اخبار ارز دیجیتال در هفته اول آذر ماه ۱۴۰۰

  • 17 آذر 1400
  • بروزرسانی: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 3798 نفر
امتیاز به این مطلب
امتیاز به این مطلب

مجلس از صرافی های ارز دیجیتال دفاع کرد

مروری بر مهمترین اخبار آذر ماه ارز دیجیتال را با اظهارات نمایندگان مجلس در دفاع از ادامه کار صرافی‌های داخلی ارز دیجیتال آغاز می کنیم.

نمایندگان مجلس هفته گذشته درباره تصمیم مسئولین دولت سابق برای مسدودکردن درگاه صرافی‌های داخلی ارز دیجیتال فاقد اینماد، اظهار نظر کردند.

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس چهارشنبه هفته گذشته با بیان اینکه مسدودکردن درگاه صرافی‌های داخلی ارز دیجیتال خلاف قوانین است، به خبرگزاری فارس گفت: هم اکنون ۱ میلیون کسب‌وکار اینترنتی در کشور احراز هویت شده‌اند و از خدمات بانکی استفاده می‌کنند. از این تعداد فقط ۶۰ هزار کسب‌وکار دارای اینماد هستند و قالب کسب‌وکارهایی که این مجوز را ندارند، قادر به دریافت آن بر اساس قواعد فعلی اینماد نیستند.

توانگر ادامه داد: با افزایش سختی دریافت خدمات مالی ریالی به‌دلیل اجباری‌شدن نماد اعتماد برای کسب‌وکارهایی که هنوز مجوز تعریف‌شده‌ای ندارند، باعث خواهد شد رفع این نیازها توسط سایر ارزها با روش‌های غیررسمی انجام شده، از قدرت ریال کاسته شود و مالیات هم پرداخت نشود.

این نماینده در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا فشار بر پلتفرم‌های داخلی باعث ایجاد اخلال در حوزه اقتصاد دیجیتال و زیرزمینی شدن فعالیت‌ها و تبعات بعدی آن نمی‌شود، افزود: سالیان گذشته دستورات زیادی در جهت محدود‌کردن اقتصاد دیجیتال انجام داده‌اند و اغلب آنها شکست خورده‌اند و علاوه بر شکست سیاستی، آسیب‌های دیگری را هم به اقتصاد وارد کرده‌اند. این مورد هم قطع به یقین با این مدل مواجهه و سیاست‌گذاری منتهی به شکست خواهد شد.

حجت‌الاسلام جواد نیک‌بین، عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس هم گفته است کوچ اجباری کاربران ایرانی به صرافی‌های نامعتبر خارجی و زیرزمینی‌شدن فعالیت صرافی‌های داخلی، می‌تواند تبعات مالی سنگینی برای جامعه داشته باشد. او گفته ارز دیجیتال یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند در دوران تحریم اقتصادی کمک‌حال کشور باشد.

ایرنا به نقل از نیک‌بین نوشت: ایجاد محدودیت و ممانعت از فعالیت کسب‌وکارهای ایرانی با شعارهای مجلس و دولت برای توسعه این کسب‌و‌کارها در تضاد است و ضرورت دارد تا مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی هرچه سریع‌تر نسبت به رفع موانع، از جمله ابلاغیه اخیر انسداد درگاه‌های پرداخت اقدام کنند.

سعید محمد، مشاور رئیس‌جمهور و دبیرشورای عالی مناطق آزاد، گفته است راه‌اندازی ارز دیجیتال ملی به‌زودی و با محوریت جزیره کیش، اجرایی می‌شود. به‌گفته سعید محمد، قرار است جزیره کیش به مرکزی برای ارائه خدمات مرتبط با این حوزه، نظیر صرافی‌ها و کیف پول‌های ارز دیجیتال، تبدیل شود.

رمز ارزملی در جزیره زیبای کیش

سعید محمد که در زمان انتخابات به نامی آشنا تبدیل شده بود، این هفته گفت: به‌دنبال آن هستیم که جزیره کیش را با توجه به تجارت و قابلیت‌های موجود آن در این زمینه، به‌عنوان پایلوت کشور معرفی کنیم و هم اکنون مجوز ایجاد بانک آفشور و بورس بین‌الملل اخذ شده و تولید رمزارز ملی نیز با محوریت این جزیره به‌زودی به اجرا در می‌آید.

محمد که مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی شده است، با بیان اینکه یکی از ایده های این مرکز تبدیل کیش به‌عنوان پایلوت شهر هوشمند کشوراست، گفت: ساماندهی ارزهای دیجیتال به‌عنوان دیگر رکن تحقق نسل سوم مناطق آزاد تجاری مورد توجه این دبیرخانه قرار گرفته که در بخش‌های غیرماینینگ از جمله صرافی ارز دیجیتال و کیف پول دیجیتال، خدمات جانبی رمزارزها، کنترل‌ها و راه‌اندازی رمز‌ارز ملی در این جزیره است.

هفته ریزش و نزول

کریپتوکارنسی‌ها در هفته قبل هم کاهشی بودند. مهمترین خبری که هفته گذشته بازارها را تحت تأثیر قرار داد، سقوط ده هزار دلاری در عرض کمتر از یک ساعت در روز شنبه بود که البته بیت کوین، اتریوم و ارزهای عمده توانستند به سرعت خود قیمت را تا حد زیادی جبران کنند. قرار گرفتن شاخص ترس و طمع بیت کوین در محدوده «ترس شدید» و رسیدن آن کمترین سطح خود از ماه جولای، یعنی عدد ۱۸ نشان دهنده این است که امیدواری به پشت سر گذاشتن بحران ناشی از همه گیری سویه جدید کووید ۱۹ چندان واقع بینانه نبوده است.

کوین بیس روز جمعه در خبرنامه ای به مشتریان سازمانی خود نوشت: از نظر ما، سرعت قراردادهای نقدینگی جهانی مهم ترین عامل برای عملکرد ارزهای دیجیتال در هفته های آینده و احتمالاً تا اوایل سال ۲۰۲۲ است. صرافی کریپتو ایالات متحده خاطرنشان کرد که عملکرد کلی بازار ممکن است در جلسه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو ایالات متحده در ۱۴ تا ۱۵ دسامبر متفاوت باشد.

این در حالی است که شاهد کاهش تولید بیت کوین هم بوده ایم. شرکت ماراتن دیجیتال هولدینگ  استخراج ۱۹۶ بیت کوین تولید کرد که کمتر از نصف تعداد ماه قبل است. دلیل این امر هم تعمیر، نگهداری و ارتقا ایستگاه های تولید برق خود در هاردین، مونتانا، قدرت محاسباتی بوده است.

فرد تیل، مدیرعامل ماراتون گفت: «در حالی که این ارتقاء باعث شد که ماینرهای ما در هاردین در ماه نوامبر کمتر از ظرفیت کار کنند، که بر تولید بیت کوین ما برای ماه تأثیر منفی گذاشت، ما معتقدیم که در کوتاه مدت ضروری بوده و در بلندمدت مفید خواهند بود». در بیانیه روز جمعه این شرکت نأکید شده است پس از رفع بسیاری از مشکلات کارخانه، ناوگان هاردین تقریباً با ظرفیت کامل خود کار می کند و به شرکت اجازه می دهد تا ۳۴ بیت کوین در اول دسامبر تولید کند. البته این خبر باعث سقوط سهام Marathon درحدود ۷.۵ درصد هم شد.

امتیاز کره به ارزهای دیجیتال

کره جنوبی این هفته اعلام کرد برنامه های مالیاتی ارزهای دیجیتال را که باعث التهاب در بازار این کشور شده بود تا سال ۲۰۲۳ به تعویق انداخت. به نظر می رسد قانونگذاران کره ای به دنبال حمایت رأی دهندگان جوان بوده اند که در ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کرده اند.

تحلیلگران می گویند که قانونگذاران از هر دو احزاب حاکم و اپوزیسیون در تلاشند تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه مارس، نظر رأی دهندگان ۲۰ و ۳۰ ساله را که به احتمال زیاد سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال و بنابراین مخالف مالیات پیشنهادی هستند، جلب کنند.

بحث ها در آمریکا همچنان داغ است

درحالیکه کره به بحث ارزهای دیجیتال چراغ سبز نشان داده است، حوزه رمز ارز در آمریکا همچنان بسیار جنجال آفرین است.

در اخرین تحول، الیزابت وارن سناتور ماساچوست نامه ای به یکی از استخراج کنندگان بیت کوین فرستاد و خواستار جزئیات بیشتر در مورد اثرات زیست محیطی عملیات استخراج بیت‌کوین شد.

این خانم سناتور پنجشنبه به جفری کرت، مدیر عامل شرکت سهامی عامGreenidge Generation  (GREE)  نوشت و خطاب به وی تأکید کرد که نگران مصرف انرژی شرکت و تاثیر آن بر محیط زیست و مصرف کنندگان است.

او نوشت: « مصرف فوق‌العاده بالای انرژی و انتشار کربن مرتبط با استخراج بیت‌کوین، عملیات استخراج در Greenidge و سایر کارخانه‌ها نگرانی‌هایی را در مورد تأثیرات آن‌ها بر محیط‌زیست جهانی، بر اکوسیستم‌های محلی و هزینه‌های برق مصرف‌کننده ایجاد می‌کند.» تأسیسات معدنی گرینیج در نیویورک اوایل سال جاری محل بحث و انتقاد زیادی بوده است. طرفداران محیط زیست به سوزاندن گاز طبیعی توسط نیروگاه برای استخراج بیت کوین و همچنین به تأثیر ادعایی سیستم خنک کننده آن بر یک دریاچه محلی اعتراض کردند. در ماه مه، این شرکت اعلام کرد که از اول ژوئن با گازهای گلخانه‌ای که دکل‌هایش تولید می‌کنند با خرید اعتباری جبران‌کننده کربن مقابله خواهد کرد.

با این حال وارن گفت که انرژی مصرف شده توسط استخراج کنندگان بیت کوین با انرژی مصرفی در کشورهای دانمارک، شیلی، آرژانتین و ایالت واشنگتن مطابقت دارد.

در همین حال هنوز هم جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده، در اخبار آذر ماه ارز دیجیتال مورد توجه است. او این هفته گفت که هنوز تصمیم خود را در مورد اینکه آیا ایالات متحده باید ارز دیجیتال بانک مرکزی را اجرا کند یا خیر، نگرفته است.

یلن در مصاحبه ای جدید به رویترز گفت می گوید که منتظر نظر فدرال رزرو برای انتشار ارزیابی در مورد این رمز ارز بانک مرکزی یا CBDC است.

او تأکید کرد: من فکر می کنم درک دیدگاه فدرال رزرو مهم است – آنها موافق هستند که این تصمیمی است که در آن باید اجماع داشته باشیم. آنها می خواهند بدانند نظر دولت در این مورد چیست، و صادقانه بگویم، ما هنوز در کاخ سفید به طور جدی در این مورد بحث نکرده ایم. و کنگره نیز در این مورد بررسی های لازم را خواهد کرد.»

او همچنین گفت کیف پول‌ها و سایر پلتفرم‌های غیرامانی مشمول قانون گزارش تراکنش‌های ارز دیجیتال که کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) ارائه کرده است، نمی‌شوند. این در حالی است که تا پیش از این نحوه اجرای قوانین مرتبط با گزارش تراکنش‌ها برای این دست از پلتفرم‌های ارز دیجیتال، مبهم مانده بود.

گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس آمریکا، هم این هفته با تأکید بر لزوم نظارت بر فعالیت صرافی‌های ارز دیجیتال، گفت که این پلتفرم‌ها باید توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار، ثبت قانونی شوند. گنسلر گفته است کمیسیون بورس با صرافی‌ها همکاری خواهد کرد اما اگر شرکتی فعالیت‌های خود را با قوانین این سازمان دولتی مطابقت ندهد، ممکن است با برخورد مقامات مواجه شود.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *