود بپردازند.
با این حال، کاربرد صرافی های ارز دیجیتال غیرمتمرکز، هنوز به گستردگی صرافی های متمرکز نیست. چرا که این صرافی‌ها، نمی‌توانند تمام امکانات یک صرافی متمرکز را برای کاربران خود ایجاد کنند، از بسیاری از کوین‌ها پشتیبانی نمی‌کنند و کار با آن‌ها به سادگی کار با نوع متمرکز صرافی‌ها نیست.
۳- صرافی ارز دیجیتال ترکیبی (Hybrid Cryptocurrency Exchange)
همان طور که از نام این صرافی ها نیز می‌توان حدس زد، آن‌ها ترکیبی از صرافی ارز دیجیتال متمرکز و غیر متمرکز هستند. این صرافی‌ها از مزایای هر دو صرافی سود برده و معایب کمتری دارند. تراکنش‌های سریع و مالکیت کلید خصوصی دارایی‌ها، از مزایای این نوع صرافی است.
صرافی های ارز دیجیتال ترکیبی نوع جدیدی از صرافی ها هستند و می‌توان از آن‌ها به‌عنوان صرافی های در حال توسعه نام برد. چرا که هنوز به طور کامل نتوانسته‌اند تمام امکانات مورد نیاز در یک صرافی ارز دیجیتال را ایجاد کنند. از محبوب‌ترین صرافی های ترکیبی می‌توان به Nash exchange و Qurrex exchange اشاره کرد.

مقایسه انواع صرافی‌ها در یک نگاه

مشخصه صرافی متمرکز صرافی غیرمتمرکز صرافی ترکیبی
UI & UX ساده سخت ساده
سرعت تراکنش بسیار سریع کند سریع
مالکیت دارایی‌ها بر اساس اعتماد به صرافی مالکیت دارایی ها در دست کاربران مالکیت دارایی‌ها در دست کاربران
حجم معاملات بالا پایین پایین
نقدینگی بالا پایین پایین
امکانات نامحدود محدود محدود
واریز و برداشت ارز فیات دارد ندارد دارد

انواع صرافی ارز دیجیتال از نظر نوع معاملات

با ظهور ارزهای دیجیتال در ایران، پلتفرم‌های زیادی اقدام به ارائه این ارزها و ایجاد بسترهای خرید و فروش آن‌ها کردند. بسیاری از این پلتفرم‌ها، صرفا فروشگاه‌هایی هستند که ارزهای دیجیتال را به کاربران می‌فروشند یا از آن‌ها می‌خرند.
این نوع خرید ارز دیجیتال، درست مانند خرید هر کالای دیگری از فروشگاه‌های اینترنتی است. در حالیکه نوع دیگر صرافی های ارز دیجیتال، پلتفرم‌هایی هستند که خریدار و فروشنده را به یکدیگر متصل کرده و خود هیچ نقشی در معامله ارز ایفا نمی‌کنند. در این صرافی ها، دفتر سفارشات، شامل لیستی از خریداران و فروشندگان وجود دارد و کاربران می‌توانند در لحظه معامله‌گران را با قیمت‌های پیشنهادی‌شان مشاهده کنند.
در حالیکه در صرافی هایی که به روش فروشگاه‌های ارز دیجیتال کار می‌کنند، دفتر سفارشات مشاهده نمی‌شود و کاربران مستقیما با صرافی وارد معامله می‌شوند. از آنجا که ارزهای دیجیتال بر همتا به همتا بودن معاملات و حذف واسطه‌ها تاکید دارند؛ خرید و فروش ارزها در این نوع از صرافی ها با ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال در تضاد است.

بهترین صرافی ارز دیجیتال چه ویژگی هایی دارد؟

بیش از ۶۰۰۰ صرافی ارز دیجیتال مختلف در دنیا وجود دارد. برای کسانی که به تازگی وارد دنیای ارزهای دیجیتال شده‌اند، تنوع و فراوانی صرافی های ارز دیجیتال می‌تواند گیج کننده باشد. اما اگر ویژگی‌های یک صرافی ممتاز ارزهای دیجیتال را بشناسید، می‌توانید به راحتی صرافی‌های معتبر را از انواع دیگر آن‌ها تشخیص دهید. لیستی از این ویژگی‌ها در ادامه معرفی خواهند شد:
  • امنیت

امنیت صرافی ارز دیجیتال

امنیت، رکن اساسی کار با ارزهای دیجیتال است. هکرها همه جا در کمین اند تا با استفاده از کوچکترین شکاف در پروتکل‌های امنیتی صرافی ها یا کیف پول‌ها به آن‌ها نفوذ کرده و ارزهای دیجیتال شما را از آن خود کنند. برای کسب اطلاع درباره امنیت صرافی‌ها، تحقیق در مورد گذشته و بنیان‌گذاران صرافی می‌تواند اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار دهد.

  • پشتیبانی از رنج وسیعی از ارزهای دیجیتال

تمام ارزهای دیجیتال را نمی‌توان در هر صرافی معامله کرد. برای خرید یا فروش یک ارز خاص، باید به صرافی ارز دیجیتالی مراجعه کنید که از آن ارز پشتیبانی می‌کند. هر روزه تعداد زیادی ارز دیجیتال جدید ایجاد می‌شوند که تعداد بسیار زیادی از آن‌ها پروژه‌های اسکم (کلاهبرداری) هستند. این ارزها معمولا در صرافی های متمرکز معتبر لیست نمی‌شوند چرا که صرافی‌های متمرکز، قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای لیست کردن یک ارز دیجیتال جدید دارند. آن‌ها، ارزهای دیجیتال را بررسی کرده و پس از اثبات درست‌کاری ارز، آن را در لیست ارزهای قابل ارائه در صرافی قرار می‌دهند. هرچه صرافی ارز دیجیتال از اعتبار بیشتری برخوردار باشد، تلاش می‌کند تا ارزهایی را لیست کند که ریسک کمتری در خرید آن‌ها برای کاربران وجود داشته باشد.
البته این به این معنا نیست که تمام ارزهای دیجیتال موجود در صرافی های متمرکز، ارزهای امنی هستند. بلکه خریدن ارزهایی که در صرافی های ارز دیجیتال متمرکز معتبر لیست شده‌اند، ریسک کمتری نسبت به خرید ارزهای جدید از صرافی غیرمتمرکز دارند.
صرافی ارز دیجیتال غیرمتمرکز، می‌تواند هر ارزی را بدون توجه به معتبر یا نامعتبر بودن آن مبادله کند. اگرچه معمولا ارزهای بیشتری را می‌شود در نوع متمرکز صرافی ها پیدا کرد اما ارزهای جدید و پرریسک‌تر در صرافی‌های غیرمتمرکز قابل خریداری هستند.
  • امکانات مناسب برای انواع معامله

معامله ارزهای دیجیتال، انواع گوناگونی دارد. برخی از افراد ارزهای دیجیتال را به قصد سرمایه‌گذاری و برای نگهداری طولانی مدت خریداری می‌کنند. اما برخی دیگر، به معامله‌گری (ترید) ارزهای دیجیتال مشغول‌ هستند. برخی از افراد در بازار اسپات ترید انجام می‌دهند و برخی دیگر به معاملات فیوچر علاقه‌مندند. یک صرافی‌ ارز دیجیتال خوب، می‌تواند امکانات مورد نیاز برای تمام معامله‌گران را ایجاد کند. معمولا صرافی ها در یک یا دو بخش قوی‌تر هستند و معامله‌گران با توجه به نیاز خود، بایستی صرافی ارز دیجیتال مناسب را پیدا کنند.

  • کارمزدهای منطقی

کارمزد صرافی ارز دیجیتال

صرافی ها، درصدی از حجم معامله را به‌عنوان کارمزد صرافی از معامله کسر می‌کنند. درواقع، اگر شما ۱ بیت کوین در صرافی خریداری کنید، میزان بیت کوین دریافتی شما کمی کمتر از ۱ بیت کوین خواهد بود. میزان کسر شده از معامله، بسته به نوع صرافی ارز دیجیتال متفاوت است. هر صرافی، قوانین خود را بر روی معاملات کاربران اعمال می‌کند. معمولا کارمزد در صرافی‌های متمرکز، کمتر از صرافی‌های غیرمتمرکز است.
کارمزد یک صرافی ارز دیجیتال خوب، منطقی است و سود کاربرانش را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. علاوه بر این، نحوه محاسبه کارمزد در صرافی ها باید شفاف باشد. به طوری که کاربر بتواند پیش از انجام معامله، از میزان کارمزد پرداختی خود مطلع شود.
پیش از انجام معاملات در صرافی ارز دیجیتال، به ویژه صرافی های غیرمتمرکز، حتما میزان کارمزد نهایی را چک کنید.
  • حجم معاملات بالا

حجم معاملات بالا، نشان دهنده دو نکته مثبت درباره صرافی ارز دیجیتال است. اول اینکه صرافی مورد اعتماد سرمایه‌گذاران زیادی قرار گرفته و می‌توان آن را صرافی معتبری به شمار آورد و دوم اینکه لازم نیست برای خرید یا فروش یک ارز دیجیتال مدت زمان زیادی منتظر بمانید.

  • دسترسی آسان

رابط کاربری آسان و وجود اپلیکیشن‌های مناسب برای انواع دستگاه‌ها، یکی از نکات مثبت صرافی های ارز دیجیتال محسوب می‌شود. اپلیکیشن مناسب موبایل و دسکتاپ می‌تواند باعث جذب طیف وسیعی از کاربران شود. همچنین طراحی جذاب و ایجاد یک تجربه کاربری منحصر به فرد، نشان‌دهنده اهمیتی است که یک صرافی، به تجربه کاربران خود می‌دهد.

بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی

بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی

معامله در صرافی های ارز دیجیتال خارجی، برای ایرانیان ریسک‌هایی به همراه دارد. طبق قوانین بین المللی، ایرانیان مجاز به خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافی های خارجی نیستند. به همین دلیل، صرافی های ایرانی زیادی به وجود آمده‌اند تا خدماتی مشابه به خدمات صرافی های خارجی به ایرانیان ارائه دهند. اگرچه نمی‌توان صرافی های ایرانی را با صرافی های بزرگی مانند بایننس مقایسه کرد اما بسیاری از این صرافی ها، در سال‌های گذشته پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند.
پشتیبانی فارسی، امکان واریز و برداشت ریالی و معامله‌گری بدون نگرانی از بلاک شدن حساب، از مزایایی است که باعث می‌شود ایرانیان به فعالیت در صرافی ارز دیجیتال ایرانی روی بیاورند. در ادامه، تعدادی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی را معرفی و بررسی می‌کنیم.

۱- صرافی ارز دیجیتال ارزپایا (ArzPaya)

صرافی ارزپایا

صرافی ارزپایا یکی دیگر از صرافی های بزرگ ایرانی است. این صرافی، یکی از صرافی های ارزهای دیجیتال با سابقه محسوب شده و کار خود را از سال ۱۳۹۶ آغاز کرده است. در سال ۱۳۹۷، ارزپایا از وب سایت خود رونمایی کرد. امروزه، این صرافی به عنوان یکی از سریع‌ترین و ارزان‌ترین بسترهای معاملاتی ارزهای دیجیتال در ایران شناخته می‌شود. صرافی ارزپایا، با ارائه کیف پول اختصاصی و ذخیره‌سازی سرد ارزهای دیجیتال، امنیت دارایی‌های کاربران را تامین کرده و تاکنون مورد حمله هکرها قرار نگرفته است.

کارمزد پایین این صرافی یکی دیگر از ویژگی‌های بارز آن محسوب می‌شود. کارمزد معاملات در این صرافی تنها ۰.۲ درصد از کل معامله است که پایین‌ترین کارمزد در بین دیگر صرافی های ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود. احراز هویت سریع و آسان و پشتیبانی ۲۴ ساعته، از دیگر نقاط قوت این صرافی محسوب می‌شوند. در حال حاضر، تیم توسعه‌دهنده این صرافی، در حال کار بر روی اضافه کردن ارزهایی جدید و پرطرفدار به این بستر معالاتی هستند.
نکته قابل توجه در مورد صرافی ارزپایا، برداشت آنی و بدون تاخیر رمزارزها از صرافی است. در بسیاری از صرافی ها، مخصوصا صرافی های ایرانی اگر رمزارزی خریداری کنید می‌توانید نام ارز و عدد خریداری شده را در کیف پول خود مشاهده کنید درحالیکه، در واقع آن ارز در کیفتان وجود ندارد و صرفا عددی بی پشتوانه به شما نمایش داده می‌شود. در این صرافی ها، خرید واقعی ارز دیجیتال، زمانی اتفاق می افتد که شما قصد برداشت ارز از صرافی را داشته باشید. در آن زمان صرافی ارز را از صرافی های دیگر خریداری کرده و به حساب شما منتقل می‌کند. این فرایند، ممکن است چند ساعت زمان ببرد در حالی که در صرافی ارزپایا، درخواست برداشت شما در کمتر از ۵ دقیقه تایید و به شبکه بلاک چین ارسال می‌شود. این سرعت، نشان دهنده این است که ارز دیجیتالی که در کیف پولتان می‌بینید، عددی بی‌پشتوانه نیست و صرافی آن مقدار ارز را در کیف پول‌های خود موجود دارد. مهمترین ویژگی‌های صرافی ارزپایا عبارتند از:
  • تعداد کوین پشتیبانی شده: ۲۹
  • کارمزد: ۰.۲ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: دارد (اندروید و آیفون)
  • مجله آموزشی: دارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۱ دقیقه
  • رابط کاربری: عالی
  • سرعت برداشت ریال: تسویه ۲۴ ساعته (واریز آنی برای حساب‌های بانک ملت و سیکل پایا برای باقی بانک‌ها)
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۳۰ درصد با قابلیت تنظیم سود برای معرفی شونده و معرفی کننده

۲-صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس (NOBITEX)

صرافی نوبیتکس

صرافی نوبیتکس در سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرد. این صرافی، یکی از بزرگ‌ترین صرافی های ایرانی محسوب شده و رنج وسیعی از ارزهای دیجیتال را پشتیبانی می‌کند. صرافی نوبیتکس در حال حاضر ۲۱ ارز دیجیتال، شامل بیت کوین، اتریوم، دوج کوین و دیگر ارزها را پشتیبانی می‌کند. صرافی نوبیتکس به‌عنوان اولین صرافی دانش‌بنیان ارزهای دیجیتال در ایران شناخته می‌شود.

برای مقایسه بهتر این صرافی با دیگر صرافی‌های ایرانی، بهتر است نگاهی به ویژگی‌های مهم آن داشته باشیم.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده: ۲۱
  • کارمزد: بین ۰.۳۵ تا ۰.۲ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • مجله آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۱ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۳۰ درصد

۳- صرافی ارز دیجیتال اوکی اکس (OK-EX)

این صرافی در سال ۱۳۹۴ کار خود را شروع کرده است. صرافی اوکی اکس با ارائه بیش از ۴۰۰ ارز دیجیتال، یکی از گسترده‌ترین پلتفرم‌های ارزهای دیجیتال است. اگر به خرید و فروش ارزهای دیجیتال متنوع علاقه‌مندید، صرافی اوکی اکس می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده: ۴۰۰
  • کارمزد: ۰.۲ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • معاملات دوطرفه: ندارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۱ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۲۵ درصد

۴-صرافی ارز دیجیتال تبدیل (TABDEAL)

صرافی تبدیل

صرافی تبدیل، با بیش از ۷۰ ارز دیجیتال، خدمات خوبی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال به کاربران خود ارائه داده است. تیم توسعه دهنده این صرافی ارز دیجیتال، از سه تیم متخصصین امور مالی، سرمایه‌گذاری و تکنولوژی تشکیل شده است. به گفته مدیران این صرافی، تبدیل در نظر دارد با ادغام علم اقتصاد و تکنولوژی، ابزارهایی کاربردی برای تسهیل خرید و فروش ارزهای دیجیتال در اختیار کاربران خود قرار دهد. متاسفانه در این صرافی امکان چت آنلاین با پشتیبان وجود ندارد.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده: بیش از ۷۰
  • کارمزد: بین ۰.۱۵ تا ۰.۴ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: ندارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: ندارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • معاملات دوطرفه: ندارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: چت آنلاین ندارد
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد

۵- صرافی ارز دیجیتال والکس (Wallex)

این صرافی ارز دیجیتال، توسط دانشجویان دانشگاه شریف ایجاد شده و تیمی جوان و پویا دارد. صرافی والکس اپلیکیشنی تحت وب برای گوشی‌های هوشمند طراحی کرده است. نرخ کارمزد این صرافی نیز متغیر بوده و با توجه به حجم معاملات از ۰.۰۲ تا ۰.۰۴ درصد تغییر می‌کند.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده: ۳۰
  • کارمزد: ۰.۲ تا ۰.۴ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • معاملات دوطرفه: ندارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: بین ۱ تا ۲ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: ندارد

۶- صرافی ارز دیجیتال بیت پین (BITPIN)

صرافی بیت پین

صرافی بیت پین یکی از دستاورد‌های شرکت دانش‌بنیان سنا ایمن مبادله است که شرکتی مطرح در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوب می‌شود. این صرافی ارز دیجیتال، حداقل میزان قابل قبول برای مبادله را ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرده و نحوه محاسبه کارمزد در این صرافی نیز متغیر است. میزان کارمزد در صرافی بیت پین بسته به حجم معامله از ۰.۰۶ تا ۰.۳۲ درصد تغییر می‌کند. پلتفرم آموزشی بیت پین، می‌تواند به افراد تازه وارد برای شروع معامله‌گری در ارزهای دیجیتال کمک کند.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده: بیش از ۱۰۰
  • کارمزد: ۰.۰۶ تا ۰.۳۲ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • معاملات دوطرفه: ندارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۲ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۳۰ درصد

۷- صرافی ارز دیجیتال اکسکوینو (EXCOINO)

صرافی اکسکوینو در اواخر سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ ارنیکا شروع کرده است. این صرافی ارز دیجیتال نیز با هدف رفع نیاز کاربران ایرانی ایجاد شده و تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال را پوشش می‌دهد. این صرافی، تحت عنوان شرکت توفاد (توسعه فن آوری آرین داده پیوسته ایرانیان) در حال فعالیت است.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده: ۸۰
  • کارمزد: اختلاف قیمت خرید و فروش
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: ندارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: پشتیبانی آنلاین ندارد
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۳ اکسکوین به معرفی کننده و ۳ اکسکوین به معرفی شونده

۸- صرافی ارز دیجیتال آبان تتر (ABANTETHER)

صرافی آبان تتر توسط فارغ‌التحصیلان دانشگاه شریف در سال ۱۳۹۷ راه‌اندازی شده است. هدف این صرافی ارز دیجیتال در ابتدا، فراهم آوردن امکان معامله سریع و آسان تتر برای ایرانیان بود اما رفته رفته بر خدمات و تعداد ارزهای پشتیبانی شده خود افزود و امروزه، با رنج وسیعی از ارزهای دیجیتال در حال ارائه خدمات به ایرانیان است. آبان تتر امکان خرید و فروش حضوری ارزهای دیجیتال را نیز فراهم آورده است
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  بیش از ۲۵۰
  • کارمزد: نامشخص
  • اپلیکیشن موبایل: ندارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: کمتر از ۱ دقیقه
  • رابط کاربری: ضعیف
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۳۰ درصد

۹- صرافی ارز دیجیتال بیتستان (BITTESTAN)

صرافی بیتستان، توسط شرکت ویرا ارتباط گستر امین ایجاد شده و با ارائه رنج وسیعی از ارزهای دیجیتال، پلتفرم مناسبی برای تبادل ارزها ایجاد کرده است. کارمزدها در این صرافی ارز دیجیتال به صورت اختلاف قیمت خرید و فروش دریافت می‌شوند. در وب سایت این صرافی به مقدار دقیق کارمزد اشاره نشده است.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده: بیش از ۶۰
  • کارمزد: اختلاف قیمت خرید و فروش
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: ندارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۲ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: ندارد

۱۰- صرافی ارز دیجیتال اکسیر (EXIR)

صرافی اکسیر در دی ماه سال ۱۳۹۶ ایجاد شد. این صرافی ارز دیجیتال، یکی از انگیزه‌های خود را بلوکه شدن حساب ایرانیان توسط صرافی خارجی بیترکس (BITTREX) معرفی کرده است. این صرافی در سال ۱۳۹۸، به عنوان محصول دانش بنیان انتخاب شد.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  ۲۳
  • کارمزد: کارمزد میکر بین ۰.۱ تا ۰.۴ درصد – کارمزد تیکر بین ۰.۱۵ تا ۰.۴ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد – تیکت، ایمیل و تماس تلفنی
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۴۰ درصد

۱۱- صرافی ارز دیجیتال رمزینکس (RAMZINEX)

صرافی رمزینکس، پلتفرم معاملاتی همتا به همتا بوده و توانسته است با بالابردن امنیت مبادله و حذف واسطه‌ها، محیطی مناسب برای تبادل ارزهای دیجیتال فراهم کند. توسعه‌دهندگان این صرافی ارز دیجیتال، جمعی از فارغ‌التحصیلان مالی، امنیت و ام بی ای دانشگاه صنعتی شریف هستند.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  بیش از ۹۰
  • کارمزد: ۰.۳ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ضعیف
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۳۰ درصد

۱۲- صرافی ارز دیجیتال بیت ایمن (BITIMEN)

صرافی ارز دیجیتال بیت ایمن کار خود را در شهریور ۹۸ آغاز کرده و درست یک سال بعد، از وب سایت خود رونمایی کرد. بیت ایمن، اضافه کردن ابزارهای ترید حرفه‌ای به پلتفرم معاملاتی، ایجاد درگاه پرداخت تسویه به وسیله رمزارزها و افزایش تعداد ارزهای دیجیتال قابل معامله در صرافی را به عنوان اهداف آینده خود معرفی کرده است.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  ۴۸
  • کارمزد: میکر بین ۰.۱۵ تا ۰.۲۸ درصد – تیکر بین ۰.۲ تا ۰.۳ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: ندارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۲ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد. ۳۰ درصد معرفی کننده – ۲۰ درصد معرفی کننده و ۱۰ درصد معرفی شونده – ۱۵ درصد معرفی شونده و ۱۵ درصد معرفی کننده

۱۳- صرافی ارز دیجیتال بیت ۲۴ (BIT24.CASH)

صرافی بیت ۲۴ یک سامانه خرید و فروش ارزهای دیجیتال برای مبادله دارایی‌های دیجیتال و رمزارزهای بیت‌کوین، اتریوم، ریپل، لایت‌کوین، بیت‌کوین کش، تتر و سایر ارزهای دیجیتال با پول رایج ایران (ریال) است.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  ۲۹۹
  • کارمزد: تفاوت قیمت در خرید و فروش ارزها
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۲ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – قابلیت تنظیم سود برای معرفی شونده و معرفی کننده تا سقف ۲۰ درصد

۱۴- صرافی ارز دیجیتال بیتکس ۲۴ (BITEX24)

صرافی ارز دیجیتال بیتکس ۲۴، صرافی نوپایی است که با ارائه ارزهای دیجیتال مطرح به کاربران، پلتفرمی امن برای قعالیت در بازار ارزهای دیجیتال به وجود آورده است. تیم بیتکس ۲۴ با هدف راه اندازی پلتفرم حرفه ای معاملات ارزدیجیتال با استانداردهای بین المللی و ذائقه کاربر ایرانی، در حال فعالیت هستند.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  ۱۳
  • کارمزد: ۰.۲ تا ۰.۳ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: ندارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: کمتر از ۱ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۲۰ درصد

۱۵- صرافی ارز دیجیتال کوین کده (COINKADE)

این صرافی کار خود را در اواخر سال ۱۳۹۷ آغاز کرده و به صورت فروشگاهی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند. تعداد زیاد ارزهای قابل معامله در این صرافی ارز دیجیتال، یکی از ویژگی‌های مثبت صرافی کوین کده است.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  بیش از ۳۵۰
  • کارمزد: اختلاف قیمت در خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • اپلیکیشن موبایل: ندارد
  • وبلاگ آموزشی: دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: خوب
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: ندارد

۱۶- صرافی ارز دیجیتال کوین نیک (COINNIK)

صرافی کوین نیک هر دو پلتفرم فروشگاه ارزهای دیجیتال و بازار معاملاتی ارزهای دیجیتال را ارائه کرده است. این صرافی ارز دیجیتال با نام تتر بانک، فعالیت خود را در اوایل سال ۲۰۱۸ آغاز کرد و صرفا خدمات مربوط به خرید و فروش تتر را در دستور کار خود قرار داده بود. تتر بانک، در اواسط تابستان سال ۱۳۹۸ به کوین نیک تغییر نام داد و ارزهای دیجیتال دیگر را نیز به پنل معاملاتی خود اضافه کرد.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  بیش از ۴۰
  • کارمزد: اختلاف قیمت خرید و فروش
  • اپلیکیشن موبایل: ندارد
  • وبلاگ آموزشی:  دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: کمتر از ۱ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۳۰ درصد

۱۷- صرافی ارز دیجیتال فینیکس (PHINIX)

صرافی فینیکس افزایش کیفیت خدمات ارائه شده به معامله گران ارزهای دیجیتال را هدف خود از ایجاد پلتفرم معاملاتی بیان کرده است. سیستم کارمزدهای این صرافی ارز دیجیتال، به صورت سطح بندی شده است و برای معاملات کلان کارمزد صفر یا کارمزد منفی در نظر می‌گیرد. کارمزد منفی به این معنا است که با انجام معاملات کلان در این صرافی، نه تنها کارمزدی کسر نمی‌شود بلکه کاربر درصدی سود از معامله دریافت خواهد کرد.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  ۱۱
  • کارمزد: میکر بین ۰.۳ تا ۰.۰۵ درصد – تیکر بین ۰.۴ تا ۰.۱۵ درصد – معامله میکر بیش از ۵۰ میلیارد بین ۰.۰۲۵ – تا ۰.۰۵- درصد
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی:  دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۱ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۴۵ درصد

۱۸- صرافی ارز دیجیتال تترلند (TETHERLAND)

تترلند فعالیت خود را در سال ۱۳۹۶ و با ارائه پلتفرمی برای تبادل تتر – ریال آغاز کرد. این صرافی ارز دیجیتال به طور اختصاصی برای خرید و فروش ارز دیجیتال USDT که با نام تتر شناخته می‌شود ایجاد شده است. ارز تتر، استیبل کوینی است که قیمت آن همواره معادل یک دلار آمریکا بوده و می‌توان ارزهای دیجیتال دیگر را با آن معامله کرد.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  ۱
  • کارمزد: ۱۰هزار تومان برای تراکنش ها تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان – با افزوده شدن هر ۱۰۰ میلیون تومان، ۱۰هزار تومان به کارمزد افزوده خواهد شد.
  • اپلیکیشن موبایل: دارد
  • وبلاگ آموزشی:  دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: ۱ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۲۰ درصد

۱۹- صرافی ارز دیجیتال جیبیتکس (JIBITEX)

نام جیبیتیکس متشکل از واژه جیب، بیت و اکس مخفف اکسچنج به معنای صرافی است. این صرافی ارز دیجیتال با ایجاد پلتفرم معاملاتی همتا به همتا، زمینه را برای معامله سریع و بی واسطه ارزهای دیجیتال فراهم کرده است. صرافی جیبیتکس، با همکاری افراد با تجربه در زمینه توسعه نرم افزار وب  و موبایل ایجاد شده است.
  • تعداد کوین پشتیبانی شده:  ۱۳
  • کارمزد: کارمزد میکر بین ۰.۳ تا ۰.۱۲ درصد – کارمزد تیکر بین ۰.۳۲ تا ۰.۱۸ درصد
  • اپلیکیشن موبایل: ندارد
  • وبلاگ آموزشی:  دارد
  • پشتیبانی آنلاین: دارد
  • امنیت دو مرحله‌ای: دارد
  • سرعت پاسخگویی پشتیبانی: کمتر از ۱ دقیقه
  • سیستم کسب درامد از معاملات دوستان: دارد – ۳۳ درصد

صرافی ارز دیجیتال خارجی

بازار ارزهای دیجیتال بازاری است که به سرعت در حال تغییر و نو شدن است. اگرچه صرافی های ایرانی خدمات بسیار خوبی در حوزه ارزهای دیجیتال ارائه داده‌اند و در تلاش اند همگام با تغییرات جهانی قدم بردارند، اما هنوز نمی‌توانیم ادعا کنیم که به طور کامل از صرافی های ارز دیجیتال خارجی بی‌نیاز شده‌ایم. هزاران ارز دیجیتال جدید وجود دارند که نمی‌توان آن‌ها را در صرافی های ایرانی پیدا کرد. اگر به خرید و فروش ارزهای متنوع و جدید علاقه‌مندید بهتر است راهی امن برای استفاده از یک صرافی ارز دیجیتال خارجی پیدا کنید.
این نکته را در نظر داشته باشید که معامله‌گری ایرانیان در اکثر صرافی های خارجی غیرقانونی است؛ بنابراین، در صورتی که تمایل به کار در این صرافی ها دارید، بهتر است صرفا مقدار کمی از سرمایه خود را در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید چرا که احتمال بلوکه شدن پول شما وجود دارد.
تنوع صرافی های ارز دیجیتال خارجی و امکاناتی که ارائه می‌دهند بسیار بیشتر از صرافی های ایرانی است. برای آشنایی بیشتر با این صرافی‌ ها، در ادامه هر کدام را بررسی می‌کنیم.

بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی

خوشبختانه برای مقایسه صرافی های ارز دیجیتال خارجی، پلتفرم امن و معتبری به نام وب سایت CoinMarketCap وجود دارد. در بخش Exchanges‌ این سایت، می‌توانید صرافی های معتبر را بر اساس امتیازی که از این وب سایت گرفته‌اند مشاهده کنید. همجنین این پلتفرم، لیست صرافی ها را براساس امتیاز و حجم معاملات آنان ارائه کرده است.
در این سایت، صرافی های ارز دیجیتال بر اساس نوع خدماتی که ارائه می‌دهند به سه دسته صرافی های مناسب معاملات اسپات یا نقدی (Spot) و صرافی‌های مناسب معاملات فیوچرز (Futures) در تب Derivative  تقسیم بندی شده‌اند. با استفاده از این تقسیم‌بندی، می‌توانید به راحتی صرافی ارز دیجیتال مورد نظر خود را پیدا کرده و شروع به معامله ارزهای دیجیتال کنید. البته همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، امکان استفاده از صرافی های خارجی برای ایرانیان به شدت محدود است و در این میان، باید مواظب کلاهبردارانی که قصد سواستفاده از این محدودیت ایرانیان دارند، باشید.

کارمزد در صرافی‌ های خارجی

کارمزد صرافی های خارجی

میزان کارمزدها برای تیکر (Taker) و میکر (Maker) در صرافی های خارجی متفاوت است. میکر، شخصی است که باعث به وجود آمدن یک فرصت معاملاتی می‌شود و تیکر کسی است که از این فرصت معاملاتی استفاده می‌کند. همواره کارمزد میکر از کارمزد تیکر کمتر است تا افراد بیشتری ترغیب به خرید و فروش ارزهایشان در بازار شوند.
برای مثال، اگر شما بیت کوین های خود را در صرافی ارز دیجیتال برای فروش ارائه کنید، شما به عنوان میکر شناخته خواهید شد و کسی که بیت کوین را از شما می‌خرد، تیکر معامله محسوب می‌شود. در حالت دیگر، اگر شما بخواهید بیت کوین بخرید و در آن لحظه فروشنده‌ای با قیمت مد نظر شما وجود نداشته باشد؛ شما سفارش خرید خود را ثبت می‌کنید و به عنوان میکر یک معامله شناخته می‌شوید در صورتی که فروشنده‌ای، قیمت پیشنهادی شما را قبول کند و به شما بیت کوین بفروشد، تیکر معامله خواهد بود. در واقع، مفهوم تیکر و میکر، ربطی به خرید یا فروش ارزهای دیجیتال ندارد، بلکه مربوط به تقدم خریدار و فروشنده در ثبت معامله است.

صرافی ارز دیجیتال بایننس (Binance)

صرافی بایننس

بایننس بزرگ‌ترین و معتبرترین صرافی ارز دیجیتال دنیا محسوب می‌شود. بنیان‌گذار این صرافی، چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) که به اختصار خود را CZ‌ معرفی می‌کند، چندی پیش هرگونه فعالیت ایرانیان در این صرافی را ممنوع اعلام کرد. در طی این تصمیم، تمام کاربران ایرانی این صرافی مجبور به انتقال حساب‌هایشان به صرافی های دیگر شدند.

اگرچه صرافی بایننس امروزه یکی از امن‌ترین پلتفرم‌های ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود اما می‌توان سابقه هک و سرقت از صرافی را در کارنامه آن مشاهده کرد. در سال ۲۰۱۹، هکرها توانستند ۷ هزار بیت کوین به ارزش ۴۰ میلیون دلار را از این صرافی سرقت کنند. در پی این حادثه، معامله ارزهای دیجیتال برای مدتی در این صرافی متوقف شد.
وب سایت کوین مارکت کپ امتیاز ۹.۹ را به این صرافی اختصاص داده است که بالاترین امتیاز در بین دیگر صرافی های ارز دیجیتال خارجی محسوب می‌شود. این صرافی، هم در بخش معاملات فیوچرز و هم در بخش معاملات اسپات، در رتبه اول قرار دارد. این موضوع بیان گر قدرت صرافی بایننس در ارائه خدمات به طیف وسیعی از معامله‌گران است.
  • تعداد کوین‌ها: ۴۰۳
  • امتیاز کوین مارکت کپ: ۹.۹
  • کارمزد سفارش پذیر : ۰.۰۴
  • کارمزد سفارش گذار: ۰.۰۲

صرافی کوین بیس (Coinbase)

صرافی کوین بیس

صرافی کوین بیس به عنوان یکی از قدیمی‌ترین صرافی های ارزهای دیجیتال در دنیا شناخته می‌شود و بیشتر به خاطر عملکرد قوی در بخش معاملات اسپات شهرت دارد. صرافی کوین بیس در سال ۲۰۱۲ توسط فرد ارسام (Fred Ehrsam) و برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)  تاسیس شد. کوین بیس، رابط کاربری ساده‌ای دارد و برای افرادی که به تازگی وارد بازار ارزهای دیجیتال شده‌اند بسیار مناسب است. از معایب این صرافی می‌توان به دریافت کارمزدهای بالاتر نسبت به دیگر صرافی‌ها اشاره کرد.

  • تعداد کوین‌ها: ۱۵۸
  • کارمزد: بین ۱.۴۹ تا ۳.۹۹ درصد
  • امتیاز کوین مارکت کپ: ۸.۴

صرافی کوکوین (KuCoin)

صرافی کوکوین صرافی کوکوین توسط  توسط Michael Gan و Eric Don در سال ۲۰۱۷ تاسیس شده و یکی از صرافی های ارز دیجیتال معتبر محسوب می‌شود. از آن‌جا که در این صرافی ارز دیجیتال، امکان معامله بدون احراز هویت وجود دارد، ایرانیان می‌توانند در این صرافی معاملات خود را انجام دهند. البته لازم به ذکر است که معامله در این صرافی نیز بدون ریسک نیست و هر لحظه ممکن است با تغییر قوانین، کوکوین، مانع ادامه فعالیت شما در صرافی شود.

علاوه برای این، در صورتی که بدون احراز هویت در کوکوین فعالیت کنید، امکان استفاده از تمام امکانات صرافی را نخواهید داشت. در صورتی که رمز ارز بومی این صرافی Kucoin Shares (KSC) را در کیف پول خود در صرافی نگهداری کنید، می‌توانید از تخفیف‌های این صرافی استفاده کنید. همچنین صرافی ارز دیجیتال کوکوین، امکان کسب سود از استیکینگ ارزهای دیجیتال را نیز فراهم کرده است.
  • تعداد کوین‌ها: ۱۱۶
  • کارمزد: ۰.۱ درصد
  • امتیاز کوین مارکت کپ: ۷.۶

صرافی اوککس (OKEx)

صرافی اوککس صرافی ارز دیجیتال اوکی اکس سال ۲۰۱۴ توسط Jay Hao تاسیس شد و در سال ۲۰۱۸، به عنوان بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال بر اساس حجم معاملات شناخته شد. اگرچه امروزه صرافی بایننس جای این صرافی را گرفته است اما  OKEx همچنان یکی از بزرگ‌ترین صرافی های ارز دیجیتال دنیا محسوب می‌شود. کاربران ایرانی در این صرافی نیز مجاز به فعالیت نیستند. صرافی OKEx رتبه ۱۹ را در وب سایت کوین مارکت کپ به خود اختصاص داده است. کارمزدها در این صرافی با توجه به حجم معاملات کاربر متفاوت هستند. کارمزد در معاملات اسپات برای میکر ۰.۱۵ درصد در نظر گرفته شده است اما اگر حجم معامله بیش از ۵۰۰ بیت کوین باشد، این میزان کاهش خواهد یافت.

  • تعداد کوین‌ها: ۳۲۴
  • کارمزد: با توجه به حجم معامله کاربر متفاوت است.
  • امتیاز کوین مارکت کپ: ۶.۴

صرافی کراکن (Kraken)

صرافی کراکن در رتبه ۴ وب سایت کوین مارکت کپ قرار دارد و این به معنای قدرت و امنیت بالای این صرافی است. کراکن، در سال ۲۰۱۱ شروع به فعالیت کرد و یکی از قدیمی‌های بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود. کراکن، رابط کاربری ساده‌ای را برای معامله‌گران مبتدی ایجاد کرده است و به دلیل کارمزدهای منطقی و امکان مبادله آسان و سریع ارزهای دیجیتال محبوبیت زیادی دارد.

در صرافی ارز دیجیتال کراکن، مبتدیانی که هنوز با نحوه معاملات آشنایی ندارند می‌توانند در پلتفرم خرید سریع، ارزهای دیجیتال خود را با سرعت بیشتری معامله کنند. البته کار در این پلتفرم، مستلزم پرداخت کارمزد بیشتر است. این ویژگی را صرافی ارزپایا نیز برای کاربران خود فراهم کرده است.
  • تعداد کوین‌ها: ۱۱۶
  • کارمزد میکر: ۰.۰۲ درصد
  • کارمزد تیکر: ۰.۰۵ درصد
  • امتیاز کوین مارکت کپ: ۷.۸

صرافی کوینکس (Coinex)

پس از تحریم ایرانیان توسط صرافی بایننس، بسیاری از ایرانیان سرمایه خود را به صرافی کوینکس منتقل کردند چرا که این صرافی، اعلام کرده بود که مشکلی با ایرانیان ندارد و فعالیت آن‌ها در صرافی را به رسمیت می‌شناسد. اما با نگاهی به وب سایت کوین مارکت کپ، متوجه می‌شویم که این صرافی ارز دیجیتال، چندان برای انجام معاملات مناسب نیست. رتبه صرافی کوینکس در کوین مارکت کپ ۵۴ است و امتیاز مناسبی نیز از این وب سایت کسب نکرده است.
صرافی کوینکس، از سال ۲۰۱۷ و در چین فعالیت خود را آغاز کرد. موسس این صرافی، Yang Haipo نام دارد که پس از موفقیت چشمگیری که در راه‌اندازی استخر استخراج ViaBTC به دست آورد، دست به تاسیس صرافی کوینکس زد. این صرافی تاکنون سابقه هک یا کلاهبرداری در پرونده خود ندارد.
  • تعداد کوین‌ها: ۴۳۵
  • کارمزد: بر اساس حجم معاملات متغیر است.
  • امتیاز کوین مارکت کپ: ۴.۸

صرافی هات بیت (HOTBIT)

صرافی هات بیت

صرافی هات بیت نیز یکی از صرافی‌هایی است که برای کار ایرانیان محدودیت زیادی تعریف نکرده و ایرانیان می‌توانند بدون احراز هویت در آن فعالیت کنند. البته سطوح دسترسی و حداکثر حجم معاملات، برای کاربرانی که احراز هویت ندارند، محدود تر از دیگر کاربران است.

این صرافی ارز دیجیتال در وب سایت کوین مارکت کپ نسبت به دیگر صرافی‌های معرفی شده در این مقاله، رتبه خوبی ندارد و در ردیف ۹۲ام این وب سایت قرار گرفته است. اما وجود تعداد بسیار زیادی از کوین‌های پشتیبانی شده در این صرافی، باعث محبوبیت آن در بین معامله‌گران شده است. لازم به ذکر است که صرافی هات بیت، حساسیت صرافی های دیگر در مورد لیست کردن ارزهای دیجیتال جدید را ندارد و ارزهای موجود در این صرافی ممکن است پروژه‌های اسکم یا کلاهبرداری باشند.
  • تعداد کوین‌ها: ۱۵۲۲
  • کارمزد: بر اساس حجم معاملات متغیر است.
  • امتیاز کوین مارکت کپ: ۴.۱

صرافی های غیرمتمرکز

تمام صرافی هایی که تاکنون معرفی شد، از نوع صرافی های متمرکز بودند. این صرافی ها، دارای یک دفتر مرکزی برای تصمیم‌گیری و توسعه صرافی هستند. قوانین و مقرراتی که دولت‌ها تعیین می‌کنند بر روی عملکرد صرافی های متمرکز تاثیر می‌گذارد چرا که این صرافی ها باید تابع قوانین کشور خود باشند در حالی که ارزهای دیجیتال، برای استقلال و غیرمتمرکز ساختن معاملات مالی به وجود آمده‌اند.
در این راستا، توسعه‌دهندگان ارزهای دیجیتال تصمیم به ایجاد صرافی هایی گرفتند که درست مانند ارزهای دیجیتال، با کمک نودهای موجود در سراسر جهان اداره شود و معاملات مالی را به صورت شفاف و غیرمتمرکز مدیریت کند. در صرافی ارز دیجیتال غیر متمرکز، امنیت بیشتری برقرار است و امکان دست‌کاری معاملات توسط صرافی وجود ندارد. در این صرافی ها، همه چیز بر مبنای یک دستورالعمل از پیش تعیین شده اداره می‌شود.
در صرافی های غیرمتمرکز، به جای دفاتر سفارش، استخرهای نقدینگی وجود دارند. برای معامله جفت ارزهای مختلف، معامله‌گران کوینی که می‌خواهند بفروشند را وارد استخر کرده و معادل آن کوین مورد نظر خود را دریافت می‌کنند. قیمت‌ ارزهای دیجیتال، با استفاده از مکانیسم بازارساز خودکار تعبیه شده در این صرافی ها و با کمک تریدرهای آربیتراژ، در سطح  استاندارد نگه داشته می‌شود.
اگرچه هنوز این صرافی های ارز دیجیتال نتوانسته‌اند از نظر امکانات و سادگی رابط کاربری به سطح صرافی های متمرکز برسند، اما با توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر تکنولوژی بلاک چین و قراردادهای هوشمند، انتظار می‌رود که در آینده، بتوانند جایگزین صرافی های متمرکز شوند. در ادامه، تعدادی از صرافی های غیرمتمرکز را بررسی می‌کنیم:

صرافی یونی سواپ (Uniswap)

صرافی یونی سواپ

صرافی یونی سواپ مانند صرافی بایننس در بین صرافی های متمرکز است. این صرافی بزرگ ترین و معتبرترین صرافی غیرمتمرکز محسوب می‌شود و بیشترین حجم معاملات را در بین دیگر صرافی های غیرمتمرکز به خود اختصاص داده است.

پلتفرم یونی سواپ، بر روی بلاک چین اتریوم ایجاد شده است و از توکن‌های ERC20 پشتیبانی می‌کند. برای کار با این صرافی، نیاز به کیف پولی دارید که از شبکه اتریوم پشتیبانی کند. کیف پول‌های تراست ولت (Trust  wallet) و متامسک (MetaMask)، برای صرافی یونی سواپ مناسب هستند.

صرافی پن کیک سواپ (PANCAKE)

صرافی غیر متمرکز پن کیک سوآپ سومین صرافی بزرگ ارزهای دیجیتال است. این صرافی، با هدف رقابت با صرافی های یونی سواپ و سوشی سواپ به وجود آمد و پلتفرم خود را بر روی بلاک چین هوشمند بایننس ایجاد کرد. وجود این صرافی بر روی بلاک چین بایننس، باعث شده است که کاربران بتوانند بدون نیاز به پرداخت کارمزدهای بالای شبکه اتریوم، به‌راحتی معاملات خود را در این صرافی ارز دیجیتال انجام دهند. این صرافی از توکن‌های BEP20 پشتیبانی می‌کند و کیف پول‌های MetaMask، MathWallet، TrustWallet، BinanceChain‌ و غیره برای استفاده از این صرافی مناسب هستند.

سخن پایانی

انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال امن، سریع و با کارمزد مناسب، یکی از اصول اولیه وارد شدن به بازار ارزهای دیجیتال است. در این مقاله، انواع صرافی های موجود در بازار ارزهای دیجیتال معرفی شد. شما می‌توانید با توجه به روش معامله‌گری خود، صرافی مناسب خود را انتخاب کرده و با رعایت موارد امنیتی وارد بازار جذاب ارزهای دیجیتال شوید. مسئله‌ای که بیشترین اهمیت را درمورد انتخاب صرافی ارزهای دیجیتال دارد، مسئله امنیت است. این فاکتور مهم، می‌تواند روشنگر راه شما برای انتخاب بهترین و مطمئن‌ترین صرافی باشد.

سوالات متداول

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

کار صرافی‌ها این است که ارزهای مختلف را به شما عرضه می‌کنند، معاملات شما را به فضایی قانونی، امن و قابل اعتماد می‌آورند و به شما درباره امنیت، سلامت و سرعت معاملات ارزی‌تان اطمینان می‌دهند. صرافی‌های ارز دیجیتال هم در حقیقت همین کار را می‌کنند. آنها بازاری از ارزهای دیجیتال را برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران ایجاد می‌کنند تا به مبادله ارزهای فیات (دلار، یورو، ریال و غیره) ‌با ارزهای دیجیتال یا تبدیل رمزارزها به یکدیگر بپردازند. صرافی های ارزدیجتال مانند واسطه‌ای میان مشتری و نهادهای متمرکز و رسمی‌ مانند بانکها، عمل کرده و ارزهای دیجیتال را به مشتریان خود عرضه می‌کنند.

چرا کار با صرافی ارز دیجیتال ایرانی بهتر است؟

صرافی های ارز دیجیتال معتبری در سطح جهان وجود دارند که روزانه میزان مبادلات آنها به میلیون ها دلار می‌رسد. اما این صرافی ها عمدتا ایران را در لیست تحریم های خود دارند و به همین دلیل امکان بلوکه شدن و از دست رفتن سرمایه های کاربران ایرانی در آنها زیاد است. به این خاطر است که توصیه می شود کسانی که در داخل کشور قصد دارند روی ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کنند، بهتر است صرافی های معتبر ایرانی کار کنند.

ویژگی‌های یک صرافی ارز دیجیتال خوب چیست؟

امنیت بالا، داشتن حسن شهرت و سابقه در بازار ارز دیجیتال، پشتیبانی ۲۴ ساعته، پاسخگویی و شفافیت اطلاعات، عرضه سبد متنوعی از ارزهای دیجیتال، قیمت های منصفانه، واقعی و به روز، سرعت در پرداخت و دیگر خدمات به همراه کارمزد پایین از ویژگی های یک صرافی ارز دیجیتال مناسب است.

کمترین کارمزد معاملات در کدام صرافی آنلاین ایرانی پرداخت می‌شود؟

صرافی آنلاین ارزپایا یکی از معتبرترین صرافی های ارز دیجیتال در ایران است که به خاطر پایین بودن سطح کارمزد آن نسبت به رقبا، در کنار سرعت بی رقیب در واریز و برداشت وجه، به عنوان بهترین صرافی آنلاین ایرانی ارز دیجیتال شناخته شده و انتخاب مناسبی برای کسانی است که قصد سرمایه گذاری در این بازار را دارند.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *